Båtar i Gästhamnen i Västerås. Fotograf: Pia Nordlander
Vy över Västerås Gästhamn i solnedgång. Fotograf: Magdalena Widegren

Närhet till både service och nöjen

Kommer du med egen båt och vill stanna en eller ett par nätter rekommenderar vi dig att lägga till vid Västerås Gästhamn. Här finns 42 platser som har förtöjning med boj och cirka två meters djup. Det finns även en uppskattad serviceanläggning samt båtmack och latrintömning. Du bokar din båtplats enkelt via Dockspot. Gästhamnen är belägen i ett populärt område med närhet till både restauranger, city och aktiviteter. Reser du med barn kommer de att älska området då det här finns både strand, skatepark och en cabelpark precis intill.

Män i vikingakläder åker i roddbåt vid gästhamnen på Frösåkers Brygga. Fotograf: Kenneth Hudd

Gästa i vikingatiden med gångavstånd till golfbana

Det finns även en gästhamn vid Frösåkers Brygga. Här hamnar du mitt i vikingatiden i en vikingaby med en stor kogg samt massor av roddbåtar. Här kan du utöva diverse vikingaaktiviteter och äta Sveriges, enligt oss på Visit Västerås, godaste hemgjorda glass. Och skulle du föredra att bo kvar på land finns här ett litet boutique hotell. Spelar du golf har du gångavstånd till en av Sveriges bästa golfbanor. Det var här Annika Sörenstam valde att ha sin avslutstävling.

Till Västerås med Rederi Mälarstaden

Om du inte har egen båt men önskar komma till Västerås via Mälaren kan du kika in på Rederi Mälarstadens hemsida och se vilka städer de trafikerar.

 

Mer information:

Båtliv och hamnar

Gästhamnskort – bo fem nätter betala för fyra

Du kanske gillar:

Eller res till Västerås på annat sätt: