Aktivt Uteliv på Björnögården

Två personer paddlar i solnedgången. Pressbild.

Friluftscentret Aktivt Uteliv Björnögården ligger i det natursköna friluftsområdet Björnö på en ö i utkanten av Västerås. De erbjuder både boende, mat och framförallt massor av utomhusaktiviteter, sommar som vinter.

Brett utbud av aktiviteter

Här hittar du deras utmanande höghöjdsbana, nybörjarvänliga paddelvatten, en familjevänlig mountainbikeled och vintertid även en plogad skridskobana. Hos Aktivt Uteliv kan du hyra sport- och friluftsutrustning eller hänga med på någon av de kurser eller guidade turer som arrangeras. Du behöver inga förkunskaper och personalen hjälper dig att prova ut och ställa in utrustningen för en trygg och säker upplevelse.

Boende och mat mitt i naturen

På Björnögården hittar du caféet Wåffelbaren som erbjuder spännande och välsmakande konceptvåfflor i alla tänkbara storlekar och former. De har både matvåfflor och dessertvåfflor. Ett stenkast från gården ligger Aktivt Utelivs stugby med tio stugor med självhushåll i olika storlekar. Här kan du vakna upp med betande hjortar utanför dörren och sedan ta ett svalkande dopp i Mälaren nedanför stugbyn. Mitt i naturen, men nära stadens puls.

Flygfoto på Björnögården. Pressbild.

Tips på aktiviteter i blogg

Aktivt Uteliv har en inspirerande blogg där du får utflyktstips och lärdom kring aktiviteterna de erbjuder.

Mer information:

Aktivt Uteliv 
Hyr din utrusning 
Aktivt Utelivs blogg

Du kanske också är intresserad av: