Upplev våren i Västerås

Vy över svartån och Västertås domkyrka. Fotograf: Pia Nordlander

Våren här!
Dagarna är längre och naturen grönskar. Vi väcker liv i både Mälaren och vandringsleder och stadens uteserveringar fylls på i den mån det går.

Välkommen vår – till Västerås!

Några gäster på uteservering vid Hamnen och Mälaren i Västerås. Foto: BildN

Aktiviteter på Mälaren

I Västerås glittrar Mälarens vatten intill staden och bjuder in till trevliga utomhusaktiviteter. Hos Aktivt uteliv på Björnö går det att hyra kajaker och Stand Up paddling. Båtturer finns det gott om nu när Rederi Mälarstaden börjat smyga igång med både mat- och skärgårdskryssningar.

Uteserveringar med utsikt

Vid Tullhuskajen ligger Västerås uteserveringar på rad intill Mälaren. Fika, skaldjursplatåer, grillat eller pizza – alla med magisk utsikt över glittrande sjön. Självklart erbjuder även city uteserveringar med både sol- och spanläge.

Golfsäsongen kickar igång

I golfstaden Västerås är golfsäsongen igång. Våra högt rankade golfbanor finns både ett stenkast från city och på natursköna områden utanför staden. Här finns Västerås golfbanor samlade och även inspirerande golfpaket.

 

Ut på vandringstur

För dig som föredrar promenadskor finns gott om vandringsleder runt om i Västerås. Vandra på Ängsö kring slott och koja eller upptäck Anundshög bland gravhögar och labyrint.

Läs tipsen från vandringsintresserade i Västmanland

Du kanske också är intresserad av: