Köpcenter & butiker

Några tonåringar sitter och fikar i Kvarteret Igor i Västerås city. Fotograf: Pia Nordlander

Tänk dig känslan att kunna strosa runt i ett köpcentrum och ha shopping överallt. Magisk för vissa och panik för andra. Eller kanske föredrar du små mysiga butiker med det där lilla extra? I Västerås finns det något för alla!

Erikslund Shopping Center

Här finns allt från Erikslunds handelsområde med 200 000 kvm handelsyta, vilket motsvarar nästan 28 fotbollsplaner, fyllda med shopping.

I Västerås finns flera shoppingcenter var av ett är Erikslund Shopping Center med över 80 butiker, restauranger och kaféer. Det är här du hittar IKEA. Vissa dagar kryllar det av människor och andra dagar är det lite lugnare.

Genuint och lokalt

Vill du åt det där genuina, lokala och mysiga. Då är tipset ett besök på Saluhallen Slakteriet och Skultuna Messingsbruk.

Äldre personer handlar lokala varor på Saluhallen Slakteriet. Fotograf: BildN
Personalen, i typiska bondkläder, på Bondens Västerås. Foto: Pressbild

Bondens Västerås

Bondens Västerås vill, med stor passion och kärlek för mat, skapa en butik... (Läs mer) som värnar om småskalighet, mångfald, smak och kvalitet. De stöttar och främjar våra lokala närproducenter för att bevara och bidra till en levande landsbygd. Här hittar du bla frukt & grönt, ost, bröd & bakverk, chark & delikatess, kött, dryck och mejeri, för att nämna några.


Slakterigatan 6-10, 721 32 Västerås
076-021 37 07

Bilden visar en stor vägskylt med hänvisning till Erikslunds handelsområde från E18.

Erikslund - Handelsområde

Erikslund är ett stort shoppingområde i ytterkanten av Västerås. Här... (Läs mer) finner du många stora butiks- och matkedjor inom bekvämt avstånd till varandra. På Erikslund finns flera stora affärskedjor, exempelvis Media Markt, Bauhaus och Mio. Med Erikslund Shopping Center, inklusive IKEA, är området på väg att bli ett av de absolut största externa handelsområdena i Sverige. Totalt finns ca 200 000 kvm handelsyta på Erikslund.


Krankroksgatan, 72138 Västerås

Bilden visar en överblick över en del av Erikslund Shopping Center från andra våningen. Fotograf: Kristoffer Hasselberg.

Erikslund Shopping Center

Erikslund Shopping Center ligger på området Erikslund. Här har du IKEA i ena... (Läs mer) änden och City Gross i den andra och närmare 100 butiker däremellan. På Erikslund Shopping Center finns det något för både stora och små. Med jämna mellanrum arrangeras temamånader, modevisningar och uppträdanden i shoppingcentret.


Krankroksgatan 17, 721 38 Västerås
021-448 01 40

Bilden visar en skyltdocka och en rad upphängda klänningar på en bild från HMs bildarkiv.

H&M

Sveriges första Hennes & Mauritz butik öppnades av Erling Persson i... (Läs mer) Västerås 1947. Idag finns H&M på två platser i Västerås, på Vasagatan i city och i Erikslund Shopping Center. Butiken på Vasagatan ligger bara ett stenkast ifrån där första butiken slog upp sina dörrar 1947.


Vasagatan 13, 722 13 Västerås
021-15 16 30

Bild på ett långbord med bordsdukning

Saluhallen Slakteriet

Saluhallen Slakteriet är en saluhall med fokus på lokalt producerad mat av... (Läs mer) hög kvalitet i kombination med ett internationellt utbud - allt i en trivsam miljö! Saluhallen består av flera restauranger samt Bondens Västerås och Skafferiet, med unika utbud av varor.


Slakterigatan 6-10, 721 32 Västerås

Ägarinnan och alla produkter inifrån Skafferiet på Saluhallen Slakteriet. Fotograf: Pressbild/ Douglas Davies.

Skafferiet

Skafferiet är en förpackningsfri butik, vilket innebär att du tar med dina... (Läs mer) egna behållare eller köper glasburkar/flaskor hos dem och fyller på från deras lösviktssystem. Deras sortiment är nästan helt intill ekologiskt med undantag för ett fåtal produkter. Här hittar du tex torkad frukt, kryddor, bönor, linser, fröer, kaffe & te, hushåll & hygien...


Slakterigatan 6-10, 721 32 Västerås
073-716 42 65

Outlet-shopping vid Skultuna Messingsbruk i Västerås. Foto: Pressbild

Skultuna Fabriksbutiker och littala Outlet

Alldeles vid Skultuna Messingsbruk ligger även Skultuna Fabriksbutiker och... (Läs mer) littala Outlet. En mil norr om Västerås ligger det över 400 år gamla Messingsbruket. Här kan man besöka det populära Å-Caféet med berömda räkmackor. I Bruksmuseet kan man se unika föremål, bland annat Hjalmar Norrströms dopfunt som vann guldmedalj på världsutställningen i Paris år 1900.


Bruksgatan 8, 726 31 Skultuna
021-783 07, 021-783 01

Bilden visar olika grönsaker i grönsakslådor

Stora Ekeby Säteri gårdsbutik Mangelboden

I Mangelboden på Stora Ekeby Säteri kan ni köpa gårdens eget kött, deras... (Läs mer) egentillverkade chark och egna korvar. Utöver det säljer de även ostar, marmelad och kex. Sist, men inte minst, säljer de även snygga och bekväma Redback Boots från Australien. På gården finns även ett kafé med hembakat fikabröd och matbröd samt lokalt rostade kaffebönor.


Stora Ekeby, 725 92 Västerås
070-368 30 51