Loppis & secondhand

En blå flakcykel med flagga och skylt "Loppis idag". Fotograf: Mostphotos

Loppmarknad, loppis, secondhand, vintage. Kärt barn har många namn, men en sak är säker och det är att våra kära loppisar är här för att stanna. I Västerås är utbudet både spännande och stort.

Bra utbud av secondhand

I dag är det mer populärt än någonsin att handla secondhand. Inte bara för att det är billigare utan för att vi vill göra ett aktivt val för att agera mer klimatsmart.

Utbudet av loppisar och secondhandbutiker är både stort och bra i Västerås. Sommartid bubblar det även av uppskattade bakluckeloppisar.

Bakluckeloppis på Stora torget i Västerås. Fotograf: Mostphotos

Brödet och Fiskarna

Det var här i Västerås som Brödet och Fiskarna startade och det är här... (Läs mer) deras största verksamhet finns i dag. I Västerås sorteras och packas kläder, skor, glasögon, leksaker och förnödenheter som går till de projekt i olika länder som de stödjer. I butiken säljer de bla kläder, skor, böcker, möbler och prylar. De har även ett utbyggt loft där de har en Retro-avdelning samt avdelning för textilier.


Brandthovdagatan 14, 721 35 Västerås
021-10 44 70

Second hand porslin på Myrornas i Västerås. Fotograf: Pressbild

Myrorna

I Myrornas second hand butik i Västerås kan du köpa kläder, möbler och... (Läs mer) inredning. Här tar de också emot om du har gåvor att lämna.


Stora Gatan 48, 722 12 Västerås
021-38 05 90

Koppar från Västerås stadsmission. Fotograf: Pressbild

Västerås Stadsmission

Västerås Stadsmissions second hand butik ligger på Erikslund, i utkanten av... (Läs mer) Västerås. I butiken kan du fynda allt från kläder och skor till möbler, porslin och prylar. Butiken fylls ständigt på med nya varor, så möjligheten att hitta just ”ditt fynd” är stor.


Ateljégatan 4, 724 71 Västerås
021-40 44 40