Camping & stugor

Ett glatt barn i tält på camping. Foto: Mostphotos

Att campa och bo i stuga blir bara mer och mer populärt i Sverige och valmöjligheterna ökar därefter både utifrån trender och intressen. I Västerås kan du hyra stuga eller ställplats på familjevänlig camping, bo på en av öarna mitt i Mälaren eller varför inte hyra stuga i ett av naturreservaten!

Bilden visar en av stugorna som man via Sjöevent kan hyra på Aggarön. Stugan är röd med vita knutar.

Aggaröns stuguthyrning

På natursköna Aggarön i Västerås skärgård finns det möjlighet att hyra... (Läs mer) fyra charmiga stugor som har Mälaren alldeles runt hörnet. Stugorna erbjuder en fantastisk utsikt med en gemytlig känsla mitt i den härliga naturen på Aggarön.


Aggarön, Västerås
070-699 32 40

Bilden visar en liten stuga som man kan hyra hos Björnögårdens stugor.

Björnögårdens stugby

På Björnö, en ö i Mälaren cirka 7 km från Västerås centrum, finns... (Läs mer) trevliga stugor där man bor mitt i naturen med skog, vatten och motionsspår alldeles intill. Stugorna ligger på öns norra del, med egen bastu och brygga. Cirka 200 meter från Björnögårdens stugby finner ni en badplats med fina klippor och en liten strand. Det finns även en strand vid Björnö Camping.


Björnö, 723 48 Västerås
021-262 00

Stort rött hus grönska och trädgård

Bo på Aggarön

Här på Aggarö gård kan du njuta av stillheten och tystnaden. I det stora... (Läs mer) köket rår du om dig själv, är ni en stor familj eller annan konstellation går det utmärkt att hyra hela huset. Tänd grillen och njut av solnedgången. Utsikten över gården, hamnen och Mälaren är magnifik! Självklart ingår transport till och från ön i priset! Bokningsbart maj-september


aggarön, västerås
070-699 32 40

Bilden visar en röd stuga på Skerike Golfklubb.

Bo på Skerike Golfklubb

Skerike Golfklubb ligger strax utanför Västerås och är en vacker oas i... (Läs mer) naturen där du verkligen kan uppleva lugnet. På Skerike Golfklubb kan man övernatta i någon av deras stugor alldeles intill golfbanan. Stugorna på 16 kvadratmeter är enkla men trevliga. Restaurang finns under säsong.


Kävsta, 725 93 Västerås
021-510 80

Bilden visar en röd stuga som ligger intill Café Björnen.

Café Björnen, Norra Björnö

Vackert belägen på Björnö, en ö i Mälaren bara 7 km från Västerås... (Läs mer) city, ligger Café Björnen på Norra Björnö. Café Björnen är ett sommarcafé som erbjuder hembakat kaffebröd, glass och mat som pajer och varma smörgåsar. Dessutom finns några stugor och kanoter att hyra. Stugorna har fyra sängar och eget pentry med delat badrum.


Norra Björnö 4, 723 48 Västerås
021-14 07 01, 021-14 07 02

Bilden visar en röd träbyggnad med vita knutar på Finnsta Gård.

Finnsta Gård

I naturskön miljö ligger Finnsta gård. Här finns det flera olika... (Läs mer) boendeformer, rum i herrgårdsstil, timmerstugor, ett herrgårdsannex i fransk lantstil samt möjlighet till tältplats på tomten.


Skerike, 725 93 Västerås
070-566 80 48

Bilden visar huvudbyggnaden på First Camp Västerås. Fotograf: Clifford Shirley.

First Camp Västerås-Mälaren

First Camp Västerås-Mälaren är en modern familjecamping belägen i direkt... (Läs mer) anslutning till Mälaren med långgrund badstrand samt härliga grönytor för lek och bollspel. First Camp Västerås-Mälaren erbjuder allt från tält och husvagnsplatser till stugor och bekvämare självhushållsstugor. I receptionsbyggnaden finns även en välsorterad livsmedelsbutik, ett kafé och en restaurang.


Johannisbergsvägen, 725 91 Västerås
021-14 02 79, 0771-10 12 00

Bilden visar Fullerö Guest House från utsidan.

Fullerö Guest House

Detta pensionat ligger 12 km från centrala Västerås och erbjuder ljusa,... (Läs mer) luftiga lägenheter med Wi-Fi och parkering. Här bor du vid naturreservatet Fullerö, bara 3,5 km från Fullerö golfbana. Alla de moderna rummen på Fullerö Guest House har utsikt över trädgården och ett eget, kaklat badrum. Vissa rum har pentry.


Fullerö Säteri, 725 91 Västerås
021-520 51, 070-478 67 91

visar en stuga vid vattenbrynet

Kvicksundsstugan

I Kvicksund, mellan Västerås och Eskilstuna, ligger den lilla stugan med den... (Läs mer) stora utsikten precis vid Mälarens strand. Här kan du koppla av med favoritboken alldeles vid vattnet. Stugan ligger i en vacker miljö där du kan vaggas till sömns av vågornas kluckande.


Nyckelövägen 20, 725 92 Kvicksund
070-799 69 85

ett stort rött hus med en ramp på framsidan av huset

Lagersbergs kursgård

Lagersbergs kursgård ligger vackert vid sjön Freden, 2 mil sydväst om... (Läs mer) Västerås. Här kan du bo i en av stugorna och njuta av lugnet. För gäster finns en badbrygga och båt samt tillgång till grill och spel, boulebana och stor gräsyta. Lagersberg ägs av DHR Västeråsavdelning och anläggningen är handikappanpassad.


Lagersvik 9, 725 92 Västerås
mikael.ramqvist@tele2.se el 073-426 24 31

Bild på 2 stugor med trästaket

Norr Lövsta Gård

Norr Lövsta Gård ligger naturskönt belägen vid Askövikens naturreservat.... (Läs mer) På Norr Lövsta Gård finns två stugor till uthyrning, Dungen och Högby. Stugorna hyrs ut året runt. Sängkläder och handdukar medtages, i övrigt är stugorna fullt utrustade.


Norr Lövsta 1, 725 92 Västerås
073 -343 84 33

bild på en röd scoutstuga

Scoutstuga på Ridön

Scoutstugan på Ridön är en vackert belägen gammal skola som togs ur bruk... (Läs mer) på 1940-talet. Stugan är placerad mitt på Ridön i Västerås skärgård och är till stora delar nyrenoverad. Trädgården är cirka 10 000 kvm med fina gräsytor för spel, lek och härliga grillkvällar. Köket har utsikt över tomten med dess fantastiska ekar och är väl utrustat för cirka 30 personer.


Ridön, Västerås

En stor röd stuga med en blå dörr

Skiljebostugan

Skiljebostugan är ett perfekt boendealternativ för dig som vill bo i... (Läs mer) Västerås med närhet till såväl city som flygplatsen. Stugan ligger på bostadsområdet Skiljebo, cirka 4 km från Västerås city och går att hyra året runt. Hit kan du även ta med dig hunden.


Skiljebo, 723 41 Västerås
076-257 17 59 el. nils-ivar.landgren@tele2.se

Bilden visar en äng med smörblommor och en röd stuga

Spännars

I utkanten av Västerås hittar du gården Spännars med moderna faciliteter... (Läs mer) kombinerat med ett lantligt lugn. På gården finns hästar, höns och kaniner och i trädgården odlas det grönsaker och blommor. Här erbjuds du närhet till skog med svamp och bärplockning och ett lugn där du kan njuta av morgonkaffet till ljudet av tystnaden.


Spännars 1, 725 96 Västerås
info@spannars.se el 070-337 71 24

Bilden visar ett stort vitt hus.

Springsta Säteri

Springsta säteri ligger i naturskön, lantlig miljö, 17 km från Västerås.... (Läs mer) Här bor du i naturnära herrgårdsmiljö med närhet till Mälaren och två golfbanor. Här erbjuds du boende i herrgårdsflygeln med sällskapsrum och självhushåll i stort lantkök.


Springsta Säteri, 725 97 Västerås
021-253 08, 070-343 56 69, 070-873 28 08

Bilden visar klubbhuset på campingen med vy över campingen

Västerås Camping Ängsö

På Västerås Camping Ängsö kan du njuta av naturen året runt. Här finns... (Läs mer) en båthamn och en golfbana på gångavstånd. Campingen ligger precis vid Mälaren mitt emellan Enköping och Västerås och erbjuder både möjlighet till att hyra stugor och campingplatser. Under sommaren har du nära till både bad och minigolf. På deras servering kan du avnjuta en bit mat eller något gott att dricka.


Sundängen 1, 725 98 Västerås
0171-44 10 43

Bilden visar husbilar intill mälaren

Västerås gästhamn och ställplats för husbilar

Vid Västerås gästhamn finns 42 båtplatser, förtöjning med boj och ca 1.80... (Läs mer) meters djup, samt 15 ställplatser för husbilar. Det finns tillgång till en servicebyggnad som är modernt och trevligt utrustad med samlingsrum, matplats, microvågsugn och kylskåp. Anläggningen har tvättstuga, torktumlare och torkskåp. Det finns även separata omklädningsrum för damer och herrar utrustade med dusch.


Lögarängsvägen (Gästhamnen), 721 32 Västerås
070-699 32 40