Vattenaktiviteter

En ungdom åker vattenbräda i Västerås Kabelpark. Fotograf: BildeN

Det kan gå snabbt, vara rofyllt eller ge en adrenalinkick. Olika typer av aktiviteter på vatten kan skapa olika känslor. Mälarstaden Västerås erbjuder givetvis fullt av vattenaktiviteter.

Häftiga vattenaktiviteter

Vissa väljer att ta sig fram i 50 knop med en ribbåt, andra paddlar lugnt fram i en kanot eller på en paddelboard. En favoritplats för många har blivit Västerås Gästhamn där det finns en kabelpark. Här dras du på vattenskidor eller wakeboard fram och tillbaka med hjälp av en lina. Du väljer själv om du vill utmana dig i de häftiga hopp som finns. En sak är dock säkert, den här aktiviteten är lika roligt för utövaren som för den som tittar på.

En utmaning som är en utmaning lite utöver det vanliga? Prova på flyboard!

Vattenlek på flyboard en solig sommardag i Västerås Kabelpark som ligger i Västerås Gästhamn. Fotograf: BildeN
Några som paddlar kajak i solnedgången med Aktivt uteliv på Björnögården i Västerås. Fotograf: Pressbild

Aktivt Uteliv, Björnögården

Aktivt Uteliv Björnögården erbjuder en mängd olika möjligheter till dig... (Läs mer) som vill aktivera dig när du är i Västerås, sommar som vinter. Här kan du hyra sport- och friluftsutrustning eller hänga med på någon av de kurser eller turer som de arrangerar. Du behöver inga förkunskaper, deras personal hjälper dig. Kajak, Stand Up Paddle, mountainbike, höghöjdsbana, skridskor eller skidor. Vad väljer du? Vill du bo kvar så kan du boka en stuga på ön.


Björnögården, Björnövägen, 723 48 Västerås
021-14 94 16

Kokpunkten - Sveriges första actionbad

Ruschen, svischandet, pirret i magen och det omedelbara lyckoruset går... (Läs mer) faktiskt att sätta ord på! Actionbadet Kokpunkten kallar det badrenalin. Redan innan du kliver in genom den pampiga entrén står det klart att detta inte är ett vanligt badhus. Jättebyggnaden som reser sig mot skyarna rymmer hela 1 200 besökare samtidigt och är fylld till bredden och höjden med aktiviteter fördelade på åtta våningar.


Kraftverksgatan 11, 721 30 Västerås
021-448 55 00

En person paddlar i vattnet

Lakeside Adventure - Båtuthyrning

Lakeside Adventure hyr bland annat ut kajaker, kanadensare, roddbåtar,... (Läs mer) storkanoter och paddelbrädor eller som det också kallas – SUP Stand Up Paddleboards. De erbjuder även annan friluftsutrustning för året-runt-aktiviteter, som skridskor, skidor och sparkar.


Strandtorget 1, 723 48 Västerås
021-261 00

Bilden visar elbafärjan som li hamnen med folk som vill gå på båten.

Rederi Mälarstaden

Rederi Mälarstaden trafikerar Mälaren dagligen, från tidig vår till sen... (Läs mer) höst. På sommaren erbjuds det flera olika kryssningar och guidade turer och vintertid bjuder man in till julbordskryssningar. De arrangerar även trevliga taco-, pizza- och skaldjurskryssningar, ofta med någon form av musikunderhållning. Grupper och företag kan chartra rederiets fartyg.


Färjkajen 1 , 722 10 Västerås
021-13 51 71

En RIB-båt med en grupp människor åker fram på mälaren med Skrapan i bakgrunden. Fotograf: Pressbild

Sjöevent - Upplevelser på Mälaren

Sjöevent ser till att ni får uppleva Mälaren på ett annorlunda sätt! Med... (Läs mer) Sjöevents flyboard tar du dig fram både ovanför och under vattenytan. Gå på vattnet, flyg som en fågel 7 meter ovanför vattenytan eller dyk som en delfin. Upplevelsen bjuder på akrobatik och en adrenalinkick som du sent kommer att glömma! Eller varför inte fara fram i över 50 knop i en RIB-båt oavsett väder? Åker man inte i grupp kan man boka en stol.


Lögarängsvägen, 721 32 Västerås
070-699 32 40

Bilden visar en man som är i luften och åker o cableparken. Fotograf Peter Vahlfridsson

Västerås Cable Park

En kabelpark är som en skate- eller snowboardpark, fast för vattensport.... (Läs mer) Istället för att åka efter en båt dras du här framåt med hjälp av en eldriven linbana. I vattnet finns en del hopp, rails och annat för de mer erfarna åkarna men även för nybörjare erbjuder parken en hel del skoj och passar bra både för barn och vuxna. Här kan du åka allt från vattenskidor, kneeboard och wakeboard till wakeskate eller kiteboard.


Lögarängsvägen 4, 721 32 Västerås