Kaféer

Konditor på Kopparlundens bageri serverar bakelser. Fotograf: Findie

Fikapausen är en kär tradition som vi gärna tar oss tid för. Det är något speciellt med att gå på kafé - en tid för paus, skvaller eller för att stämma av läget med kompisen. Västerås erbjuder många trevliga kaféer i olika miljöer. Vad sägs om hembakat i lantlig idyll, en fika i city under shoppingrundan eller en kaffe och glass med mälarutsikt?

Sortering: A-Ö / Rating
Bild för Å-caféet

Å-caféet

Betyg:

I Skultuna Messingsbruks finaste lokaler ligger Å-Cafét. Här kan man njuta... (Läs mer) av utsikten från terrassen, mot den porlande Svartån. De erbjuder nybryggt kaffe och hembakat bröd från Skultuna hembageri och för dig som är sugen på lite mer erbjuds även lyxiga hemlagade lunchmackor.Just nu har vi tyvärr stängt på obestämd tid pga. vattenolycka. Vi gör allt vi kan för att öppna så snart som möjligt! Vi ses snart igen!


Bruksgatan 8, 726 31 Skultuna
021 - 783 10

Bild för Al zawwak Konditori

Al zawwak Konditori

Betyg:

Al Zawwak är ett konditori som erbjuder delikatesser från mellanöstern.


Västra Ringvägen 21, 724 61 Västerås
072-031 77 05

Bild för Green Mandala Raw Café

Green Mandala Raw Café

Betyg:

Green Mandala är ett veganskt raw café som erbjuder lite annorlunda och... (Läs mer) hälsosamma alternativ till populära fika- och lunchfavoriter, en upplevelse för både öga och gom.


Sigurdsgatan 4, 721 30 Västerås
+46 76 009 94 28

Bild för Bageri April

Bageri April

Betyg:

Bageri April ligger centralt i Västerås city. Med öppen planlösning ser du... (Läs mer) rakt in i produktionen, där fokus ligger på att baka stenugnsbakade bröd, härliga kardemummabullar och godbitar hela dagarna. Men det är inte slut där, de erbjuder även härliga mackor och dryck till dig.


Vasagatan 17, 722 15 Västerås
021 - 250 35

Bild för Bread & Sweets by Jennie

Bread & Sweets by Jennie

Betyg:

Bread & Sweets by Jennie, som drivs av konditorn Jennie Elmerfors, ligger på... (Läs mer) Öster Mälarstrand. Här bakas allt på plats och du hittar allt från matbröd till bullar, bakelser, tårtor till praliner. Det finns även en kafédel där du kan sitta och njuta av allt som erbjuds.


Öster Mälarstrands Allé 18, 723 56 Västerås
021-80 01 22

Bild för Maria Therese - Ett litet bageri

Maria Therese - Ett litet bageri

Betyg:

Maria Therese är ett bageri och café som drivs av hemmabagerskan Therese... (Läs mer) Linder. Fokuset i sortimentet ligger på att erbjuda olika och allergivänliga alternativ.


Kungsgatan 2, 722 11 Västerås
‭+46 70-342 70 24‬

Bild för Frösåker Boutique Hotell, Konferens & Event

Frösåker Boutique Hotell, Konferens & Event

Betyg:

Boutique Hotel Frösåker, en timme från Stockholm. Mötesplats för... (Läs mer) konferenser, event och högtid.


Frösåkers Brygga 7, 725 97 Västerås
070-573 43 43

Bild för Hälla Kafferosteri

Hälla Kafferosteri

Betyg:

Hälla Kafferosteri är ett mikro rosteri som huserar inne på Hälla Shopping... (Läs mer) i Västerås. De rostar endast specialkaffe och gillar att framhäva de roliga, spännande och annorlunda smaker som kaffe har att erbjuda, för varje kaffe sort har sin unika smak!


Hällagatan 14, 721 34 Västerås
073 - 848 33 94

Bild för Kopparlundens bageri

Kopparlundens bageri

Betyg:

Kopparlundens Bageri ligger, som namnet antyder, i det gamla industriområdet... (Läs mer) Kopparlunden. Här bakas brödet från grunden med rena råvaror. Det mesta görs för hand för att sedan gräddas på stenhällen i ugnen, där det får sin knapriga skorpa. Det lilla fiket erbjuder även luncher och är det onsdag kan man beställa stenugnsbakad pizza.


Kopparlundsvägen 7, 721 30 Västerås
021 - 41 47 09

Bild för Fereshteh Konditori & Café

Fereshteh Konditori & Café

Betyg:

Fereshteh Konditori och Café ligger på Malmaberg. Här hittar du allt från... (Läs mer) bröd och kakor till smörgås-, bröllops- och dekorativa tårtor.


Gunnilbogatan 4, 723 40 Västerås
021 - 14 90 70

Bild för Bygdens bageri

Bygdens bageri

Betyg:

Ett stenugnsbageri med fokus på hantverk. Bakar med surdeg samt... (Läs mer) lokalproducerade och ekologiska råvaror i så stor utsträckning som möjligt. På Bygdens bageri bakar man väldigt hantverksmässigt vilket skapar en unikhet i varje, fikabröd, paj och bulle.


Björnögården, 723 48 Västerås
076-051 87 87

Bild för Under Stora Eken

Under Stora Eken

Betyg:

Efter Tidövägen hittar du Under Stora Eken. Ett perfekt utflyktsmål i det... (Läs mer) gröna. Deras vackra naturskyddade ek på över 400 år är belägen bland åkermark, grönska och fågelkvitter. Ett litet kafé med roliga aktiviteter för både liten och stor.


725 91 Västerås
073-335 31 45

Bild för Wåffelbaren

Wåffelbaren

Betyg:

Här hittar du våfflor i flera variationer och smaker. Menyn är skapad med... (Läs mer) mycket omtanke, alla kompotter och röror tillverkar de själva och sätter stor vikt vid kvalitet. De strävar mot att ha så mycket lokalproducerat och ekologiskt som möjligt.


Björnövägen, 723 48 Västerås
076-051 87 87

Bild för Mäster Jacobs Notudden

Mäster Jacobs Notudden

Betyg:

På Mäster Jacobs kan du fika, äta en lättare lunch eller hämta din... (Läs mer) beställning, om du gjort en sådan. Inget slår helt nyrostade bönor, därför har de har eget kafferosteri där de rostar sitt eget kaffe.


Notuddskajen 5, 723 56 Västerås
021 - 30 15 09

Bild för Café Malin

Café Malin

Betyg:

På Café Malin har de en egen bagare och konditor, så här serveras endast... (Läs mer) hembakat. I huvudsak används produkter och råvaror som är lokalt producerade, ekologiska och/eller fairtrade. Förutom fika finns det enklare luncher såsom soppa och nybakat bröd.


Västra Kyrkogatan 6, 722 15 Västerås
010-160 82 10

Bild för Fiskarfruns café

Fiskarfruns café

Betyg:

Fiskarfruns Café har under åren utvecklats mer till en restaurangverksamhet.... (Läs mer) Här serveras fisktallrikar som består av rökt fisk med diverse tillbehör, matiga smörgåsar och det bakas kaffebröd på plats. Du kan även njuta av goda våfflor och glass. Hela anläggningen är anpassad för rörelsehindrade med ramper och handikapptoalett. Idag är de en av Sveriges mest eftertraktade leverantör av insjöfisk direkt till välrenommerade restauranger.


Ängsö skurusund 1, 725 98 Västerås
0171-444040

Bild för Global living

Global living

Betyg:

Här kan du uppleva livemusik, vernissage eller boksläpp medan du fikar eller... (Läs mer) intar en god lunch. På Global Living hittar du ett stort utbud av både fikabröd samt nyttig och fräsch mat. Känner du för att shoppa inredning eller kläder under fikastunden så finner du ett spännande utbud mitt bland borden.


Smedjegatan 13, 722 13 Västerås
021 - 18 62 90

Bild för Engsö Slottscafé

Engsö Slottscafé

Betyg:

Förutom att vara en vacker byggnad med natursköna omgivningar, ryktas det om... (Läs mer) att det spökar på Engsö slott. Slottets isolerade läge på natursköna Ängsö i Mälaren har bidragit till att hålla sägner och traditioner levande.


Engsö Slott, 725 98 Västerås
076-052 85 88

Bild för Brynolf Bagare Hälla

Brynolf Bagare Hälla

Betyg:

Brynolf Bagare är ett fik och konditori som alltid erbjuder nybakat bröd och... (Läs mer) goda bakverk. Fiket är ett familjeföretag och finns på två platser i Västerås, på Erikslund samt på Hälla. Här hittar du stenugnsbakat bröd och härliga bakverk, matiga smörgåsar, sallader samt ett stort sortiment av tårtor och bakelser.


Kranbyggargatan 3, 721 34 Västerås
021 - 17 70 70

Bild för Öhrmans Konditori Öster Mälarstrand

Öhrmans Konditori Öster Mälarstrand

Betyg:

Öhrmans Konditori & Café är populärt bland västeråsarna. Här hittar du... (Läs mer) nybakat bröd, tårtor och bakelser.


Öster Mälarstrands Allé 149, 723 48 Västerås
021-448 52 86

Bild för Gäddeholms Café

Gäddeholms Café

Betyg:

I ett av de gamla stallarna i Gäddeholm finns nu ett modernt kafé där... (Läs mer) historia och nutid möts. På Gäddeholms Café kan du bland annat avnjuta hembakad äppelkaka, grevens räksmörgås eller våfflor med hjortronsylt och grädde i en härlig herrgårdsmiljö, bara ett stenkast från Mälaren.


Gäddeholms Gård 9, 725 97 Västerås
021 - 45 06 500

Bild för Brynolf Bagare Erikslund

Brynolf Bagare Erikslund

Betyg:

Brynolf Bagare är ett fik och konditori som alltid erbjuder nybakat bröd och... (Läs mer) goda bakverk. Fiket är ett familjeföretag och finns på två platser i Västerås, på Erikslund samt på Hälla. Här hittar du stenugnsbakat bröd och härliga bakverk, matiga smörgåsar, sallader samt ett stort sortiment av tårtor och bakelser.


Hallsta Gårdsgata 12, 721 38 Västerås
021 - 17 70 70

Bild för Café Anund

Café Anund

Betyg:

Vid Anundshög ligger Café Anund som serverar Vikingatallrik, mustiga soppor,... (Läs mer) kallskuret, matiga smörgåsar och hembakat fikabröd i en historisk miljö. Här bakas allt bröd såsom bullar, godbitar, tårtor och matbröd i huvudsak med kravmärkta råvaror. Det finns även möjlighet att boka Café Anund för barnkalas, minnesstunder och andra event.


Anundshög 5, 725 96 Västerås
021-39 15 53

Bild för Systrarna på Gaggeska Gården

Systrarna på Gaggeska Gården

Betyg:

Hos Systrarna på Gaggeska Gården, på Vallby Friluftsmuseum, möts du av en... (Läs mer) genuin restaurang och kafé i lantlig miljö. De erbjuder mat lagad av de finaste råvaror, härliga bakverk och smörgåsar. Här får du en trevlig helhetsupplevelse med fika, mat och inspirerande omgivningar.


Skerikesvägen 2, 724 80 Västerås
021-35 75 36

Bild för Café gränden

Café gränden

Betyg:

Mitt i city ligger Café Gränden, som har funnits sedan 1995. Här erbjuds... (Läs mer) allt från en slät kopp nybryggt kaffe till heta grillrätter, pajer, fräscha sallader, baguetter med mera.


Sturegatan 13, 722 13 Västerås
021 - 18 98 27

Bild för Espresso house Centralstation

Espresso house Centralstation

Betyg:

Espresso House är en kedja som du kan hitta på flera platser i Västerås.... (Läs mer) Här kan du njuta av en riktigt god kopp kaffe, gott bröd och olika bakverk. För att få bästa kvalité på bröd och bakverk bakas allt i eget bageri.


Södra Ringvägen 1, 722 12 Västerås
076 - 521 93 19

Bild för Cream and scoups

Cream and scoups

Betyg:

Cream and scoups är en glassbar beläget vid Stora torget i Västerås.


Kungsgatan 2A, 722 11 Västerås

Bild för Wayne's Coffee Torggatan

Wayne's Coffee Torggatan

Betyg:

Waynes är ett mysigt kafé, med blicken mot omvärlden och rötterna i svensk... (Läs mer) fikakultur. Kaféerna drivs av lokala franchisetagare som medvetet utvecklar din fikaupplevelse. Alltid med ekologiskt kaffe, vällagad mat och nybakat. Välkommen.


Torggatan 1, 722 15
021-38 08 07

Bild för Espresso House Hantverkargatan

Espresso House Hantverkargatan

Betyg:

Espresso House är en kedja som du kan hitta på flera platser i Västerås.... (Läs mer) Här kan du njuta av en riktigt god kopp kaffe, gott bröd och olika bakverk. För att få bästa kvalité på bröd och bakverk bakas allt i eget bageri.


Hantverkargatan 9, 722 12 Västerås
076 - 521 91 99

Bild för Mälarparkens Café & Kök

Mälarparkens Café & Kök

Betyg:

Mälarparkens café och kök är en restaurang och ett café längs Mälaren i... (Läs mer) Västerås. De erbjuder pizzor, sallader, glass och mycket mer.


Öster Mälarstrands Allé 156, 723 48 Västerås
021-18 10 85

Bild för Cornetto Bar

Cornetto Bar

Betyg:

Cornetto Bar är ett kafé med goda bakverk, flera olika kaffesorter, lasagne,... (Läs mer) salladsbar och mycket mer. Cornetto Bar ligger mitt i centrala Västerås och sommartid finns här en uteservering mot det aktiva citylivet. Detta är ett ställe med modern och sparsmakad inredning som är populärt bland västeråsare.


Kopparbergsvägen 23, 722 13 Västerås
021 - 41 99 55

Bild för Kalle på spången

Kalle på spången

Betyg:

Kalle på Spången ligger på Kungsgatan, i de gamla kvarteren, i centrala... (Läs mer) Västerås. Det är ett mycket populärt kafé med charmig gammaldags inredning. Här serveras förutom fika även sallader, goda smörgåsar och lättare mat såsom bakad potatis, tacotallrik och lasagne.


Kungsgatan 2, 722 11 Västerås
073 - 201 41 02‬

Bild för Systrarna Ericsson

Systrarna Ericsson

Betyg:

Systrarna Ericsson är ett lokalt hantverksbageri som ligger i gallerian Igor... (Läs mer) mitt i centrala Västerås. De bakar bröd och bakelser med rena, naturliga råvaror på ett traditionellt och hantverksmässigt sätt. Systrarna Ericsson startades år 1930 av systrarna Lisa och Greta Ericsson och idag driver systrarna Anna och Maria bageriet. Rekommenderas av White Guide Café.


Kvarteret Igor, Vasagatan 25, 722 15
+4621-40 30 80

Bild för Chocomania

Chocomania

Betyg:

Choko Mania ligger i gallerian Igor och är ett svenskt fikakoncept som... (Läs mer) erbjuder en unik upplevelse baserad på egna våfflor, crêpes, choklad, gelato och shakes. Det erbjuds även klassisk fika och frukter doppade i belgisk choklad.


Vasagatan 25, 722 15 Västerås
073-987 84 53

Bild för Espresso House Eriklsund

Espresso House Eriklsund

Betyg:

Espresso House är en kedja som du kan hitta på flera platser i Västerås.... (Läs mer) Här kan du njuta av en riktigt god kopp kaffe, gott bröd och olika bakverk. För att få bästa kvalité på bröd och bakverk bakas allt i eget bageri.


Erikslund Shoppingcenter, Krankrokgatan 19, 721 38
076 - 521 92 20

Bild för Le Croissant Västerås

Le Croissant Västerås

Le Croissant är ett franskt café som serverar gott kaffe, god mat & romantisk... (Läs mer) miljö. Man får helt enkelt uppleva lite av Frankrike, i Västerås.


Hantverkargatan 9-10, 722 12 Västerås

Tips på mat & dryck i Västerås!