Vacker vy över svartån och gamla byggnader på vardera sida. Foto: Mostphotos

Smultronställen – Västeråsarnas egna tips!

Vilka kan Västerås bäst? Västeråsarna förstås! Vi har samlat deras favoritrestauranger, shoppingpärlor och undangömda smultronställen.

Saluhallen Slakteriet – Västmanländska råvaror i rustik atmosfär

I Saluhallen Slakteriet ligger restaurangerna på rad med mat för alla smaker. Njut av atmosfären och shoppa lokala råvaror i någon av butikerna, en pärla i Västerås du inte får missa!

Läs mer om vad som händer på Saluhallen Slakteriet

Nya upplevelser för smaklökarna

Västerås har många smakrika upplevelser som kan överraska. Sätt smaklökarna på prov med en kaffeprovning. Vill du ha det lilla extra? Då är Frank Bistro en häftig upplevelse, värd en resa!

Svindlande och spännande aktiviteter

Inne eller ute? Action eller klurigt? Västerås har aktiviteter för hela familjen och alla väderlekar. En svindlande nyhet för alla klättersugna är Klättercentret Västerås med vad de blygsamt kallar sin bästa klätterhall hittills. Här finns utmanande banor för både nybörjaren och proffset.

En spännande aktivitet är också höghöjdsbanorna hos Aktivt Uteliv på Björnö, vandra högt upp bland trädens toppar.

Kaféer med det lilla extra

Våfflor, kardemummabullar och magiskt nybakat bröd  i Västerås finns alltid tid för en fika. Wåffelbaren lockar många med sina makalösa glass- och matvåfflor som både är goda och instagramvänliga.

Visst har Västerås mer än våfflor att erbjuda. Bageri April, Kopparlundens Bageri och Systrarna på Gaggeska Gården är bara några av västeråsarnas favoritkaféer.

Hur många hinner du testa på ditt nästa besök i Västerås?

Outletshopping – Skynda att fynda!

Sa någon fynda? Välkommen på outletshopping i Västerås! Här finns outletbutiker från flera kända varumärken. Besök butiker som Åhlens Outlet, Skultuna, Iittala med flera. Utmärkt outletshopping för dig som älskar sport, inredning, märkeskläder eller designartiklar.

Känn badrenalinet på Kokpunkten Actionbad

Älskar du också att bada? Vänd blicken mot Västerås för här finns Sveriges första actionbad. På Kokpunkten actionbad flödar badrenalinet från första stund. Snorkla med hajar i VR eller tävla sida vid sida i Double racer. I höst har även en unik action nyhet, VR-ride, lanserats.

Kokpunkten är först i norra Europa med VR-ride som kombinerar traditionella häftiga vattenrutschbanor med ny VR-teknik för att skapa en helt ny modern upplevelse. Vi lovar du kommer att älska det!

Du kanske också gillar: