Höstlov i Västerås

Det vankas höstlov i Sverige! Och vad passar då bättre än massor av roliga höstlovsaktiviteter? För den som tänkt spendera sitt höstlov i Västerås har vi här samlat ett helt gäng passande aktiviteter för barn. Ta på ett extra lager kläder, packa utflyktsväskan och bege dig ut eller håll dig inne i värmen om du hellre vill det. Det finns mycket att göra i Västerås, så det är bara att välja. Hoppas att ni får ett roligt och minnesvärt höstlov 2021!

Vallby Friluftsmuseum

Upplev den idylliska atmosfären och omgivningarna på Vallby Friluftsmuseum i Västerås. Här kan du se djur och hänga med på historiska vandringar. Under höstlovet finns dessutom möjlighet att testa läskiga aktiviteter på området. ”Ryslig höstlovsrunda” är extra kuslig och passar lite äldre barn, medan ”Mysrysligheter” är anpassad för de allra yngsta. Spöktunnel och fotovägg utlovas!

Vallby Friluftsmuseum är ett av Sveriges största friluftsmuseum med ett fyrtiotal byggnader från Västmanlands län. Här visas äldre miljöer med bland annat bondgård och torparmiljö, stadskvarter och den nyare tidens missionshus och byskola. Här finner du också lantrasdjur och kulturhistoriska växter i museets levande samlingar. Denna pärla har massor av skoj att erbjuda, allt ifrån djurvandring till drop-in i tryckeriet.

Höghöjdsbana

Sätt er balans och problemlösningsförmåga på prov! Höghöjdsbanan hos Aktivt Uteliv på Björnö passar både stora och små klättrare. Under två timmar tar ni er från träd till träd med hjälp av hängbroar, nät, linbanor och andra roliga utmaningar.

 

Mylingar, mord och misär på Kyrkbacken

Under höstlovet kan du följa med på en rysligt spännande guidadtur på Kyrkbacken, en något kuslig och intressant resa genom århundraden bland bödeln, pesten och avrättningar kryddat med väsen från nordisk folktro.

Visst låter det spännande!
Rekommenderas från cirka 7 år, i målsmans sällskap.

Så funkar det på biblioteken

Om du letar efter intresseväckande inomhusaktiviteter att göra med barn i Västerås så har du hamnat rätt! På biblioteken runtom i Västerås är det nämligen ”Så funkar det”-tema. Vad sägs exempelvis om ämnen som ”Så funkar trolleri” och ”Så funkar rap”? All information om tid, plats och innehåll hittar du hos Bibliotek i Västmanland.

Höstlovsbio

Finns något mysigare än att slå sig ner i en mörk biosalong och se en riktigt bra film? Förmodligen inte. Under höstlovet har Elektra Bio laddat upp med extra många rullar som passar för den yngre publiken. Det blir visning under dagtid, mycket animerat och oftast svenskt tal. Ta en titt i deras program för mer information!

Skräckfylld teaterpjäs 

Hos amatörteatern Studio Westmannia spelas skräckpjäsen Demonernas hus. Föreställningen handlar om när Mary och hennes två barn Sara och Linnea flyttar in i ett hus som visar sig vara hemsökt. Det kommer garanterat att bli läskigt och det är därför 13 års åldersgräns.

Actionbadet Kokpunkten

Söker du något riktigt kul att göra på höstlovet? Då har vi ett säkert tips. Upplev höstlovsaction med 530 meter actionfyllda vattenrutschkanor! Ruschen, svischandet, pirret i magen och det omedelbara lyckoruset går faktiskt att sätta ord på – Actionbadet Kokpunkten i Västerås kallar det badrenalin. Ett äventyrsbad med hög adrenalin-nivå helt enkelt!

Mer inspiration för ett händelserikt höstlov