Pubar & barer

Bartender blandar en dring i baren på Agrill i Västerås. Foto: Pressbild/ Mikael Nystrand

Gemenskap, god mat och dryck hör liksom ihop! I Västerås samsas många olika typer av pubar och barer för olika sinnesstämningar och tillfällen. Här finns allt ifrån klassisk engelsk pubmiljö, uteställen med bra dj’s till modern lyx på 18:e våningen. Öl, drinkar eller bubbel? Du avgör vad som passar dig och ditt sällskap bäst!

Bardisk med bildskärmar hos Allstar. Fotograf: Jennifer Gosch

Allstar

På Allstar Västerås kan du njuta av en god middag eller bara gott barhäng.... (Läs mer) TV-skärmarna levererar idrott för alla smaker, alla dagar. Allstars moderna steakhouse erbjuder det klassiska amerikanska köket – med en extra touch. Här finns det burgare och maffiga stekar, men också fräscha sallader och spännande wokar. Allstar är sportbaren för hela familjen, även för de minsta!


Stora Gatan 7, 722 12 Västerås
021-14 30 30

En tallrik med potatis, kött och sallad från Bistro Gränden. Foto: Pressbild

Bistro Gränden

Bistro Gränden är en renodlad bistrorestaurang med god mat och dryck. I baren... (Läs mer) kan du dricka ett gott glas vin med en charkbräda, en god öl eller en drink efter jobbet. Vill du bara ta en fika så finns det nymalet espressokaffe, cappuccino och trevligt bryggkaffe.


Smedjegatan 7, 722 13 Västerås
021-448 40 60

Dukat bord på Boca restaurang och bar. Foto: Pressbild

Boca restaurang & bar

På Boca kan du känna dig som hemma i en avslappnad atmosfär. Boca är... (Läs mer) indelad i tre delar, en matsal med grill, en lounge med tapas och två barer med cocktails. De erbjuder en bred meny med bland annat smårätter, kött och fisk. På sommaren slår de upp sin stora, populära uteservering där de låter god mat få möta skön musik.


Stora Gatan 36, 722 12 Västerås
021-12 91 90

inredningen på Brasserie Stadsparken. Foto: Pressbild

Brasserie Stadsparken

Brasserie Stadsparken är en härligt modern men folklig kvarterskrog mitt i... (Läs mer) Västerås city, belägen invid Svartån med Stadsparkens grönska inpå knutarna. Köket serverar vällagad traditionell mat och på helgerna bjuds det på trubadur, after work eller DJ. Upplev en fantastisk trerätters middag eller bara en slät kopp kaffe och njut av utsikten över Stadsparken.


Stora Gatan 35, 722 12 Västerås
021-448 50 80

Hermanas meny skriven på en svart tavla med färgglada illustrationer. Fotograf: Lina Classon.

Hermanas

Man kan kalla Hermanas för en bodega. De har inget dansgolv och ingen "fine... (Läs mer) dining" med femrätters. Istället erbjuder denna mysiga lilla restaurang en smak och kulturupplevelse av Sydamerika och Mexiko. Det du beställer ena dagen kanske inte går att beställa nästa dag.


Smedjegatan 2, 722 13 Västerås
021-470 43 90

Kajplats 9s uteservering. Fotograf: Leon Grimaldi

Kajplats 9

På Kajplats 9 kliver man rätt in i saluhallen och i det öppna köket ångar... (Läs mer) det från grytorna. I kyldisken trängs ostron och humrar med färdiga matlådor, chark och ost. Under de varmare månaderna fylls den stora terrassen längs Tullhusets fasad med soltörstande besökare som äter och dricker gott. Kajplats 9 i Tullhuset är en mysigt inredd krog med internationellt snitt som fokuserar på råvaror från vattnet. Rekommenderas av White Guide 2018.


Sjötullsgatan 2, 722 10 Västerås
021 - 13 62 22

En drink från Nom i Västerås. Foto: Pressbild/ Vitae Stilo

Nom

Som gäst hos NOM erbjuds du vällagad mat, goda viner och drinkar med kärlek,... (Läs mer) i en rustik och historisk miljö. I baren varieras sortimentet och utvecklas allt eftersom och varje flaska har sin plats för att komplettera varandra. Hos NOM kan du alltid se och prova nya smaker och kombinationer.


Stora Gatan 42, 722 12 Västerås
021-12 35 52

Exteriör på Nya Hattfabriken. Fotograf: Leon Grimaldi

Nya Hattfabriken

På Nya Hattfabriken värnar man om den svenska husmanskosten i en miljö som... (Läs mer) är en mix av en fransk bistro och en amerikansk diner, med nattklubb en trappa upp. Nya Hattfabriken fokuserar på trygg matlagning. Atmosfären på Nya Hattfabriken är levande och stället är litet och intimt. En del gäster äter i baren medan andra slinker förbi på en drink. Rekommenderas av White Guide 2018.


Slottsgatan 8, 722 11 Västerås
021-13 65 00

Ett glatt gäng på Olearys i Västerås. Foto: Pressbild

O'Learys

O'Learys har fokus på traditionell amerikansk mat och en stor passion för... (Läs mer) sport. Att du kan se stora matcher här kände du nog redan till, men visste du att O'Learys i Västerås erbjuder en undervåning med ett stort utbud av aktiviteter? Här kan du både bowla, spela biljard, minigolf och shuffleboard. Eller sjunga karaoke. Ett perfekt ställe om du vill både äta gott och aktivera dig.


Stora Torget 2, 722 15 Västerås
021-448 16 30

Mysig inredning på Pitchers med en engelsk stil. Foto: Pressbild

Pitcher's

Pitcher's är en brittiskt inspirerad pub belägen i hjärtat av Västerås. En... (Läs mer) pub med god mat, god dryck och intressant sport i en genuin och exklusiv miljö med inspiration från den brittiska golfkulturen. Ät och drick gott medan du ser på sport på storbildsskärm. På sommaren kan du sitta och njuta på den stora uteserveringen mitt på Torggatan.


Torggatan 4, 722 15 Västerås
021-13 10 20

Bild på uteservering med vita markiser

Restaurang Varda

På Varda finns något för alla, vare sig du vill äta lunch, middag eller... (Läs mer) dricka en drink. Restaurangen ligger i centrala Västerås och lockar till sig många besökare dag som kvällstid. Ett besök på Varda ska kännas som ett besök i ditt eget vardagsrum, fast med en massa personal som passar upp på dig. Varda har samlat bar, vinbar, klubb, lunch, affärslunch, à la carte och lounge på samma ställe.


Vasagatan 14, 722 15 Västerås
021-14 81 50

Baren på Sky Bar, Hotel Plaza. Foto: Pressbild

SkyBar

På 24:e våningen på Hotel Plaza i Skrapan finner du SkyBar, cirka 75 m över... (Läs mer) markytan och med utsikt över hela Västerås. Här kan ni samlas innan middagen för en drink eller för att fortsätta kvällen efter teatern eller restaurangbesöket. Vi har ett gastrobar koncept som innebär att vi kommer att servera ”snacks och lite till” i kombination med cocktails där allt är gjort från grunden.


Kopparbergsvägen 10, 722 14 Västerås
021-10 10 10

En tjur som sitter på väggen hos Texas Long Horn. Foto: Pressbild

Texas Longhorn

Oavsett om du föredrar biff, entrecôte, fajitas eller margaritas så kommer... (Läs mer) du gilla detta! Restaurangen har ingen bordsbokning men du är alltid välkommen att vänta i baren på ditt bord. Texas Longhorn är en franchisekedja som finns över hela Sverige, i Mexiko och på Åland. Här erbjuds du grillat kött, ribs, drinkar i frostade glas och härliga människor.


Smedjegatan 3, 722 13 Västerås
021-338 03 40

The Bishop Arms uteservering. Foto: Pressbild

The Bishops Arms

Här trivs du som tycker om en avslappnad atmosfär i en autentisk brittisk... (Läs mer) pubmiljö. The Bishops Arms erbjuder stans bredaste utbud av whisky och öl samt en gastromeny för både vardag och fest. Välj en trerätters från à la carte menyn med goda viner eller pubens omtalade Famous Chuck Burger tillsammans med husets Budvar. Gastropuben är en självklar mötesplats för alla, både hotellgäster och västeråsare.


Stora Torget 7, 722 15 Västerås
021-10 28 50

Tips på mat & dryck i Västerås!