Den ångande stadsdelen

Vy över Notuddskajen och Ångkraftverket. Foto Mostphotos

Äntligen ångar det i det 100-åriga ångkraftverket som ligger på Öster mälarstrand, en ny stadsdel som vuxit fram i Västerås de senaste åren. Söker du ett ställe som erbjuder allt? Rikta då blicken mot ångkraftverket.

The Steam Hotel

Det är nog ingen som missat snackisen The Steam Hotel som ligger i det gamla ångkraftverket i Västerås. En destination i sig, för dig som vill uppleva mer och bli berörd, en plats för dig som inte nöjer dig med bra. Här kan du kombinera lyx och avslappning med action och nöje samt restauranger från topp till tå.

Vy från hotellrum med mälaren som siluett. Foto: Pressbild

Kokpunkten Actionbad

Actionbadet Kokpunkten ligger granne med The Steam Hotel och är Sveriges första actionbad. Här flödar badrenalinet och rushen i magen känns när du testar Black River, Boomerang eller utmanar kompisen i Double Racer.

El-båtar

Precis utanför det stora ångkraftverket där både The Steam Hotel och Kokpunkten Actionbad ligger finner du de mysiga och klimatsmarta el-båtarna. Perfekt för en utflykt på Mälaren! Här bokas El-båtarna  eller i receptionen på Kokpunkten.

Barn åker i vattenrutschbana på actionbad Pressbild Kokpunkten

Glassverket

Glass i stora lass, det är något som hör sommaren till! Varför ta sig långt för att prova på en av stadens godaste glassar? Glassverket ligger precis utanför Kokpunktens entré och här serveras mjukglass, kulglass och häftiga glasskreationer, ett glassmåste i sommar!

Mälarpromenaden

Nu är du mitt på den vackra Mälarpromenaden som slingrar sig längs Mälaren. Du kan antingen gå in mot city och gästhamnen, eller mot det populära området Öster Mälarstrand där du hittar ännu en båthamn, mysiga restauranger och stranden på Framnäs.
Vill du ha en riktigt härlig långpromenad så kan du fortsätta hela vägen till Björnö.

Vy över Västerås och Mälaren i solnedgång. Fotograf: Avig