Båtar i Gästhamnen i Västerås. Fotograf: Pia Nordlander

1. Hotell Utter Inn – Bo under vattenytan

Bilden av den röda stugan som flyter på Mälaren kanske känns bekant? Hotell Utter är ett unikt undervattenshotell som lockar uppmärksamhet och besökare från hela världen. När du övernattar här har du hela Mälaren för dig själv. Ta ett dopp direkt från sovrumsdörren och njut av solnedgången under middagen på den lilla altanen. Natten spenderas tre meter under vattenytan!

 

2. 261 greener fördelat på 14 golfklubbar i hela Västmanland

Här finns 261 greener inom 45 minuter!
För att just du, kompisgänget eller familjen ska kunna njuta av golfen i Västmanland, med Västerås som utgångspunkt, har vi samlat hotellen och golfbanornas golfpaket.

I Västerås med omnejd finns fler banor än dagar på en vecka.
Så under en semestervecka i Västerås kan man med andra ord spela en ny bana varje dag med varierande karaktär.

3. Båtluffa – Hop-On-Hop-Off

M/F Elba i Västerås är en klassiker som måste upplevas! Färjan är en hop-on-hop-off båt som åker till flera vackra platser runtom i Mälaren. Här gör du stopp på badöar som Östra holmen eller Lövuddens strand på fastlandet. Välj alla stopp eller bara ett, det är bara att låta känslan avgöra när badsuget faller in. Perfekt för en dagsutflykt i Västerås!

4. Mat och dryck med utsikt – Ät med fler sinnen

Vissa platser är mer magiska än andra. Och visst är det något speciellt att äta en god middag med fin utsikt?
Västeråsutsikt, mälarutsikt, utsikt över folkmyller eller lummiga parker. Vilken utsikt väljer du?

5. Äntligen ångar det i det 100-åriga ångkraftverket!

På Öster mälarstrand har en ny stadsdel tagit form senaste åren och det är här du hittar snackisen The Steam Hotel och actionbadet Kokpunkten. Båda ryms i det gamla ångkraftverket i anslutning till varandra. Som om inte det vore nog har du Mälarpromenaden precis utanför som tar dig längs den vackra strandpromenaden till flera badplatser och till Citys myllrande uteliv.

6. Outlet Shopping – Skynda att fynda!

Sa någon fynda? Välkommen på outletshopping i Västerås! Här finns outletbutiker från flera kända varumärken. Besök butiker som Åhléns Outlet, Skultuna, Iittala, Newport med flera. Utmärkt outletshopping för dig som älskar sport, inredning, märkeskläder eller designartiklar

7. Vandra i vackra Västmanland!

Vandra längst milslånga vyer över Mälaren, djupt inne i bergslagsskogen eller titta på Hälleskogsbrännan där naturen återhämtar sig och återuppstår efter den stora skogsbranden 2014. Motionsspår eller naturreservat, stort och litet.

Upplev 512 kilometer omväxlande vandring längs Mälaren eller i bergslagsskog.

Här finns något för alla!

 

Bonustipet – Digitala tipspromenader

Visit Västerås kan äntligen erbjuda digitala tipspromenader med Västerås teman, det bästa är att du kan starta tipspromenaden vart som helst. Nu kan du kombinera en härlig promenad med att testa dina och barnens Västeråskunskaper och du, det är gratis.

Det enda som krävs är en smartphone, och att du laddar ner appen Active quiz, inget konto krävs. Skriv in quiz-Id: VASTERAS.

Apple: Active quiz
Android: Active quiz  

Fler härliga semestertips!