Golfbanor

Vybild över Sala golfbana. Foto: Henrik Mill

261 greener fördelat på 14 golfklubbar i hela Västmanland
Allt inom 45 minuter med Västerås som utgångspunkt!

Västerås & Västmanland – ett paradis för golfälskare!

Storartad utsikt vid Mälaren, utmanande skogsbanor, bekväma parkbanor eller inomhus via simulator. Välj utmaning utifrån intresse, ambitionsnivå och sällskap!

Att bo på hotell i toppklass som erbjuder fantastisk mat och avkopplande spa och annan lyx gör det hela till en perfekt upplevelse.

Läs den fina artikeln som Golfbladet publicerat om Västerås som golfstad. Här får du även tips på saker att besöka i Västerås!

Golfbladet
Bo och spela golf i vackra Västmanland

 

Vybild över Sala golfbana. Foto: Henrik Mill

”I Västerås med omnejd finns fler banor än dagar på en vecka.
Så under en semestervecka i Västerås kan man med andra ord spela en ny bana varje dag med varierande karaktär.
I Västerås finns helt enkelt en bana för alla”

– Annelie Sjöholm
Professionell golfare på Ladies European Tour

 

Vy från green på Arboga Golfklubb. Foto: Pressbild

Arboga Golfklubb

En naturskön park- och skogsbana med snabba och jämna greener några... (Läs mer) kilometer utanför Arboga centrum. Förutom 18-hålsbanan kan du även utmana dig själv på deras fria 6-hålsbana, ta en bit mat i restaurangen, eller njuta av en avkopplande weekend i deras mysiga 4-bädds stugor. Klubben är även en certifierad paragolfklubb


Haketorp 530 , 732 91 Arboga
0589-701 00

Vy över Fagersta golfklubbs klubbhus med fontän i förgrunden. Foto: Pressbild

Fagersta Golfklubb

Fagersta golfklubb, 45 minuter från Västerås, är en lättillgänglig... (Läs mer) familjär bana i sjö- och naturskön miljö i Hedkärra utanför Fagersta. Banan karakteriseras som en park- och skogbana och kräver mer teknik än längd. Klubben har både ställplatser för husbil och husvagnar samt uthyrningsrum. Här finns även restaurang.


Otivägen 72, 737 92 Fagersta
0223-540 60

Frösåker Golf och Country Club från ovan. Fotograf: Lennart Hyse.

Frösåker Golf & Country Club

På Frösåker, utanför Västerås, finner du en av Sveriges absolut finaste... (Läs mer) golfanläggningar. Upptäck en komplett golfanläggning som erbjuder mer än bara riktigt bra golf. Här får du läget, spelet, maten och inte minst en härlig atmosfär i klubbhuset. Krypvensgreener och djupa bunkrar ger härliga utmaningar. För att inte tala om hål 14, som fått utmärkelsen som ett av Sveriges bästa korthål.


Frösåker 9, 725 97 Västerås
021-30 96 00

Grönområde med en grusad gångbana på Fullerö Golfklubb. Foto: Pressbild

Fullerö Golfklubb

Fullerö Golfklubb är en 18-håls bana med park- och skogskaraktär. Banan har... (Läs mer) också en korthålsbana. Golfklubben har även en restaurang, Fullerö Kvarterskrog, som serverar både fika och mat.


Jotsberga , 725 91 Västerås
021-502 62

Golfranch på Hälla Golf i Västerås. Foto: Pressbild

Hälla Golf

Hälla Golf ligger precis vid infarten till Hälla Shopping. Här kan du kan... (Läs mer) lära dig allt om golfens grunder. På niohålsbanan får du en lagom runda och hinner ändå med dagens bestyr, även om man därefter kan tillbringa timmar på rangen och övningsområdet med att finslipa svingen.


Hällamotet , 721 35 Västerås
021-14 14 44

Vy över Köping Golfbana. Foto: Pressbild

Köpings Golfklubb

En varierande park- och skogsbana i vacker natur med Valstaån som kommer i... (Läs mer) spel på flera hål. Många hål ger spelaren möjlighet till alternativa spelvägar (risk&reward). Intressanta greenområden med stora foregreens och avrinningsytor. Köpings GK tillämpar Hektometersystemet som ger dig som spelare många valmöjligheter vid val av tee. Vi har en välsorterad Golfshop samt PGA-utbildade tränare. Vi har prisvärda golfpaket med boende, spel och mat.


Korslöt , 731 94 Köping
0221-810 70

En fin vybild från Orresta Golf och Konferens. Foto: Pressbild

Orresta Golf & Konferens

Orresta Golf & Konferens erbjuder golf, konferens och boende i vacker... (Läs mer) miljö endast 15 minuter från Västerås, i riktning mot Enköping. Hotellet har 30 trevliga rum och på golfklubbens restaurang serveras både lunch och middag. Paketerbjudanden erbjuds för både företag och privatpersoner och festlokaler kan hyras både för bröllop och konferens.


Orresta Gård, 725 96 Västerås
0171-44 32 20

Vy över ett hål på Sala golfklubb. Foto: Pressbild

Sala GK

Sala är en vacker 27-hålsanläggning belägen mellan Sala och Heby. Banan är... (Läs mer) en park och skogsbana med härlig variation. 9-hålsbanan är en fullängdsbana, erbjuder även Pay and Play. Restaurang samt en GolfStore-butik finns. För de allra minsta barnen har vi en liten Djungelbana med 7 hål. Där inget hål är längre än 30 meter. Vi har även stugor och fina ställplatser för husbilar. Sala GK är en familjär klubb i en vacker miljö.


Norrby Fallet 100, 733 92 Sala
0224-530 77

Huvudbyggnaden på Skerike Golfklubb. Foto: Pressbild

Skerike Golfklubb

Skerike Golfklubb ligger precis utanför Västerås och är en vacker oas där... (Läs mer) du verkligen kan uppleva lugnet. Banans karaktär är en relativt öppen 18-håls hedbana. Hålen ramas in av kullar, en hel del diken och vattenhinder. Här finns även en 9-håls Pay and Play bana. På klubben finns en restaurang med fullständiga rättigheter.


Kävsta Västerås, 725 93 Västerås
021-510 80

Golfflagga på Strömsholms GK. Foto: Pressbild

Strömsholms GK

En av Västmanlands 9-hålsbanor som ligger i natursköna Strömsholm, i... (Läs mer) närheten av Strömsholms kanal, Strömsholms slott, Westerqwarn pub & restaurang samt Ridskolan Strömsholm. Golfbanan med sina greener i toppklass är känd för sitt fina skick och höga kvalité och är utan tvekan utmanande för såväl nybörjaren som den professionella spelaren. I klubbhuset finns omklädningsrum, café och en mindre shop.


Västerkvarnsvägen 1 , 734 93 Kolbäck
0220-40020

Flygbild över Surahammars Golfklubb. Foto: Pressbild

Surahammars Golfklubb

Mossfallets golfbana är en välskött och uppskattad, småkuperad skogs- och... (Läs mer) parkbana med många utmanande hål. Här finns även ett övningsområde med korthålsbana på 6 hål samt en footgolfbana. Restaurangen är öppen dagligen under högsäsong och shopen är välsorterad. 10 ställplatser för husbilar finns på området. 2020 fick klubben priset ”Best Hospitality” i The Golfhäftet awards.


Golfbanevägen 5, 735 34 Surahammar
0220-300 67

Vy över vattenhål på Tortuna golfklubb i Västmanland. Foto: Pressbild

Tortuna Golfklubb

Tortuna golfklubb är en mycket variationsrik 18-håls bana som bjuder på... (Läs mer) härliga utmaningar. Golfbanan är belägen i ett naturskönt område bara en kort bit utanför Västerås. Mellan de två slingorna ligger övningsområden med driving range, en utmanande övningsbunker, puttinggreen och två öppna ytor för att öva chip och pitch.


Nicktuna, 725 96 Västerås
021-653 01

Bilden visar en bit av en gräsmatta på golfklubben

Västerås Golfklubb

Västerås Golfklubb ligger endast fem minuters bilväg från Västerås City.... (Läs mer) Golfklubben är en välskött 18-hålsanläggning med en restaurang som serverar både mat och dryck. Relativt små upphöjda greener och ett flertal bunkrar gör att slopevärdet är ganska högt.


Bjärby , 724 83 Västerås
021-448 47 00

Två personer spelar Västerås indoorgolf. Foto: Pressbild/ Christoffer Snöborg

Västerås Indoor Golf

Västerås största anläggning för inomhus golf hittar du på Erikslund. Här... (Läs mer) väntar en fantastisk spelupplevelse med banor från hela världen. Alla simulatorer är utrustade med samma teknik som proffsen använder. I Västerås kan du spela golf varje dag, året runt!


Traversgatan 17, 721 38 Västerås
076-0356176

Klubbhuset på Ängsö Golfklubb. Foto: Pressbild

Ängsö Golfklubb

Denna golfbana är en kombinerad 18-håls skogs- och parkbana i vacker... (Läs mer) Mälarnatur. Både nybörjare och elitspelare har stor glädje av att spela på banan, då stora variationer kan göras tack vare många utslagsplatser och stora greener. Golfbanan ligger på ett naturvårdsområde utanför Ängsö naturreservat, cirka två mil från Västerås city.


Stora Bodarna , 725 98 Västerås
0171-44 10 12, 076- 019 47 70

Låt oss inspirera till din golfupplevelse: