Konditor på Kopparlundens bageri serverar bakelser. Fotograf: Findie
Personal som bakar bullar på Bageri April. Foto: Pressbild

Bageri April

Bageri April ligger centralt i Västerås city. Med öppen planlösning ser du... (Läs mer) rakt in i produktionen, där fokus ligger på att baka stenugnsbakade bröd, härliga kardemummabullar och godbitar hela dagarna. Men det är inte slut där, de erbjuder även härliga mackor och dryck till dig.


Vasagatan 17, 722 15 Västerås
021- 250 35

En kopp kaffe och två godbitar på Bread & Sweets by Jennie. Fotograf: Jennie Elmerfors.

Bread & Sweets by Jennie

Bread & Sweets by Jennie, som drivs av konditorn Jennie Elmerfors, ligger... (Läs mer) på Öster Mälarstrand. Här bakas allt på plats och du hittar allt från matbröd till bullar, bakelser, tårtor till praliner. Det finns även en kafédel där du kan sitta och njuta av allt som erbjuds.


Öster Mälarstrands allé 18, 723 57 Västerås
021-80 01 22

Matbröd på Bygdens Bageri. Foto: Pressbild

Bygdens Bageri

Ett stenugnsbageri med fokus på hantverk. Bakar med surdeg samt... (Läs mer) lokalproducerade och ekologiska råvaror i så stor utsträckning som möjligt. De bakar väldigt hantverksmässigt (med sina egna händer) vilket skapar en unikhet i varje deg, bröd och bulle. Det är Bygdens Bageri som driver Wåffelbaren som finns på samma plats.


Björnögården, Björnövägen, 723 48 Västerås
076-051 87 87

Hset som Café Anund ligger i. Fotograf: Henrik Wester.

Café Anund

Vid Anundshög ligger Café Anund som serverar Vikingatallrik, mustiga soppor,... (Läs mer) kallskuret, matiga smörgåsar och hembakat fikabröd i en historisk miljö. Här bakas allt bröd såsom bullar, godbitar, tårtor och matbröd i huvudsak med kravmärkta råvaror. Det finns även möjlighet att boka Café Anund för barnkalas, minnesstunder och andra event.


Anundshög 5, 725 96 Västerås
021-39 15 53

En röd stuga som ligger intill Café Björnen. Foto: Pressbild

Café Björnen, Norra Björnö

Vackert belägen på Björnö, en ö i Mälaren bara 7 km från Västerås... (Läs mer) city, ligger Café Björnen på Norra Björnö. Café Björnen är ett sommarkafé som erbjuder hembakat kaffebröd, glass och mat som pajer och varma smörgåsar. Dessutom finns några stugor och kanoter att hyra. Stugorna har fyra sängar och eget pentry med delat badrum.


Norra Björnö 4, 723 48 Västerås
021-14 07 01, 021-14 07 02

Desken inne på Café Gränden. Foto: Pressbild/ Jarkko Rontinen.

Café Gränden

Mitt i city ligger Café Gränden, som har funnits sedan 1995. Här erbjuds... (Läs mer) allt från en slät kopp nybryggt kaffe till heta grillrätter, pajer, fräscha sallader, baguetter med mera.


Sturegatan 13, 722 13 Västerås
021-18 98 27

Ryggen på en i personalen som har en t-shirt med trycket Café Malin. Fotograf: Henrik Mill.

Café Malin

På Café Malin har de en egen bagare och konditor, så här serveras endast... (Läs mer) hembakat. I huvudsak används produkter och råvaror som är lokalt producerade, ekologiska och/eller fairtrade. Förutom fika finns det enklare luncher såsom soppa och nybakat bröd.


Västra Kyrkogatan 6, 722 15 Västerås
021-81 46 00

Serveringsdesken inne på Café Växhuset. Foto: Pressbild

Café Växhuset

Café Växhuset är hjärtat och den centrala mötesplatsen inne i... (Läs mer) Växhuset. Här kan du ta dig en fika eller äta lunch.


Viktor Larssons Plats 1, 722 14 Västerås
021-39 10 34

Belgisk våffla med jordgubbar, grädde och chokladsås från Chocomania. Fotograf: Emelie Larsson.

Choco Mania

Choko Mania ligger i gallerian Igor och är ett svenskt fikakoncept som... (Läs mer) erbjuder en unik upplevelse baserad på egna våfflor, crêpes, choklad, gelato och shakes. Det erbjuds även klassisk fika och frukter doppade i belgisk choklad.


Vasagatan 25, 722 15 Västerås
070-006 03 60

Bilden visar salladsbaren inne på Cornetto Bar.

Cornetto Bar

Cornetto Bar är ett kafé med goda bakverk, flera olika kaffesorter, lasagne,... (Läs mer) salladsbar och mycket mer. Cornetto Bar ligger mitt i centrala Västerås och sommartid finns här en uteservering mot det aktiva citylivet. Detta är ett ställe med modern och sparsmakad inredning som är populärt bland västeråsare .


Kopparbergsvägen 23, 722 13 Västerås
021-41 99 55

Engsö slott utanför Västerås. Foto: Mostphotos

Engsö Slottscafé

Engsö Slottscafé ligger i det gamla Slottsköket på Engsö i Västerås.... (Läs mer) Här bakas det kaffebröd och de serverar enklare lunchrätter. Utbudet varierar efter säsong. De erbjuder även veganska, gluten-, laktos- och mjölkfria bakverk och smörgåsar. Sittplatser finns både inom- och utomhus. Efter 15.30 är det inte möjligt att beställa lunchrätterna.


Engsö slott, 725 98 Västerås
076-052 85 88

En rykande god kaffe

Espresso house Erikslund

Ett välkänt cafe som är fyllt med nya ideer inom mat och dryck,här kan du... (Läs mer) alltid förvänta dig färska och färgglada ingredienser med vegansk alternativ och en uppfriskande meny.


Krankroksgatan 19, 721 38 Västerås
076- 521 92 20

En rykande god kaffe

Espresso house hantverksgatan

Espresso House är en kedja som du kan hitta på flera platser i Västerås.... (Läs mer) Här kan du njuta av en riktigt god kopp kaffe, gott bröd och olika bakverk. För att få bästa kvalité på bröd och bakverk bakas allt i eget bageri. Espresso House hittar du på Hantverkargatan, Västerås Centralstation, Punkt samt på Erikslund Shopping Center


Hantverksgatan 9, 722 12 Västerås
076-521 91 99

En del av inredningen med färgglada stolar och bord inne på Global Living. Foto: Pressbild

Global Living

Här kan du uppleva livemusik, vernissage eller boksläpp medan du fikar eller... (Läs mer) intar en god lunch. På Global Living hittar du ett stort utbud av både fikabröd samt nyttig och fräsch mat. Känner du för att shoppa inredning eller kläder under fikastunden så finner du ett spännande utbud mitt bland borden.


Smedjegatan 15, 722 15 Västerås
021-18 62 90

Den röda längan som Gäddeholms Café ligger i. Foto: Pressbild

Gäddeholms Café

I ett av de gamla stallarna i Gäddeholm finns nu ett modernt kafé där... (Läs mer) historia och nutid möts. På Gäddeholms Café kan du bland annat avnjuta hembakad äppelkaka, grevens räksmörgås eller våfflor med hjortronsylt och grädde i en härlig herrgårdsmiljö, bara ett stenkast från Mälaren.


Gäddeholms Gård, 725 97 Västerås
021-450 65 00

Pojke i blå tröja äter glass men ett vikingaskepp i bakgrunden på Kafe Gudagott. Fotograf: Pia Nordlander

Kafé Gudagott

Kafé Gudagott, det lilla vikingakaféet på Frösåkers Brygga. Här bjuds det... (Läs mer) på hembakat, härliga matiga smörgåsar och deras egentillverkade glass såklart! Kafé Gudagott vill ge möjligheter för barn och vuxna att äta och dricka gott, men också naturligt och utan onödiga tillsatser. Kaféet är mycket väderberoende och håller därför stängt vid riktigt busväder. Här finns Matkulturakademin Gudagott som erbjuder unika mat upplevelser för bokade grupper.


Frösåkers Brygga 7, 725 97 Västerås
070-573 43 43

Promenad vid Mälaren i Västerås. Fotograf: Avigphoto

Kajens Café

Kajens Café kan stoltsera med en av Västerås bästa utsikter över Mälaren.... (Läs mer) Här kan du äta lunch eller fika precis vid Mälaren. Sommartid kan du slå dig ner på den populära uteserveringen där du kan njuta av utsikten tillsammans med en god sallad, en gourmetpizza eller smarriga sötsaker. På Kajens Café får du verkligen det bästa av två världar!


Mälargatan 4D, 722 10 Västerås
021-81 19 00

Kalle på Spångens uteservering. Fotograf: Clifford Shirley

Kalle på Spången

Kalle på Spången ligger på Kungsgatan, i de gamla kvarteren, i centrala... (Läs mer) Västerås. Det är ett mycket populärt kafé med charmig gammaldags inredning. Här serveras förutom fika även sallader, goda smörgåsar och lättare mat såsom bakad potatis, tacotallrik och lasagne.


Kungsgatan 2, 722 11 Västerås
021-12 91 29

En glad kvinna på Kopparlundens bagerie betjänar en kund. Foto: Pressbild

Kopparlundens Bageri

Kopparlundens Bageri ligger, som namnet antyder, i det gamla industriområdet... (Läs mer) Kopparlunden. Här bakas brödet från grunden med rena råvaror. Det mesta görs för hand för att sedan gräddas på stenhällen i ugnen, där det får sin knapriga skorpa. Det lilla fiket erbjuder även luncher och är det onsdag kan man beställa stenugnsbakad pizza.


Kopparlundsvägen 7, 721 30 Västerås
021-41 47 09

I ett somrigt landskap på Ridön åker en traktor förbi Kurö Gård. Foto: Pressbild

Kurö Gård Sommarcafé, Ridön

På Ridön i Västerås skärgård hittar du Kurö Gård Sommarcafé. På... (Läs mer) kaféet kan du njuta av en kopp kaffe och gott fikabröd mellan naturvandringar och guidade turer. Kurö Gård välkomnar dig med nybakat fikabröd och soliga leenden mitt emellan badbryggor och blomstrande sommarängar.


Ridön, 721 30 Västerås
021-13 51 71

Ägarinnan Maria Therese. Fotograf: Emma Gustafsson.

Maria Therese - ett litet bageri

Maria Therese - ett litet bageri, startade som ett hemmakafé, men ligger... (Läs mer) numera på Kungsgatan i city, i närheten av Svartån. Ett mysigt och familjärt kafé med många glutenfria och veganska alternativ.


Kungsgatan 2, 722 11 Västerås
070-342 70 24

En flatbread pizza från Mocca Deli. Foto: Pressbild

MOCCA deli

På MOCCA deli hittar du allt från hemgjorda bakverk, matiga hälsotallrikar,... (Läs mer) sallader, wraps, flatbread pizzor till att njuta av ett glas rött senare på kvällen. De lovar att göra allt för att du ska trivas.


Stora Torget 2, 722 15 Västerås
073 - 708 12 50

Försäljningsdisken inne på Mäster Jacobs Bageri & Konditori. Foto: Pressbild

Mäster Jacobs Bageri & Konditori

På Mäster Jacobs kan du fika, äta en lättare lunch eller hämta din... (Läs mer) beställning, om du gjort en sådan. Inget slår helt nyrostade bönor, därför har de har eget kafferosteri där de rostar sitt eget kaffe.


Notuddskajen 5, 723 58 Västerås
021 - 30 15 09

Entrén in till Systrarna Ericsson Bakery Shop och Cafeteria. Foto: Pressbild

Systrarna Ericsson Bakeryshop & Cafeteria

Systrarna Ericsson är ett lokalt hantverksbageri som ligger i gallerian Igor... (Läs mer) mitt i centrala Västerås. De bakar bröd och bakelser med rena, naturliga råvaror på ett traditionellt och hantverksmässigt sätt. Systrarna Ericsson startades år 1930 av systrarna Lisa och Greta Ericsson och idag driver systrarna Anna och Maria bageriet. Rekommenderas av White Guide Café 2018.


Vasagatan 25, 722 15 Västerås
021-40 30 80

Fin dukning hos Systrarna på Gaggerska Gården. Foto: Pressbild

Systrarna på Gaggeska Gården

Hos Systrarna på Gaggeska Gården, på Vallby Friluftsmuseum, möts du av en... (Läs mer) genuin restaurang och kafé i lantlig miljö. De erbjuder mat lagad av de finaste råvaror, härliga bakverk och smörgåsar. Här får du en trevlig helhetsupplevelse med fika, mat och inspirerande omgivningar.


Skerikesvägen 2, 724 80 Västerås
021-35 75 36

Bubbelvåfflor i strutar på Wåffelbaren. Foto: Pressbild

Wåffelbaren Björnögården

Här hittar du våfflor i flera variationer och smaker. Menyn är skapad med... (Läs mer) mycket omtanke, alla kompotter och röror tillverkar de själva och sätter stor vikt vid kvalitet. De strävar mot att ha så mycket lokalproducerat och ekologiskt som möjligt.


Björnögården, Björnövägen, 723 48 Västerås
076-051 87 87

En bakelse med hallon och floursocker från Öhrmans Konditori. Foto: Pressbild

Öhrmans Konditori & Café

Öhrmans Konditori & Café är populärt bland västeråsarna. Här hittar... (Läs mer) du nybakat bröd, tårtor och bakelser.


Öster Mälarstrands Allé 149, 723 48 Västerås
021-41 76 74

Tips på mat & dryck i Västerås!