Två RIB-båtar susar förbi i hög hastighet med förtjusta passagerare i röda overaller. Pressbild
Två luftballonger i himlen från Bungy Sthm.

Bungyjump från en luftballong

Visste du att i Västerås finns världens enda bungyjump från en friflygande luftballong? Jo minsann! Det är till och med världens högsta bungyjump med uthoppshöjder mellan 250-600 meter! Så släng dig ut i luften och ha hela Mälaren och Västerås under dig. Det är en riktigt adrenalinpumpande upplevelse! Vågar du testa?

En grupp med vuxna åker ribbåt på mälaren. Fotograf: BildN

Fartfylld åktur på Mälaren

Ännu en adrenalinfylld upplevelse kan du få genom en fartfylld RIB-tur på Mälaren! I nästintill 100 km/h mellan trånga sund och öppna fjärdar. Åkturerna sker i alla slags väder, vilket innebär att en lugn sommarkväll vara lika mysig som en tuff storm är rolig. Därför är det en perfekt aktivitet för en rolig och spännande upplevelse med kompisgänget.

Fallskärmshoppare uppe i luften ovanför Västerås . Foto: Mostphoto

Fritt fall på 4000 meters höjd

Upptäck fler adrenalinkickar på Stockholm/Västerås Fallskärmscenter. Här kan du hoppa Tandemhopp med fritt fall på 4000 meters höjd i 200/km. Känn spänningen när du kastar dig ut i tomma luften och därefter njuter av en hisnande fritt fall-upplevelse medan du svävar över stadens panorama.

Ett par på Hotell Utter Inn på Mälaren i Västerås. Fotograf: Pia Nordlander

Undervattenshotellet

Mitt ute på Västeråsfjärden finns en liten röd stuga på en flytbrygga där du några meter ner möts av en unik hotellupplevelse under vattenytan. Hotell Utter Inn är ett hotell som lockar många besökare världen över.  Medan du bor här kan du sola, bada och njuta av solnedgången från bryggan innan det är dags att krypa ner under vattenytan och sova. Dessutom är det en riktigt annorlunda och minnesvärd hotellupplevelse!

En rutig säng som står på en takterrass i en glaskupa. Fotograf: Avig

Sov gott under stjärnhimlen

Kontraster är något vi gillar. I likhet med att sova under vattenytan kan du också spendera en unik natt på en takterrass under stjärnhimlen. På Plaza Rooftop Hotel sover du bekvämt i en Hästens säng i en så kallad ”glass dome”. Dessutom har du har exklusiv tillgång till en 500 kvadratmeter stor takterrass. En unik, spännande och lyxig hotellupplevelse som du sent kommer glömma!

Vetical Run på Steam Hotel, En person springer ned för husfasaden. Pressbild.

Promenad nedför Steam Hotels fasad

Är du ute efter en liten annorlunda promenadupplevelse? Då finns Vertical Run på Steam Hotel! Här tar du dig vertikalt nedför hotellets 45 meter höga fasad, fastspänd i en säkerhetslina. Det är en spännande upplevelse med fin utsikt och pirr i magen!

Du kanske också gillar: