Hotell ooops, Ett sjunkande rött hus. Fotograf: Leon Grimaldi

Hotell Utter Inn

Säsong: April – Oktober

Mikael Genberg är konstnären som med sina visioner och unika hotell har satt Västerås på kartan. Hotell Utter Inn lockar besökare från hela världen som vill bo under vattenytan. Mälaren må vara grumlig men trots det ser du fiskarna som simmar förbi utanför rummet. Hotell Utter Inn är ett undervattenshotell i Västeråsfjärden, strax utanför Västerås hamn.

Så vill du sätta upp något häftigt och annorlunda på din bucket list är tipset att boka dessa unika boenden. Undervattenshotellet är ett av Västmanlands tre bokningsbara hotell som finns med på listan ”Unusual Hotels of the World”.

PLAZA ROOFTOP HOTEL

Säsong: Slutet av juni till september

SOV GOTT UNDER STJÄRNORNA
Upptäck Plaza Rooftop Hotel mitt i Västerås – ett hotell som inget annat!

På 7:e våningen på en takterrass i Västerås City, i en så kallad ”Glass dome”, vaknar du efter en natt i en exklusiv Hästens säng omsluten av stadens puls och himlen ovanför. En unik hotellupplevelse som ingen annan.

Enkelt i Kolarbyn

Ett annat hotell i länet som är med på listan är Kolarbyn i Skinnskatteberg, som sägs vara Sveriges mest primitiva vandrarhem.

De unika boenden som erbjuds i Västmanland är väldigt olika men har likheten att de lockar gäster från hela världen.

Spännande läsning:

Unusual Hotels of the World

Ooops! Hotel

Säsong: April- Oktober

Mikael Genberg, Västerås konstnären har gjort det igen med att designa en enastående hotell. Ooops hotell ser till synes ut som ett sjunkande huset. Med placeringen och ett hundra kvm stort däck får du närkontakt med vatten och utsikt över den vackra skärgården.

Det röda och vita huset är en av Genbergs hotell och levererar en unik bo upplevelse.

Du kanske också gillar: