Spa & relax

Par badar på spa, Kokpunkten i Västerås. Foto: Pressbild

Låt både kropp och själ få sitt! Västerås erbjuder spa och relax i flera mysiga miljöer. Koppla av i en utomhuspool eller badtunna, njut av behandling eller bara luta dig tillbaka och hämta kraft i en stillsam miljö.

Njut på lyxigt spa

En snackis i hela Sverige är The Steam Hotel med sitt spa Voltage Lounge. Här slappnar du av i mjuka sängar runt den öppna brasan eller tar ett dopp i relaxpoolen. Här finns även DJ och utomhuspool.

Vi rekommenderar även Hotel Plaza med sitt Sky Spa beläget i det höga huset Skrapan mitt i centrala Västerås som erbjuder en fantastisk utsikt över Västerås. Här kan du njuta av en behandling eller möta solnedgången med ett glas bubbel.

Men Västerås erbjuder även andra platser med bland annat både sandstrand, sommar och sol med 28 grader året runt – inomhus!

Några personer sitter i solen på utomhusterassen på Steam Hotel och deras Spa. Med vy över mälaren. Fotograf: Adam Af Ekenstam
Bilden visar byggnaden, Skrapan, som Best Western Plus Hotel Plaza ligger i.

Best Western Plus Hotel Plaza

Betyg:

Detta hotell, med utsikt över vackra Mälaren, är beläget mitt i Västerås... (Läs mer) trivsamma city med gångavstånd till Aros Congress Center, konserthus, teater, museer, restauranger, biografer, shoppingcenter och mycket annat. Hotel Plaza har stora, ljusa, modernt inredda rum och sviter. På hotellet finns restauranger, barer och ett spa.


Kopparbergsvägen 10, 722 13 Västerås
021-10 10 10

Kokpunkten - Sveriges första actionbad

Ruschen, svischandet, pirret i magen och det omedelbara lyckoruset går... (Läs mer) faktiskt att sätta ord på! Actionbadet Kokpunkten kallar det badrenalin. Redan innan du kliver in genom den pampiga entrén står det klart att detta inte är ett vanligt badhus. Jättebyggnaden som reser sig mot skyarna rymmer hela 1 200 besökare samtidigt och är fylld till bredden och höjden med aktiviteter fördelade på åtta våningar.


Kraftverksgatan 11, 721 30 Västerås
021-448 55 00

Bilden visar ingåpgen till steam hotell, stor mäktig ingång. Fotograf Henrik Mill

The Steam Hotel

Betyg:

Med sina 227 rum i industriromantisk stil, restauranger och barer med... (Läs mer) internationella visioner kommer hotellet garanterat att väcka alla dina sinnen till liv. Hotellet erbjuder även ett 800 kvm stort spa och en utsikt över Mälaren som får dig att tappa andan. Från hotellet har du första parkett till Mälaren och cirka 15 minuters promenad till city.


Ångkraftsvägen 14, 721 31 Västerås
021-475 99 00