Drönarvy över Färjkajen i Västerås, medan Elbafärjan lägger ut i förgrunden. Foto: Avig Kazanjian.
Ko på stig på Ridö Fotograf: Karin Kaibel

Ridön

Ridön är en av de största öarna i skärgården och en riktig sommaridyll. Här kan du vandra längs kulturstigen eller bada vid Lastuddens brygga. Dessutom, ta med en matsäck eller besök  Café Magasinet. Övernatta på vandrarhem eller hyr en egen stuga. Inte nog med det, visste du att virke till Vasaskeppets systerskepp hämtades på Ridön? Du kan enkelt hoppa på en av båtturerna hit eller lägga till med egen båt vid bryggorna Ormhäll och Lastudden.

Båt och boende med Rederi Mälarstaden
Ridö intresseförening

Båtar i vik på Aggarön

Aggarön

På Aggarön kan du övernatta i klassiska röda stugor med vita knutar och ha Mälaren bara runt hörnet. Vidare, det finns gott om djur i den stillsamma och natursköna miljön. Ön har också en lång och intressant historia från järnåldern till andra världskriget. År 1942 var tysken Henry Koux ägare av Aggarön. Förutom detta, på den tiden gästades ön av landshövdingar och friherrar från hela landet. Även hela vägen från världskriget Tysklands innersta krets. Sjöevent hjälper dig hit med både boende och båttur.

Sjötaxi
Bo på Aggarön

Båtar i Gästhamnen i Västerås. Fotograf: Pia Nordlander

Båtklubbar

Båtlivet i Västerås är stort och det finns ett flertal båtklubbar ute i fjärden. Ofta har de en trevlig gemenskap med olika aktiviteter tillsammans. Dessutom hittar du några tips som kan hjälpa dig att navigera runt i skärgården.

Båtklubben Wega på Granskär
Torpstadssundet SSA
Segelsällskapet Aros på Rågsäcken
Västerås segelsällskap på Ridön
Segelsällskapet Svearna