Loppis, second hand & gårdsbutiker

En blå flakcykel med flagga och skylt "Loppis idag". Fotograf: Mostphotos

Gårdsbutiker, Loppmarknad, loppis, secondhand, vintage. Kärt barn har många namn, men en sak är säker och det är att våra kära loppisar är här för att stanna. I Västerås är utbudet både spännande och stort.

Bra utbud av secondhand

I dag är det mer populärt än någonsin att handla secondhand. Inte bara för att det är billigare utan för att vi vill göra ett aktivt val för att agera mer klimatsmart.

Utbudet av loppisar och secondhandbutiker är både stort och bra i Västerås. Sommartid bubblar det även av uppskattade bakluckeloppisar.

Bakluckeloppis på Stora torget i Västerås. Fotograf: Mostphotos
Kläder i Second hand butiken Brödet och Fiskarna. Foto: Pressbild

Brödet och Fiskarna

Det var här i Västerås som Brödet och Fiskarna startade och det är här... (Läs mer) deras största verksamhet finns i dag. I Västerås sorteras och packas kläder, skor, glasögon, leksaker och förnödenheter som går till de projekt i olika länder som de stödjer. I butiken säljer de bla kläder, skor, böcker, möbler och prylar. De har även ett utbyggt loft där de har en Retro-avdelning samt avdelning för textilier.


Brandthovdagatan 14, 721 35 Västerås
021-10 44 70

Fasaden på det röda huset som Fiskarfruns Café och Mat ligger i. Foto: Pressbild

Fiskarfruns Café & Mat

Fiskarfruns Café har under åren utvecklats mer till en restaurangverksamhet.... (Läs mer) Här serveras fisktallrikar som består av rökt fisk med diverse tillbehör, matiga smörgåsar och det bakas kaffebröd på plats. Du kan även njuta av goda våfflor och glass. Hela anläggningen är anpassad för rörelsehindrade med ramper och handikapptoalett. Idag är de en av Sveriges mest eftertraktade leverantör av insjöfisk direkt till välrenommerade restauranger.


Ängsö Skurusund 2, 725 98 Västerås
0171-44 40 40

Second hand porslin på Myrornas i Västerås. Foto: Pressbild

Myrorna

I Myrornas second hand butik i Västerås kan du köpa kläder, möbler och... (Läs mer) inredning. Här tar de också emot om du har gåvor att lämna.


Stora Gatan 48, 722 12 Västerås
021-38 05 90

Entré med stor skylt. Pressbild

PMU Second Hand Västerås

PMU second hand har öppnat på Erikslunds handelsområde. med sina 4400 kvm... (Läs mer) är det Sveriges största secondhand butik. Här kan du fynda allt mellan himmel och jord. Allt som finns i PMUs second hand butiker är skänkta varor och det överskott från butikens försäljning används både till internationell utvecklings- och katastrofarbete och insats


Hallsta gårdsgata 11, Västerås
021-450 50 10

Dörren står öppen till butiken Rost & Patina. Pressbild

Rost & Patina

På det anrika Saluhallen slakteriområdet med egen entré mot Mälaren hittar... (Läs mer) du Rost & Patina. Här finns verkligen lite av varje. De har ett utbud av antikt, second hand och kuriosa inom bl.a. möbler, husgeråd, samlarobjekt, konst, hantverk, leksaker, presenter med mycket mera. Utbudet varierar så klart från vecka till vecka.


Slakterigatan 10,
0733-125962

Olika grönsaker i grönsakslådor hos Stora Ekeby. Foto: Pressbild

Stora Ekeby Säteri gårdsbutik Mangelboden

I Mangelboden på Stora Ekeby Säteri kan ni köpa gårdens eget kött, deras... (Läs mer) egentillverkade chark och egna korvar. Utöver det säljer de även ostar, marmelad och kex. Sist, men inte minst, säljer de även snygga och bekväma Redback Boots från Australien. På gården finns även ett kafé med hembakat fikabröd och matbröd samt lokalt rostade kaffebönor.


Stora Ekeby, 725 92 Västerås
070-368 30 51

Koppar från Västerås stadsmission. Foto: Pressbild

Västerås Stadsmission

Västerås Stadsmissions second hand butik ligger på Erikslund, i utkanten av... (Läs mer) Västerås. I butiken kan du fynda allt från kläder och skor till möbler, porslin och prylar. Butiken fylls ständigt på med nya varor, så möjligheten att hitta just ”ditt fynd” är stor.


Ateljégatan 4, 724 71 Västerås
021-40 44 40

Du kanske också gillar: