Härliga utflyktstips

Elbafärgan åker runt på Mälaren med svenska flaggan och Rederi Mälardalens flagga som svajar. Fotograf: Pia Nordlander

Skapa sommarminnen i Västerås! Ta dig tillbaka till vikingatiden eller känn mälarbrisen från Elbafärjan. En dagsutflykt till Västerås betyder äventyr för alla intressen. Här hittar du några utflyktstips.

Tillbaka till vikingatiden

Frösåkers Brygga-Västerås historiska skeppsmuseum får du ta del av det fornnordiska livet. En mysig idyll endast en kort bilresa från Västerås. Här får du prova på att vara viking för en dag! Och glöm inte att äta deras gudomliga glass – du kommer inte bli besviken!

Vackra Tidövägen

Åk genom gemytliga ruiner till kungliga trakter. Från Västerås till Hallstahammar slingrar sig Tidö turistväg, en perfekt utflykt med vackra naturområden och sevärdheter.

Vikingabyn på Frösåkers Brygga. Fotograf: Pia Nordlander

Västeråsfjärden med Elbafärjan

Elbafärjan i Västerås är en klassiker som måste upplevas! Färjan är en hop-on hop-off båt som åker till flera vackra områden, som badön Östra holmen och fastlandets Lövuddens strand. Vill du hellre sitta kvar på båten är Elbafärjan ett perfekt utflyktsmål på en timme. Då får du upplev alla stopp innan du är tillbaka i hamnen igen.

Ängsö har allt och lite till

På Ängsö hittar du Ängsö naturreservat med fantastiska stigar, klippor och bad. Vi har vår alldeles egna Häst och Grönsaksbonde på ön också, här kan du köpa med dig grönsaker hem och barnen kan få prova på att rida och åka häst och vagn. På vägen hem svänger du förbi Ängsö Fisk och köper med dig deras delikatesser till kvällsmiddagen.

Fler utflyktstips i Västerås!