Några tonåringar sitter och fikar i Kvarteret Igor i Västerås city. Fotograf: Pia Nordlander

Erikslund Shopping Center

Här finns allt från Erikslunds handelsområde med 200 000 kvm handelsyta, vilket motsvarar nästan 28 fotbollsplaner, fyllda med shopping.

I Västerås finns flera shoppingcenter var av ett är Erikslund Shopping Center med över 80 butiker, restauranger och kaféer. Det är här du hittar IKEA. Vissa dagar kryllar det av människor och andra dagar är det lite lugnare.

Genuint och lokalt

Vill du åt det där genuina, lokala och mysiga. Då är tipset ett besök på Saluhallen Slakteriet och Skultuna Messingsbruk.

Äldre personer handlar lokala varor på Saluhallen Slakteriet. Fotograf: BildN
Gruppbild på ett gäng glada tjejer som jobbar på Affair. Pressbild

Affair

Affair Inredning & Design – butiken du inte vill missa! Här hittar du... (Läs mer) fantastiska produkter av både kläder och inredning i en mysig miljö. Affair har varor från spännande märken där sortimentet uppdateras flera gånger i veckan. De erbjuder en personlig service lite utöver det vanliga. På ett busigt, lite knasigt och kreativt sätt så sätter de guldkant på din shoppingtur och gör ditt besök till en riktig upplevelse.


Regattagatan 7, 723 48 Västerås
021 – 83 04 08

Entré till butik 103 kvadrat som är en InfoPoint. Foto: Pressbild

Butik 103 Kvadrat

Butik 103 Kvadrat i Västerås, inredningsbutiken som ligger vid Mälaren och... (Läs mer) är InfoPoint.


Öster Mälarstrands allé 144, 723 56 Västerås
070-354 83 86

Vägskylten med hänvisning till Erikslunds handelsområde från E18. Foto: Pressbild

Erikslund - Handelsområde

Erikslund är ett stort shoppingområde i ytterkanten av Västerås. Här... (Läs mer) finner du många stora butiks- och matkedjor inom bekvämt avstånd till varandra. På Erikslund finns flera stora affärskedjor, exempelvis Media Markt, Bauhaus och Mio. Med Erikslund Shopping Center, inklusive IKEA, är området på väg att bli ett av de absolut största externa handelsområdena i Sverige. Totalt finns ca 200 000 kvm handelsyta på Erikslund.


Krankroksgatan, 72138 Västerås

Promenad vid Mälaren i Västerås. Fotograf: Avigphoto

Erikslund Shopping Center

Erikslund Shopping Center ligger på området Erikslund. Här har du IKEA i ena... (Läs mer) änden och City Gross i den andra och närmare 100 butiker däremellan. På Erikslund Shopping Center finns det något för både stora och små. Med jämna mellanrum arrangeras temamånader, modevisningar och uppträdanden i shoppingcentret.


Krankroksgatan 17, 721 38 Västerås
021-448 01 40

En skyltdocka och en rad upphängda klänningar Från H&Ms första butik i Världen, i Västerås. Foto: Pressbild från H&Ms bildarkiv.

H&M

Sveriges första Hennes & Mauritz butik öppnades av Erling Persson i... (Läs mer) Västerås 1947. Idag finns H&M på två platser i Västerås, på Vasagatan i city och i Erikslund Shopping Center. Butiken på Vasagatan ligger bara ett stenkast ifrån där första butiken slog upp sina dörrar 1947.


Vasagatan 13, 722 13 Västerås
021-15 16 30

Gamla tryckeriet på Vallbuy Friluftsmuseum är idag butik för antverk. Foto: Pressbild

Hantverkare på Vallby Friluftsmuseum

Besök hantverkarna i deras ateljéer och butiker på Vallby för att fynda... (Läs mer) vackra smycken och prydnader! I Vallby Friluftsmuseums idylliska miljöer huserar en grupp hantverkare året runt. De arbetar i keramik, glas och silver.


Vallby Friluftsmuseum, Västerås

En liten kalv på Kärrbo Prästgård. Foto: Pressbild

Kärrbo Prästgård

Kärrbo Prästgård i utkanten av Västerås är en levande gård som strävar... (Läs mer) efter hållbar utveckling. De odlar grönsaker utan kemikalier och konstgödsel och låter kor, får och hästar beta på åkrarna för maximal bindning av koldioxid och mångfald av insekter och fåglar. Besök deras gård och handla i deras gårdsbutik. De har tre stora evenemang per år, Kärrbodagen, Skördemarknad och Julmarknad.


Kärrbo Prästgård 6, 725 97 Västerås
070-345 71 32

Ägarinnan och alla produkter inifrån Skafferiet på Saluhallen Slakteriet. Fotograf: Pressbild/ Douglas Davies.

Skafferiet

Skafferiet är en förpackningsfri butik, vilket innebär att du tar med dina... (Läs mer) egna behållare eller köper glasburkar/flaskor hos dem och fyller på från deras lösviktssystem. Deras sortiment är nästan helt intill ekologiskt med undantag för ett fåtal produkter. Här hittar du tex torkad frukt, kryddor, bönor, linser, fröer, kaffe & te, hushåll & hygien...


Slakterigatan 10, på innergården, 721 32 Västerås
073-716 42 65

Outlet-shopping vid Skultuna Messingsbruk i Västerås. Foto: Pressbild

Skultuna Fabriksbutiker och littala Outlet

Alldeles vid Skultuna Messingsbruk ligger även Skultuna Fabriksbutiker och... (Läs mer) littala Outlet. En mil norr om Västerås ligger det över 400 år gamla Messingsbruket. Här kan man besöka det populära Å-Caféet med berömda räkmackor. I Bruksmuseet kan man se unika föremål, bland annat Hjalmar Norrströms dopfunt som vann guldmedalj på världsutställningen i Paris år 1900.


Bruksgatan 8, 726 31 Skultuna
021-783 07, 021-783 01

Fikande människor på Skultuna Messingsbruks Café. Foto: Pressbild

Skultuna Messingsbruk

En mil norr om Västerås ligger Skultuna Messingsbruk, som är över 400 år... (Läs mer) gammalt. Här hittar du ett stort sortiment av tidlös design att shoppa. I Bruksmuseet kan man se unika föremål, bland annat Hjalmar Norrströms dopfunt som vann guldmedalj på världsutställningen i Paris år 1900.


Bruksgatan 8, 730 50 Skultuna
021-783 01

Olika grönsaker i grönsakslådor hos Stora Ekeby. Foto: Pressbild

Stora Ekeby Säteri gårdsbutik Mangelboden

I Mangelboden på Stora Ekeby Säteri kan ni köpa gårdens eget kött, deras... (Läs mer) egentillverkade chark och egna korvar. Utöver det säljer de även ostar, marmelad och kex. Sist, men inte minst, säljer de även snygga och bekväma Redback Boots från Australien. På gården finns även ett kafé med hembakat fikabröd och matbröd samt lokalt rostade kaffebönor.


Stora Ekeby, 725 92 Västerås
070-368 30 51

Du kanske också gillar: