InfoPoints

Vy över mälaren med segelbnåtar. Fotograf: Pia Nordlander

Tack vare våra InfoPoints finns information om Västerås och Västmanland mer lättillgänglig och närmare dig! Dessa hittar du på flera platser runt om i Västerås. Hos våra InfoPoints blir du tipsad om vad som finns att se och göra i Västerås med omnejd. Här finns även kartor och broschyrer. Samtliga InfoPoints är auktoriserade och har därmed god kunskap om vilket utbud som staden och Västmanland erbjuder.

Ifall du inte befinner dig nära en InfoPoint är du välkommen att chatta med oss! Chatten finner du nere i högra hörnet på vår hemsida.

Följande aktörer är auktoriserade InfoPoints i Västerås:

InfoPoint i Västerås
Bilden visar Björnögården på Björnö. Fotograf: Mostphotos.

Björnögården

Björnögården har en rustik inredning och miljö. Här kan kan du äta något... (Läs mer) gott från den matiga kafémenyn eller bara ta en kaffe vid eldstaden. Här bjuds du på en fikaupplevelse med ekologisk omtanke och noggrant utvalda råvaror. Allt görs från grunden.


Björnövägen, 723 48 Västerås
021-262 00

Borgåsunds restaurang

Till Borgåsunds restaurang kan du ta dig från både sjö och land. Här... (Läs mer) väntar en måltidsupplevelse i en historisk och vacker miljö.


Hornssund 2, 725 92 Västerås
070-440 03 29

Entré till butik 103 kvadrat som är en InfoPoint. Fotograf: Pressbild

Butik 103 kvadrat

Butik 103 kvadrat i Västerås, inredningsbutiken som ligger vid Mälaren, är... (Läs mer) InfoPoint.


Öster Mälarstrands allé 144, 723 56 Västerås
070-354 83 86

Bilden visar en överblick över en del av Erikslund Shopping Center från andra våningen. Fotograf: Kristoffer Hasselberg.

Erikslund Shopping Center

Erikslund Shopping Center ligger på området Erikslund. Här har du IKEA i ena... (Läs mer) änden och City Gross i den andra och närmare 100 butiker däremellan. På Erikslund Shopping Center finns det något för både stora och små. Med jämna mellanrum arrangeras temamånader, modevisningar och uppträdanden i shoppingcentret.


Krankroksgatan 17, 721 38 Västerås
021-448 01 40

Bilden visar huvudbyggnaden på First Camp Västerås. Fotograf: Clifford Shirley.

First Camp Västerås

First Camp Västerås är en modern familjecamping belägen i direkt anslutning... (Läs mer) till Mälaren med långgrund badstrand samt härliga grönytor för lek och bollspel. First Camp Västerås erbjuder allt från tält och husvagnsplatser till stugor och bekvämare självhushållsstugor. I receptionsbyggnaden finns även en välsorterad livsmedelsbutik, ett kafé och en restaurang.


Johannisbergsvägen, 725 91 Västerås
021-14 02 79, 0771-10 12 00

Bilden visar det röda huset som Fiskarfruns Café och Mat ligger i.

Fiskarfruns Café & Mat

Fiskarfruns Café har under åren utvecklats mer till en restaurangverksamhet.... (Läs mer) Här serveras fisktallrikar som består av rökt fisk med diverse tillbehör, matiga smörgåsar och det bakas kaffebröd på plats. Du kan även njuta av goda våfflor och glass. Hela anläggningen är anpassad för rörelsehindrade med ramper och handikapptoalett. Idag är de en av Sveriges mest eftertraktade leverantör av insjöfisk direkt till välrenommerade restauranger.


Ängsö Skurusund 2, 725 98 Västerås
0171-44 40 40

entré till karlsgatan

Karlsgatan 2 - ett hus, två muséer

Karlsgatan 2 i Västerås city är en mötesplats för konst och kulturarv. Ett... (Läs mer) hus med två muséer, Västerås konstmuseum och Västmanlands läns museum. På Karlsgatan 2 visas även spännande utställningar för både stora och små och de erbjuder även visningar, workshops, föredrag och olika evenemang. Här finns också ett faktarum med arkiv och bibliotek med en massa spännande arkivmaterial.


Karlsgatan 2, 722 14 Västerås
021-39 32 22

Kokpunkten - Sveriges första actionbad

Ruschen, svischandet, pirret i magen och det omedelbara lyckoruset går... (Läs mer) faktiskt att sätta ord på! Actionbadet Kokpunkten kallar det badrenalin. Redan innan du kliver in genom den pampiga entrén står det klart att detta inte är ett vanligt badhus. Jättebyggnaden som reser sig mot skyarna rymmer hela 1 200 besökare samtidigt och är fylld till bredden och höjden med aktiviteter fördelade på åtta våningar.


Kraftverksgatan 11, 721 30 Västerås
021-448 55 00

Bilden visar entrén till presentbutiken Second Step som även är InfoPoint.

Second Step (tillfälligt stängt)

Presentbutiken Second Step ligger i Rosa huset i Västerås city, i gränden... (Läs mer) vid Bondtorget, och är InfoPoint.


Polisgränd 2, 722 15 Västerås
073-342 29 99

Bilden visar en fin dukning

Systrarna på Gaggeska Gården

Hos Systrarna på Gaggeska gården, på Vallby Friluftsmuseum, möts du av en... (Läs mer) genuin restaurang och kafé i lantlig miljö. De erbjuder mat lagad av de finaste råvaror, härliga bakverk och smörgåsar. Här får du en trevlig helhetsupplevelse med fika, mat och inspirerande omgivningar.


Skerikesvägen 2, 724 80 Västerås
021-35 75 36