TIllagning i köket på Pråmen i Västerås. Foto: Pressbild

Västerås bästa restauranger enligt White Guide

White Guide är Nordens ledande guidesystem för restauranger och kaféer. Varje år testas och bedöms runt 800 restauranger, varav 600 får en plats i guiden. Sedan 2013 publiceras också White Guide Café där Sveriges 250 – 300 bästa kaféer presenteras och bedöms utifrån sitt kaffe- och bakverksutbud. White Guide testar anonymt och betalar utan undantag sina restaurangnotor.

Mer information:

White Guide i Västerås

Uppläggning av mat från White Guide restaurangen Pråmen. Fotoa: Pressbild
Steamhotel - Chamberlin grill

Chamberlin grill

Chamberlin Grill where Seafood – Meats – Greens. Det rustika och råa i... (Läs mer) historisk industri möter det mjuka och romantiska i en livlig internationell miljö inne på Steam Hotel. Med passion för säsongerna tillagar head chef Ulf Jotorp ren och smakrik mat av eld och ånga, följt av sköna viner och ett varmt leende… En njutningsfull, lite lyxig upplevelse som är personlig, livlig och lekfull med en modern ”touch” av nostalgi…


Ångkraftsvägen 14 , 721 30 Västerås
021-475 99 00

Ett vackert upplägg av de goda råvaror som serveras på en tallrik. Fotograf: Ida Naess Holmberg

FRANK

Frank är en centralt belägen bistro med eftertraktade sittplatser. Köket är... (Läs mer) ambitiöst, servicen bra och miljön är charmig, intim och avslappnad. Frank erbjuder en ovanlig middagsupplevelse med endast en sak på menyn - Frank Rules. Frank Rules heter deras fyrarättersmeny som gästerna vallfärdar för att pröva. Som gäst väljer du kött, fisk eller vegetariskt till huvudrätt och lutar dig tillbaka och låter köket göra resten.


Stora torget 3 , 722 15 Västerås
021-13 65 00

Kajplats 9s uteservering. Fotograf: Leon Grimaldi

Kajplats 9

På Kajplats 9 kliver man rätt in i saluhallen och i det öppna köket ångar... (Läs mer) det från grytorna. I kyldisken trängs ostron och humrar med färdiga matlådor, chark och ost. Under de varmare månaderna fylls den stora terrassen längs Tullhusets fasad med soltörstande besökare som äter och dricker gott. Kajplats 9 i Tullhuset är en mysigt inredd krog med internationellt snitt som fokuserar på råvaror från vattnet. Rekommenderas av White Guide 2018.


Sjötullsgatan 2, 722 10 Västerås
021 - 13 62 22

Exteriör på Nya Hattfabriken. Fotograf: Leon Grimaldi

Nya Hattfabriken

På Nya Hattfabriken värnar man om den svenska husmanskosten i en miljö som... (Läs mer) är en mix av en fransk bistro och en amerikansk diner, med nattklubb en trappa upp. Nya Hattfabriken fokuserar på trygg matlagning. Atmosfären på Nya Hattfabriken är levande och stället är litet och intimt. En del gäster äter i baren medan andra slinker förbi på en drink. Rekommenderas av White Guide 2018.


Slottsgatan 8, 722 11 Västerås
021-13 65 00

Restaurangen på båten Pråmen. Foto: Pressbild

Pråmen

Om du vill njuta av god mat och dryck på Mälaren, då är Pråmen rätt... (Läs mer) ställe! Här äter du, som namnet antyder, på en båt. Pråmen är en restaurang med höga ambitioner och gott rykte. Maten som serveras återspeglar omgivningen, med smaker från vattnet och närområdet. Matlagningen är traditionell med inslag av nya influenser och tekniker. Rekommenderas av White Guide 2018.


Färjkajen, kajplats 1-3, 722 10 Västerås
021-448 49 99

Du kanske också gillar: