Med buss & tåg

X 2000 i färd över sommarlandskap. Fotograf: Pressbild

Västerås läge i Sverige gör det enkelt att ta sig hit både med buss och tåg. Hur du tar dig hit är ju självklart upp till dig, men det finns goda förutsättningar till ett hållbart resande till Västerås.

En timme från Stockholm

Att ta tåget till Västerås är enkelt och smidigt ifrån hela Sverige. De tågförbindelser som inte går via Västerås når du enkelt via Stockholm, och dit tar det bara en timme. Du bokar enkelt din biljett på sj.se eller köper den direkt i automaten vid centralstation.

Flixbus till och från Västerås

Västerås är beläget nära både Arlanda och Stockholm. Härifrån tar du dig enkelt till och från Arlanda med Flixbus. Med Flixbus kan du även ta dig till Västerås på ett kostnadseffektivt sätt från många städer, såsom Göteborg och Oslo. Kika in på deras hemsida!

Ett SJ tåg och resenärer står på perrongen på Västerås Centralstation. Fotograf: Mostphotos

Med Turabussen till shoppingcenter

Är du shoppingsugen och bor i Eskilstuna, Strängnäs, Enköping, Skinnskatteberg, Fagersta, Surahammar, Köping eller Hallstahammar kan du på söndagar ta Turabussen till Erikslunds shoppingcenter. Det är Axelssons Turisttrafik som kör, och vilken söndag den går från just din stad samt bokning av gratisbiljett hittar du här.

Man shoppar i en klädbutik. Foto: Mostphotos