Människor kliver av en turbåt vid hamnen i Västerås. Foto: BIldN
Bryggan på Tidö-Lindö i Västerås i motljus en sommarkväll. Fotograf: Pia Nordlander

Snabbtur eller kvällskryssning

Från Västerås erbjuds allt från snabba turer med ribbåtar till lugnare färjeturer som tar dig ut till våra vackra mälaröar. Välj det som passar dig och ditt sällskap bäst. En dagsutflykt med kortare strandhugg där du njuter av bad och natur, eller en kvällskryssning med mat- och musikupplevelser.

Ribbåtsturer

Färjeturer

På äventyr med Rederi Mälarstaden

En klassiker är Elbafärjan, Västerås egen hop-on-hop-off-båt. Ta en rundtur på en timme eller hoppa av på Östra Holmen, barnens eget badparadis. Eller varför inte stanna på Öster Mälarstrand, ett populärt område med både restauranger och mysiga butiker?

Rederi Mälarstaden tar dig även till platser såsom Strängnäs, Stockholm, Mariefred och erbjuder dagsturer till vikingaön Birka, som sägs vara Sveriges första stad.

Elbafärjan som ligger vid hamnen med folk som är på väg att gå ombord. Foto: Pressbild

Rederi Mälarstaden

Rederi Mälarstaden trafikerar Mälaren dagligen, från tidig vår till sen... (Läs mer) höst. På sommaren erbjuds det flera olika kryssningar och guidade turer. De arrangerar trevliga räk-, skaldjurs- och matkryssningar, ofta med någon form av musikunderhållning. Vintertid bjuder man även in till julbordskryssningar. Grupper och företag kan chartra rederiets fartyg.


Färjkajen 1 , 722 10 Västerås
021-13 51 71

En stor vacker äng på Ridön. Foto: Mostphotos

Ridön

Ridön är en av de största öarna i Ridö-Sundbyholmsarkipelagen, och en... (Läs mer) riktig naturpärla! På Ridön kan du ha ett riktigt sommaräventyr. Här kan du bo på vandrarhem eller i hus, fika och åka på guidade turer runt ön.


Ridön, Västerås
021-13 51 71

En RIB-båt med en grupp människor åker fram på mälaren med Skrapan i bakgrunden. Foto: Pressbild

Sjöevent - Upplevelser på Mälaren

Sjöevent ser till att ni får uppleva Mälaren på ett annorlunda sätt! Med... (Läs mer) Sjöevents flyboard tar du dig fram både ovanför och under vattenytan. Gå på vattnet, flyg som en fågel 7 meter ovanför vattenytan eller dyk som en delfin. Upplevelsen bjuder på akrobatik och en adrenalinkick som du sent kommer att glömma! Eller varför inte fara fram i över 50 knop i en RIB-båt oavsett väder? Åker man inte i grupp kan man boka en stol.


Lögarängsvägen, 721 32 Västerås
070-699 32 40

En drönarbild över ön Elba, då en båt är påväg att lägga till vid bryggan. Fotograf: Pia Nordlander

Ön Elba

Besök Elba, en av de tre Hästholmarna, i Västerås skärgård. Elba är... (Läs mer) skogbevuxen men har fantastiska klipphällar där badgästerna kan bre ut sig. Hästholmarna avsattes som naturpark redan år 1959 och blev från och med 1965 ett naturreservat.


Elba, Västerås
021-39 23 22

En badvik på ön Östra Holmen med många personer som står på en brygga. Fotograf: Pia Nordlander

Östra Holmen

En kvarts båtfärd från stadens sorl ligger den natursköna badön Östra... (Läs mer) Holmen. Det är få citykärnor förunnat att ha en sådan vacker badö så nära och lättillgänglig. Sommartid går Elbafärjan till Östra Holmen dagligen. Här kan du strosa på öns stigar, njuta av naturen och vyn från de vackra klipporna, ta ett svalkande dopp från hopptornet eller bara vara.


Östra Holmen , Västerås
021-13 51 71

Du kanske också gillar: