Unika boenden

Hotell ooops, Ett sjunkande rött hus. Fotograf: Leon Grimaldi

Upplev något unikt. Bo tre meter under vattenytan eller på en takterrass och sov gott under stjärnorna. Västerås är inget omöjligt!

Hotell Utter Inn  

Säsong: April – Oktober

Mikael Genberg är konstnären som med sina visioner och unika hotell har satt Västerås på kartan. Hotell Utter Inn lockar besökare från hela världen som vill bo under vattenytan. Mälaren må vara grumlig men trots det ser du fiskarna som simmar förbi utanför rummet. Hotell Utter Inn är ett undervattenshotell i Västeråsfjärden, strax utanför Västerås hamn.

Så vill du sätta upp något häftigt och annorlunda på din bucket list är tipset att boka dessa unika boenden. Undervattenshotellet är ett av Västmanlands tre bokningsbara hotell som finns med på listan ”Unusual Hotels of the World”.

Hotell Utter inn

Undervattenshotellet Hotell Utter Inn, en röd liten flytande stuga, på Mälaren i solnedgång en sommarkväll. Fotograf: Leon Grimaldi
En rutig säng som står på en takterrass i en glaskupa. Fotograf: Avig

PLAZA ROOFTOP HOTEL

Säsong: Slutet av juni till september

SOV GOTT UNDER STJÄRNORNA
Upptäck Plaza Rooftop Hotel mitt i Västerås – ett hotell som inget annat!

På 7:e våningen på en takterrass i Västerås City, i en så kallad ”Glass dome”, vaknar du efter en natt i en exklusiv Hästens säng omsluten av stadens puls och himlen ovanför. En unik hotellupplevelse som ingen annan.

Plaza Rooftop Hotel

Enkelt i Kolarbyn

Ett annat hotell i länet som är med på listan är Kolarbyn i Skinnskatteberg, som sägs vara Sveriges mest primitiva vandrarhem.

De unika boenden som erbjuds i Västmanland är väldigt olika men har likheten att de lockar gäster från hela världen.

Kolarbyn

Spännande läsning:

Unusual Hotels of the World

I den gröna skogen lyser det från eldstaden inne i kolarstugan på Kolarbyn. Fotograf: Mikaela Larm

Du kanske också gillar: