Unika boenden

Oops Hotell i Mälaren, Västerås. Fotograf: Leon Grimaldi

Upplev något unikt. Tänk dig att vakna upp på 18:e våningen med panoramavy över Mälaren, eller tre meter under ytan. Eller varför inte i en pittoresk koja i skogen! I Västerås kan du göra det.

Hotell Ooops och Utter Inn

Mikael Genberg är en konstnär som med sina visioner och unika hotell har satt Västerås på kartan. Hotell Hackspett är byggt i en praktfull ek i Vasaparken i Västerås city, Hotell Utter Inn är ett undervattenshotell strax utanför Västerås hamn och Ooops Hotell i Mälaren ser ut som ett sjunkande hus. Det har inte varit givet att Mikael skulle få bygga sina hotell, men som Mikael säger: ” För att förändra måste man våga ta risker”.

Hotell Hackspett är i dagsläget inte bokningsbart men ett uppskattat konstverk i en av stadens centrala parker. Hotell Utter in lockar besökare från hela världen som vill bo under ytan. Mälaren må vara grumlig men trots det ser du här fiskarna som simmar förbi utanför rummet.

Så vill du sätta upp något häftigt och annorlunda på din ”bucket list” är tipset att boka Utter Inn. Undervattenshotellet är ett av Västmanlands tre bokningsbara hotell som finns med på listan ’Unusual hotels of the word’.

 

 

Undervattenshotellet Hotell Utter Inn, en röd liten flytande stuga, på Mälaren i solnedgång en sommarkväll. Fotograf: Leon Grimaldi

Enkelt i Kolarbyn

Ett annat hotell i länet som är med på listan är Kolarbyn i Skinnskatteberg, som sägs vara Sveriges mest primitiva vandrarhem.

De unika boenden som erbjuds i Västmanland är väldigt olika men har likheten att de lockar gäster från hela världen.

Mer information:

Boka Utter Inn
Kolarbyn

Spännande läsning:

Unusual hotels in the world

I den gröna skogen lyser det från eldstaden inne i kolarstugan på Kolarbyn. Fotograf: Mikaela Larm