Action och Äventyr

En kille åker i cable park parken i Västerås. Fotograf: Peter Vahlfridsson

Här finns något för alla slags äventyrare, stora som små!

Action för alla

I Västerås finns något för alla slags äventyrare, stora som små. Vad sägs om häftiga wakebordhopp, härligt läskiga vattenrutschkanor, balansgång uppe bland trädkronorna, stand upp padel längs Svartån eller utmanande escape rooms.

Utmana vänner eller familj! Låt adrenalinet pumpa och geniknölarna jobba!

Boka ett actionfyllt paket

Västerås cable park vid Gästhamnen. Fotograf: BildN
Person som går på en hängbro uppe i trädtopparna. pressbild.

Aktivt Uteliv Björnögården – Höghöjdsbana

Höghöjdsbanan är en spännande utmaning som sätter både din balans och... (Läs mer) problemlösningsförmåga på prov. Passar både små och stora klättrare, tillsammans tar ni er från träd till träd med hjälp av hängbroar, nät, linbanor och andra roliga utmaningar. Banan består av 3 delar. Den lätta delen är cirka fyra meter över marken, den andra medelsvåra delen är på sex meters höjd och leder till den tredje delen som är svår och sitter på åtta meters höjd.


Björnövägen, 723 48 Västerås
021-262 00

Luftballong i himlen. pressbild.

Bungy Sthlm

Världens högsta bungyjump hittar du i Västerås! Ja det är sant, hos Bungy... (Läs mer) Sthlm hoppar du bungyjump från en friflygande luftballong. En större adrenalinkick kan du inte hitta. Vill du i stället uppleva ballongflygningens magi så tar de med dig på en oförglömlig ballongfärd som inte lämnar någon oberörd.


Lögarängen, Västerås
072-00 28 649

Två personer som löser en uppgift i ett av rummen på Escape Room. Foto: Pressbild

Escape Room

Escape Room är den perfekta aktiviteten för att utveckla en grupps förmåga... (Läs mer) att samarbeta. En aktivitet som passar utmärkt för företag, familj och vänner.


Hantverkargatan 2A, 722 12 Västerås
070-090 56 30

En grupp människor i ett formationshopp med Fallskärmscenter. Foto: Pressbild

Fallskärmscenter

Fritt fall från 4000 meter, 200km/h i 50 sekunder... Ett tandemhopp är det... (Läs mer) perfekta sättet att uppleva adrenalinet. På Johannisbergs flygfält kan du prova på fallskärmshoppning!


Johannisberg 7 , 725 91 Västerås
08-82 63 36

En person som sitter i en gokartbil och kör på banan på Hälla Gokart. Foto: Pressbild

Hälla Gokart

Tävla mot dina vänner i en fartfylld gokart-upplevelse. På Hälla, strax... (Läs mer) utanför centrala Västerås, finner du Hälla Gokart. Tillsammans åker ni på en asfaltsbana i snabb hastighet i en liten specialbyggd bil.


Hälla Ring 1, 721 34 Västerås
021-80 01 81

Häst och vagntur med Grönsaksbonden. Foto: Pressbild

Häst & Grönsaksbonden

Hos Häst & Grönsaksbonden finns det möjlighet att ta en ridtur på... (Läs mer) hästryggen i den härliga naturen i utkanten av Västerås. Eller prova på att köra häst och vagn. På vintern, när snön ligger vit på marken, är det magiskt att ta en tur i det vackra vinterlandskapet med häst och släde. Här får du uppleva naturen tillsammans med djuren på det sätt som passar dig. Han har även grönsaksodling, så du kan köpa med dig färska grönsaker hem.


Målhammar 3, 725 96 Västerås
070-672 16 38

Människor som hoppar på Jumpyard i Västerås. Foto: Pressbild

JumpYard Västerås

Över 4000 kvm stor trampolinpark med massor av studsmattor, Sky Rider (linbana... (Läs mer) i taket), höghöjdsbana, Clip N Climb-klättring, Ninjabana, Valo tv-spel, Wipe Out mm. Här finns aktiviteter som passar de flesta (från 4 år). Blir ni hungriga eller sugna på något gott så finns ett mysigt kafé med både god mat och fika.


Hallsta Gårdsgata 22, 721 38 Västerås
021-41 24 12

Klättervägg på Klättercentret i Västerås. Foto: Pressbild

Klättercentret

Augusti 2020 slog de upp portarna till vad de blygsamt anser vara deras bästa... (Läs mer) klätterhall hittills. De bygger kontinuerligt om banorna, så här finns härliga utmaningar både för nybörjaren och proffset.


Kraftlinjegatan 4, 721 36 Västerås

Montage på Actionbadet Kokpunkten. Foto: Pressbild

Kokpunkten - Sveriges första actionbad

Ruschen, svischandet, pirret i magen och det omedelbara lyckoruset går... (Läs mer) faktiskt att sätta ord på! Actionbadet Kokpunkten kallar det badrenalin. Redan innan du kliver in genom den pampiga entrén står det klart att detta inte är ett vanligt badhus. Jättebyggnaden som reser sig mot skyarna rymmer hela 1 200 besökare samtidigt och är fylld till bredden och höjden med aktiviteter fördelade på åtta våningar.


Kraftverksgatan 11, 721 30 Västerås
021-448 55 00

En person paddlar i vattnet. Foto: Pressbild

Lakeside Adventure

Lakeside Adventure hyr ut, guidar och utbildar inom paddling och friluftsliv.... (Läs mer) Vår huvuduthyrning finns på Skantzöbadet i Hallstahammar, där finns canadensare, kajaker, SUP och mountainbikes att hyra för turer längs Strömsholms kanal. Vi har även en uthyrning i Borgåsund där vi satsar mest på kajak och SUP. Kolla även in våra kurser och turer. De erbjuder även annan friluftsutrustning för året-runt-aktiviteter, som skridskor, skidor och sparkar.


Hornssund 2 , 725 92 Västerås
070-555 49 80

Barn som springer med laser tag i ett rum med grafittimålningar på väggarna. Pressbild.

LaserGo

Taktisk lasertag är en rolig och fartfylld aktivitet som lämpar sig väl för... (Läs mer) alla över cirka 8 år. Till skillnad från klassiska lasergame koncept, som ofta spelas i mörka labyrintliknande lokaler, med fokus på uv-ljus och rökmaskiner, eftersträvar LaserGO att erbjuda en mer strategiskt utmanande spelupplevelse, med tydliga mål och fokus på lagarbete. Spelformen ligger närmre paintball än klassisk lasergame.


Sigurdsgatan 37, 721 30 Västerås
0737-185801

Barn som åter skateboard och kickbike. Fotograf : Pia Nordlander

Löga skatepark

Löga skatepark är en 2400 kvadratmeter stor utomhuspark precis vid Mälarens... (Läs mer) kant. Skateparken är till för dig som åker skateboard, BMX samt kickbike och som vill chilla tillsammans en stund. Läget vid Västerås Gästhamn gör att det är enkelt att ta sig dit. Det är promenadavstånd både från Västerås City och centralstationen.


Lögarängsvägen, 721 32 Västerås

Paintballhjälm. Foto: Pressbild

Paintball

Strax utanför Västerås ligger DRock Paintball. Här finner du en av Sveriges... (Läs mer) mest spektakulära inomhusbanor och flera utomhusbanor. Inomhusbanan är placerad i en bunker som tidigare ägdes av banverket som skydd för en transformatorstation till järnvägen. Här får du vara med om en rolig dag med kunniga instruktörer, hög säkerhetsnivå och bra utrustning. Det finns även möjlighet att grilla vid banan.


Ösby 1 , 725 95 Västerås
070-786 80 07

Vy över kickbikebanan vid lögarängsparken. Fotograf: Pressbild

Pop-up kickbike-bana

Populär pop-up kickbike-banan vid Lögastrand. Du hittar den på... (Läs mer) sidoparkeringen mellan Lögarängsbadet och rekreationsområdet. Öppettider: Kickbike-banan är öppen dygnet runt från mitten av maj till och med höstlovet.


Lögarängsparken, 724 60 Västerås

Två kvinnor och en utmaning på Prison Island. Foto: Pressbild

Prison Island - fängelseäventyr och lasergame

Prison Island är ett upplevelsecenter likt tv-succén Fångarna på fortet.... (Läs mer) Här handlar det om att samarbeta i lag och lösa utmaningar för att få så många poäng som möjligt. Här välkomnas liten som stor. Samla dina vänner, bilda ett lag och lös uppgifterna i fängelsecellerna tillsammans och utmana varandra.


Kopparbergsvägen 13, 722 13 Västerås
021-35 13 50

En RIB-båt med en grupp människor åker fram på mälaren med Skrapan i bakgrunden. Foto: Pressbild

Sjöevent - Upplevelser på Mälaren

Sjöevent ser till att ni får uppleva Mälaren på ett annorlunda sätt! Med... (Läs mer) Sjöevents flyboard tar du dig fram både ovanför och under vattenytan. Gå på vattnet, flyg som en fågel 7 meter ovanför vattenytan eller dyk som en delfin. Upplevelsen bjuder på akrobatik och en adrenalinkick som du sent kommer att glömma! Eller varför inte fara fram i över 50 knop i en RIB-båt oavsett väder? Åker man inte i grupp kan man boka en stol.


Lögarängsvägen, 721 32 Västerås
070-699 32 40

Downhill åkning i sommarsolen nedför Vedbobacken i Västerås. Foto: Mostphotos

Vedbobacken downhill

Ta liften upp och cykla ner. På Vedbobacken i Västerås finns det 3... (Läs mer) mountainbikespår ner från toppen i varierande svårhetsgrader. Liften till toppen håller öppet enligt ordinarie öppettider sommartid och för de som inte kan åka lift finns det skjuts upp i kärra. Downhill-cyklar och hjälmar finns för uthyrning. Vedbobacken är en stadsnära skidanläggning i Västerås som erbjuder skidåkning på vintern och downhill på sommaren.


Hagabergsgatan, 724 84 Västerås
021-548 06 11

En man som är i luften och åker i cableparken. Fotograf: Peter Vahlfridsson

Västerås Cable Park

En kabelpark är som en skate- eller snowboardpark, fast för vattensport.... (Läs mer) Istället för att åka efter en båt dras du här framåt med hjälp av en eldriven linbana. I vattnet finns en del hopp, rails och annat för de mer erfarna åkarna men även för nybörjare erbjuder parken en hel del skoj och passar bra både för barn och vuxna. Här kan du åka allt från vattenskidor, kneeboard och wakeboard till wakeskate eller kiteboard.


Lögarängsvägen 4, 721 32 Västerås

Skateboardåkare inne på Västerås Skate och Parkourhall. Foto: Pressbild

Västerås Skate & Parkourhall

Inne på Västerås Skate & Parkourhall, som ligger på Finnslätten, kan... (Läs mer) du även åka kickbike, bmx och inlines.


Lugna Gatan 18, 721 36 Västerås
021-18 05 49

Bilden visar en person som är mitt uppe i en volt i luften på Yoump.

Yoump - Sveriges första trampolinpark

På Hälla i Västerås kan du besöka Sveriges första Yoump, ett hus där... (Läs mer) gravitationslagen har upphört att existera. Känn den totala rörelsefriheten i en lokal med trampoliner från vägg till vägg. Här kan du bland annat testa på FreeYoump som är en öppen yta med vinklar, hinder och höjder av trampoliner, Youmpball som är spökboll på två planer och The Wall där du tar en promenad längs väggarna.


Hällagatan 4, 721 34 Västerås
021-720 00

Låt oss inspirera till din actionfyllda upplevelse