Promenera längs Mälarpromenaden

Vy med klarblå himmel över Mälaren från Öster Mälarstrand i Västerås. Fotograf: Mostphotos

Känner du för att komma ut i Västerås, andas frisk luft och att njuta av sjöbrisen och härliga vyer? Då är tipset att ta sig ner till Mälaren för en promenad längs Mälarpromenaden. En promenad här är som balsam för själen. Här kommer du bort från all stress och oro och kan vara här och nu och tanka ny energi.

Nu kan du lätt promenera längs Mälaren i Västerås

Mälarpromenaden är en 4 kilometer lång utmarkerad gång- och cykelväg längs med vattnet – från Lögastrand till Lasse Färnlöfs plats. Promenadstråket är inte nytt, men i och med att det nu är tydligt skyltat blir det lättare att hitta för dig som inte är från Västerås och för oss som ska förklara vägen. Har du till exempel försökt förklara vägen för någon som ska ta sig från stationen till Steam Hotel, Poesiparken, Kokpunkten actionbad eller Skejtparken? Inte helt enkelt – fram tills nu! Följ bara Mälarpromenaden – så hittar du allt det där!

Fortsätt promenaden till Björnö

Önskar du promenera längre är det bara att fortsätta vidare. Du kan ta dig till fots på fina promenadvägar, via Framnäs och spången vid Tegeludden, hela vägen ut till Björnö. Vissa delar har inte direkt anslutning till vattnet, men tar du spången går du 400 meter ”på” Mälaren. Och väl ute på Björnö väntar motionsspår, höghöjdsbanor, stränder, klippor och fik. Tar du dig hela vägen till Björnö kan du hoppa på buss nr 2 tillbaka till city om du är trött i benen.

Tagga din bästa bild med #mälarpromenaden