Golfbanor

Vy över Frösåkers Golfklubb i soligt sommarlandskap. Fotograf: Lennart Hyse

Med åtta golfbanor och ett stort utbud av boende och restauranger gör Västerås till en perfekt golfdestination.

Golfweekend i Västerås

Kom och spela golf i vackra Västerås! Oavsett om ni är ett par eller ett kompisgäng som är intresserade av en golfweekend, finns det flera alternativ att välja på.

I Västerås finns flera unika naturområden som avsatts för golfspel. En av dessa ligger bara ett par drivar från centrum, Västerås Golfklubb. Endast 20 minuter utanför city finns dessutom vackra Frösåkers Golf & Country Club som rankas högt bland Sveriges golfbanor. Parkbana, skogsbana eller utmanande hål vid Mälarens kant, välj utmaning utifrån intresse och ambitionsnivå.

Golfare på Frösåker Golfklubb i Västerås. Fotograf: Lennart Hyse
Bilden visar klubbhuset på Ängsö Golfklubb.

Ängsö Golfklubb

Denna golfbana är en kombinerad 18-håls skogs- och parkbana i vacker... (Läs mer) Mälarnatur. Både nybörjare och elitspelare har stor glädje av att spela på banan, då stora variationer kan göras tack vare många utslagsplatser och stora greener. Golfbanan ligger på ett naturvårdsområde utanför Ängsö naturreservat, cirka två mil från Västerås city.


Stora Bodarna , 725 98 Västerås
0171-44 10 12, 076- 019 47 70

4 golfklubbor i ring där golfklubbans botten är formad som en träskoi

Farmersgolf - Nibble gård

Du tar dig runt en 10-hålsbana i kulturmiljö från järnåldern men hjälp av... (Läs mer) en träsko på skaft med boll. Banan slingrar sig mitt igenom byn dom är daterad till samma tidsepok. Målet är att ta sig runt banan på 10-hål på minst antal slag, det tar ca 1 ½ – 2 timmar.


Tillberga Nibble, 725 95 Västerås

Bild visar en bana med stenar och olika hinder

First Camp Västerås - Äventyrsgolf

En rolig aktivitet på First Camp Västerås är äventyrsgolf. Banan är byggd... (Läs mer) i miniatyr men efter “skalenliga ritningar” över några av världens finaste golfbanor som förebilder. Det 18:e hålet, till exempel, är en miniatyr av Pebble Beach och 12: e hålet är baserad på Augustas. Banan är komplett med växter, vatten, vattenhinder och mycket annat som gör spelet lite roligare.


Johannisbergsvägen, 725 91 Västerås
021-14 02 79, 0771-10 12 00

Bilden visar Frösåker Golf och Country Club från ovan. Fotograf: Lennart Hyse.

Frösåker Golf & Country Club

På Frösåker, utanför Västerås, finner du en av Sveriges absolut finaste... (Läs mer) golfanläggningar. Upptäck en komplett golfanläggning som erbjuder mer än bara riktigt bra golf. Här får du läget, spelet, maten och inte minst en härlig atmosfär i klubbhuset. Krypvensgreener och djupa bunkrar ger härliga utmaningar. För att inte tala om hål 14, som fått utmärkelsen som ett av Sveriges bästa korthål.


Frösåker 9, 725 97 Västerås
021-30 96 00

Bilden visar ett grönområde med en grusad gångbana på Fullerö Golfklubb.

Fullerö Golfklubb

Fullerö Golfklubb är en 18-håls bana med park- och skogskaraktär. Banan har... (Läs mer) också en korthålsbana. Golfklubben har även en restaurang, Fullerö Kvarterskrog, som serverar både fika och mat.


Jotsberga , 725 91 Västerås
021-502 62

Golfranch på Hälla Golf i Västerås. Fotograf: Pressbild

Hälla Golf

Hälla Golf ligger precis vid infarten till Hälla Shopping. Här kan du kan... (Läs mer) lära dig allt om golfens grunder. På niohålsbanan får du en lagom runda och hinner ändå med dagens bestyr, även om man därefter kan tillbringa timmar på rangen och övningsområdet med att finslipa svingen.


Hällamotet , 721 35 Västerås
021-14 14 44

Visar en sjö med stora röda hus

Orresta Golf & Konferens

Orresta Golf & Konferens erbjuder golf, konferens och boende i vacker... (Läs mer) miljö endast 15 minuter från Västerås, i riktning mot Enköping. Hotellet har 30 trevliga rum och på golfklubbens restaurang serveras både lunch och middagar. Paketerbjudanden erbjuds för både företag och privatpersoner och festlokaler kan hyras både för bröllop och konferens.


Orresta Gård, 725 96 Västerås
0171-44 32 20

Bild visar 2 palmer och en stor döskalle

Piratgolf

Granne med Hälla Shopping hittar du Hällas Piratgolf. Här spelar du över... (Läs mer) broar och genom berg, förbi dödskallen och piraterna. Här kan du även ta en glass eller fika. Spela en rolig och spännande variant av bangolf tillsammans med hela familjen. Det blir ett riktigt piratäventyr!


Hällamotet, 721 35 Västerås
021-14 14 44

Bilden visar en stor röd fasad med uteservering

Skerike Golfklubb

Skerike Golfklubb ligger precis utanför Västerås och är en vacker oas där... (Läs mer) du verkligen kan uppleva lugnet. Banans karaktär är en relativt öppen 18-håls hedbana. Hålen ramas in av kullar, en hel del diken och vattenhinder. Här finns även en 9-håls Pay and Play bana. På klubben finns en restaurang med fullständiga rättigheter.


Kävsta , 725 93 Västerås
021-510 80

Vy över vattenhål på Tortuna golfklubb i Västmanland. Fotograf: Pressbild

Tortuna Golfklubb

Tortuna golfklubb är en mycket variationsrik 18-håls bana som bjuder på... (Läs mer) härliga utmaningar. Golfbanan är belägen i ett naturskönt område bara en kort bit utanför Västerås. Mellan de två slingorna ligger övningsområden med driving range, en utmanande övningsbunker, puttinggreen och två öppna ytor för att öva chip och pitch.


Nicktuna, 725 96 Västerås
021-653 01

Bilden visar en bit av en gräsmatta på golfklubben

Västerås Golfklubb

Västerås Golfklubb ligger endast fem minuters bilväg från Västerås City.... (Läs mer) Golfklubben är en välskött 18-hålsanläggning med en restaurang som serverar både mat och dryck. Relativt små upphöjda greener och ett flertal bunkrar gör att slopevärdet är ganska högt.


Bjärby , 724 83 Västerås
021-448 47 00