Ett fat fullt med skaldjur på kajplats 9. Fotograf: Linda Eklund
Några gäster på uteservering vid Hamnen och Mälaren i Västerås. Foto: BildN

Uteserveringar vid Mälaren

Med utsikt över hamnen och Mälarpromenaden är Kajplats 9 ett av Västerås guldkorn. Är du en skaldjursälskare  – ja då har du kommit helt rätt!

Smörrebröd, chark, skaldjur och husmanskost hittar du på menyn hos Magasinet. Njut av deras  fantastiska uteservering som är helt magiskt intill de guppande vågorna. Ett ställe du kommer älska.

På Agrill kliver du rakt in i 1920-talet och möts av sammet och fransar. Här kan du bl.a njuta av stenkolsgrillat kött eller fisk eller tapas på solvarm terrass. Alldeles intill hittar du Kajens café som alltid är populärt året runt. Här finns något för alla. Och självklart är glasskiosken öppen under sommarhalvåret.

På Öster Mälarstrand, Västerås nya stadsdel, finns flera restauranger och fik och alla med  bästa solläge och utsikt över Mälaren.

Brasserie Stadsparken i solnedgång. Fotograf: Pia Nordlander

Äta och fika i centrala Västerås

Lockar ost och chark eller är du sugen på en god hamburgare så är bistrorestaurangen Bistro Gränden rätt ställe för dig. På kvällstid drar bistron även till sig partysugna drinkälskare. Intill Stadsparken i Västerås tornar ett glashus upp, det är Brasserie Stadsparken. Här avnjuts fantastiska luncher på den stora terrassen.

Vid området runt Stora torget i Västerås avlöser uteserveringarna varandra. Här hittar du The Cirkus, Boca och Nya Hattfabriken. Och även de stora restaurangkedjorna som Pitchers, O’Learys och Bishop Arms.

Några nya guldkorn i city är Klang Market med centrums bästa solläge, Marcel P där du kan njuta från frukost till middag på deras mysiga uteplats och Smedjan Kök och Bar där körsbärsträden skapar ett vackert tak.

Sista tipset är för dig som gillar musik, hos Global Living ackompanjeras god dryck ofta med härlig livemusik på uteserveringen.

Fler restaurangtips i Västerås!