Vacker vy över svartån och gamla byggnader på vardera sida. Foto: Mostphotos

Levande musik

Det är full aktivitet på Västerås Konserthus igen och det är hög tid att fylla konsertsalarna till brädden. Programmet är fullspäckat och kan inte sammanfattas på några få rader, men bland höstens bokningar finns namn som Babblarna, Magnus Carlsson, Tomas Ledin & Västerås Sinfonietta för att nämna några smakprov. Konserthuset ligger ett stenkast från Västerås Centralstation, i riktigt mot stan, och på andra sidan järnvägsspåren huserar den mindre livescenen iNTiMAN. Här hittar du en trivsam miljö med ett spännande utbud!
Västerås Kongress har äntligen slagit upp dörrarna i Västerås och kommer fokusera på evenemang i höst kan du få se bla. Gynning & Berg LIVE, Theoz & Dolly Style, Moneybrother.

Dramatisk höst

Det är ingen hemlighet att teater både berör och känns i hela kroppen.
I centrala Västerås har Västmanlands Teater slagit upp portarna och där spelas nu bland annat Himlavalvet av Lucy Kirkwood

Teatern har flera scener och spelschema är fyllt med dramatik, musik och humor, så det finns garanterat något för alla.

 

Mysiga middagar

Det är restaurangtätt i Västerås och få städer i samma storlek har så många restauranger nämnda i White Guide. Restaurang Frank är en klar favorit hos många Västeråsare. Det är en liten restaurang med ett koncept utöver det vanliga. Vinoteket är en annan av stadens favoriter. De har ett fantastiskt utbud av viner och allt från Brooklyn style pizza till en välfylld Deli med chark och ost. Fler favoriter och många spännande tips hittar du på Västerås restaurangkarta!

Restauranger i Västerås
White Guide i Västerås
10 restauranger med det lilla extra

Spa och relax

Låt både kropp och själ få sitt! Västerås erbjuder spa och relax i flera mysiga miljöer. Koppla av i en utomhuspool eller badtunna, njut av behandling eller bara luta dig tillbaka och hämta kraft i en stillsam miljö. En snackis i hela Sverige är The Steam Hotel med sitt spa Voltage Lounge. Här slappnar du av i mjuka sängar runt den öppna brasan eller tar ett dopp i någon av poolerna. Vi rekommenderar även Hotel Plaza med sitt Sky Spa, beläget i toppen av det höga huset Skrapan, mitt i centrala Västerås. 23 våningar upp i luften kan du njuta av en behandling eller möta solnedgången med ett glas bubbel och en svårslagen utsikt över Mälarens vatten.

Mer höstmys i Västerås