Mat & dryckesupplevelser

Birgittas Matbod visar upp delikatesser som en av utställarna på den uppskattade vin och delikatessmässan. Fotograf: Henrik Mill

För många är mat och dryck en passion och ett trevligt sätt att umgås. I Västerås är utbudet av mat och dryckesupplevelser riktigt bra och varierande!

Provning för alla smaksinnen

Vid sidan av alla fantastiska restauranger erbjuder Västerås andra mat- och dryckesupplevelser som sätter fart på alla smaksinnen – både för den mindre och den större gruppen. Här finner du allt från kaffeprovning på Björklunds Kafferosteri till ölprovning på det lokala bryggeriet Coppersmith’s.

Varje år arrangeras dessutom den uppskattade vin- och delikatessmässan, Vin i Västerås, vilken besökare vallfärdar till för att njuta av god mat och dryck.

Andra typer av matupplevelser

En annan typ av matupplevelse får du när du köper färsk fisk direkt av yrkesfiskaren Pär ute på Ängsö Fisk.

I Västerås med omnejd finner du ett antal trevliga butiker med lokalproducerade varor – så ta en tur och sätt fart på dina smaksinnen!

Ett sällskap äter skaldjursplatå på Kajplats 9 i Västerås. Fotograf: Pia Nordlander
Bilden visar en skopa med kaffebönor. Fotograf: Oscar Helgstrand.

Björklunds Kafferosteri - kaffeprovning

På Björklunds kafferosteri kan du botanisera i massvis med kaffesorter och... (Läs mer) rådfråga kaffeexperterna om tips om deras goda kaffe. Björklunds kafferosteri rostar bönorna på plats, i närheten av Saluhallen Slakteriet i Västerås, och skapar nya typer av specialkaffe för hjärta och hjärna.


Slakterigatan 10, 721 32 Västerås
021-490 03 50

Bilden visar personalen, i typiska bondkläder, på Bondens Västerås.

Bondens Västerås

Bondens Västerås vill, med stor passion och kärlek för mat, skapa en butik... (Läs mer) som värnar om småskalighet, mångfald, smak och kvalitet. De stöttar och främjar våra lokala närproducenter för att bevara och bidra till en levande landsbygd. Här hittar du bla frukt & grönt, ost, bröd & bakverk, chark & delikatess, kött, dryck och mejeri, för att nämna några.


Slakterigatan 6-10, 721 32 Västerås
076-021 37 07

Bilden visar Frank Bistros kännetecknande svartvita bild av en man som röker cigarr. Fotograf: Andreas Lundberg.

Frank

Frank är en centralt belägen bistro med eftertraktade sittplatser. Köket är... (Läs mer) ambitiöst, servicen bra och miljön är charmig, intim och avslappnad. Frank erbjuder en ovanlig middagsupplevelse med endast en sak på menyn - Frank Rules. Frank Rules heter deras fyrarättersmeny som gästerna vallfärdar för att pröva. Som gäst väljer du kött, fisk eller vegetariskt till huvudrätt och lutar dig tillbaka och låter köket göra resten.


Stora Torget 3, 722 15 Västerås
021-13 65 00

Bilden visar flera vikingabåtar samt koggen Roter Teufel på Frösåkers Brygga.

Frösåkers Brygga – Västerås historiska skeppsmuseum

På Frösåkers Brygga vill de ge besökarna möjlighet att ta del av det... (Läs mer) fornnordiska livet. Här finns roliga prova-på aktiviteter för dig som vill vara viking för en dag. Besök Sveriges största flytande båtmuseum, med över 20 vikingaskepp, medeltida skepp och allmogebåtar. På plats finns ett kafé som serverar hemgjord glass, svenska bullar samt stora goda smörgåsar.


Frösåkers Brygga 7, 725 97 Västerås
070-573 43 43

Bild på ett långbord med bordsdukning

Saluhallen Slakteriet

Saluhallen Slakteriet är en saluhall med fokus på lokalt producerad mat av... (Läs mer) hög kvalitet i kombination med ett internationellt utbud - allt i en trivsam miljö! Saluhallen består av flera restauranger samt Bondens Västerås och Skafferiet, med unika utbud av varor.


Slakterigatan 6-10, 721 32 Västerås

Bilden visar en man med kockkläder på sig

The Nutmeg House

Sedan januari 2015 driver Christoffer en hemmarestaurang, The Nutmeg House.... (Läs mer) Verksamheten bedrivs i hans matstudio hemma på Muskotvägen 4. Hit tar du med dig det mindre sällskapet och får njuta av en matupplevelse utöver det vanliga.


Muskotvägen 4, 724 65 Västerås
076-766 68 98