Vybild över Västerås golfbana. Foto: Henrik Mill
Porträttbild på Mats Evensson. Foto: Pressbild

Matz Evensson – PGA Head Professional Frösåker GCC

Västerås är en av Sveriges absolut bästa golfstäder med 9 golfbanor. Här finns allt från skogs, till parkbanor. Enkla banor till mästerskapsanläggningar. Jag växte själv upp på VGK, så där finns oerhört många minnen. På hösten, när greenerna är som snabbast, är de en otrolig utmaning.

På Frösåker hittar ni vi något helt unikt. Den ”lilla” banan, Linksbanan, är en unik skapelse där alla får spela. Utmanande för eliten, men spelbar för nybörjaren. Den vanligaste kommentaren är: ”Bara ett varv till”.. Missa inte Linksbanan på Frösåker.

Sist är nog de flesta Västeråsare stolta över Steam Hotell. Nu är också Steam utrustad med 4 simulatorer, så ni kan bada, äta OCH spela St. Andrews på samma gång.

Välkomna till golfstaden Västerås!

Porträttbild på Joakim Björkman. Foto: Pressbild

Joakim Björkman – Professionell golfare på Europatour EDGA och världstouren WR4GD

  • Orresta Golf & Konferens – Toppbana i Västmanland! Den kompletta golfklubben med boende, bana och restaurang i mästarklass.
  • Utflykt till Gäddeholms Café och herrgård. Trevligt och mysigt café med härlig omgivning.
  • The Steam Hotel – Flaggskeppet i Västerås som lever upp till den standard som du förväntar dig med både hotell och restaurang.
Portättbild på Annelie Sjöholm. Fotograf: Göran Söderqvist/Pressbild

Annelie Sjöholm – Tidigare professionell golfare på Ladies European Tour

  • Många golfbanor – golf för alla

I Västerås med omnejd finns fler banor än dagar på en vecka. Så under en semestervecka i Västerås kan man med andra ord spela en ny bana varje dag med varierande karaktär. I Västerås finns helt enkelt en bana för alla. Min personliga favorit är självklart min hemmabana, Västerås Golfklubb, som är en centralt belägen parkbana. Men bland mina favoriter finns även Orresta Golf och Frösåker Golf & Country Club.

  • Golffest i Västerås

Västerås står även i år  värd för Västerås Open en LET Access tävling. 2023 arrangeras tävlingen på Fullerö GK.  LET Access är en tävling som lockar ungefär 120 spelare från runtom i Europa. Är man i Västerås dessa då den arrangeras är mitt tips givetvis att besöka tävlingen och se på bra damgolf. Jag har själv varit med i tävlingen och uppskattade stödet från publiken.

  • Drömma sig ut i världen hos Västerås Indoor Golf

Oavsett väder så kan man spela golf i Västerås. En nyöppnad anläggning i Västerås erbjuder simulator golf på många av världens bästa banor. Mina favoriter i simulatorgolf är bland annat Pebble Beach, och Le Golf National. Det är en upplevelse utöver det vanliga speciellt i dess tider när restriktioner hindrar oss från att resa passar det perfekt att drömma sig bort och spela välkända banor ute i världen.

Låt oss inspirera till din golfupplevelse: