7 upplevelser i Västerås

vacker vy över svartån och gamla byggnader på vardera sida

Upplev sanslöst god mat och imponerande actionbad. Utforska Västerås många sevärdheter, nöjen och restauranger.

Smultronställen – Västeråsarnas egna tips!

Vilka kan Västerås bäst? Västeråsarna förstås! Vi har samlat deras favoritrestauranger, shoppingpärlor och undangömda smultronställen.

Smultronställen

Ett fat fullt med skaldjur på kajplats 9

Saluhallen Slakteriet –Västmanländska råvaror i rustik atmosfärI Saluhallen Slakteriet ligger restaurangerna på rad med mat för alla smaker. Njut av atmosfären och shoppa lokala råvaror i de små butikerna, en pärla i Västerås du inte får missa!

Saluhallen slakteriet

Färska grönsaker på saluhallen slakteriet

Nya upplevelser för smaklökarna

Västerås har många smakrika upplevelser som kan överraska. Sätt smaklökarna på prov med en kaffeprovning. Vill du ha det lilla extra? Då är Frank Bistro en häftig upplevelse, värd en resa!

Mat och dryckesupplevelser

En väldigt dekorativ tallrik från frank bistro

Svindlande och spännande aktiviteter

Inne eller ute? Action eller klurigt? Västerås har aktiviteter för hela familjen och alla väderlekar. En svindlande nyhet för alla klättersugna är Klättercentret Västerås med vad de blygsamt kallar sin bästa klätterhall hittills. Här finns utmanande banor för både nybörjaren och proffset. En spännande aktivitet är också höghöjdsbanorna hos Aktivt Uteliv på Björnö, vandra högt upp bland trädens toppar.

Inomhusaktiviteter

En barn hänger upp och ned på en klättervägg

Caféer med det lilla extra

Våfflor, kardemummabullar och magiskt nybakat bröd-  i Västerås finns alltid tid för en fika. Wåffelbaren vid Kungsbyns djurpark öppnade sommaren 2020 och blev direkt en succé med ringlande köer av besökare som vallfärdade för att smaka de smaskiga våfflorna. Och Västerås har mer än våfflor att erbjuda. Bageri April, Kopparlundens bageri och Systrarna på Gaggerska gården är bara några av Västeråsarnas favoritkaféer.

Hur många hinner du testa på ditt nästa besök i Västerås?

Fika

Ett barn äter en stor våffla på wåwffelbare

 Outlet Shopping – Skynda att fynda!

Sa någon fynda? Välkommen på outletshopping i Västerås! Här finns outletbutiker från flera kända varumärken. Besök butiker som Åhlens Outlet, Skultuna, Ittala med flera. Utmärkt outletshopping för dig som älskar sport, inredning, märkeskläder eller designartiklar.

Outlet shopping

Skultruna produkter en stor kruka och ljusstakar

Känn badrenalinet på Kokpunkten Actionbad

Älskar du också att bada? Vänd blicken mot Västerås för här finns Sveriges första actionbad. På Kokpunkten actionbad flödar badrenalinet från första stund. Snorkla med hajar i VR eller tävla sida vid sida i Double racer. I höst lanseras även en unik action nyhet: VR-ride.

Kokpunkten är först i norra Europa med VR-ride som kombinerar traditionella häftiga vattenrutschbanor med ny VR-teknik för att skapa en helt ny modern upplevelse. Vi lovar du kommer att älska det!

Kokpunkten Actionbad

Barn åker i vattenruchkana med händerna i luften