Unika boenden

Oops Hotell i Mälaren, Västerås. Fotograf: Leon Grimaldi

Upplev något unikt. Bo tre meter under vattenytan eller i ett sjunkande hus i Mälaren. I Västerås är inget omöjligt!

Hotell Utter Inn och Ooops Hotell 

Mikael Genberg är konstnären som med sina visioner och unika hotell har satt Västerås på kartan. Hotell Utter Inn lockar besökare från hela världen som vill bo under vattenytan. Mälaren må vara grumlig men trots det ser du fiskarna som simmar förbi utanför rummet. Hotell Utter Inn är ett undervattenshotell i Västeråsfjärden, strax utanför Västerås hamn.

Ooops Hotell i Mälaren ser ut som ett sjunkande hus. Det har inte varit givet att Mikael skulle få bygga sina hotell, men som Mikael säger: ” För att förändra måste man våga ta risker”.

Så vill du sätta upp något häftigt och annorlunda på din bucket list är tipset att boka dessa unika boenden. Undervattenshotellet är ett av Västmanlands tre bokningsbara hotell som finns med på listan ”Unusual Hotels of the World”.

 

 

Undervattenshotellet Hotell Utter Inn, en röd liten flytande stuga, på Mälaren i solnedgång en sommarkväll. Fotograf: Leon Grimaldi

Hotell Hackspett mitt i City

Hotell Hackspett är byggt i en praktfull ek i Vasaparken i Västerås city. Hotellet är i dagsläget inte bokningsbart men ett uppskattat konstverk i en av stadens centrala parker.

Ett litet rött hus i ett stort träd med en svensk flagga. Fotograf: Clifford Shirley

Enkelt i Kolarbyn

Ett annat hotell i länet som är med på listan är Kolarbyn i Skinnskatteberg, som sägs vara Sveriges mest primitiva vandrarhem.

De unika boenden som erbjuds i Västmanland är väldigt olika men har likheten att de lockar gäster från hela världen.

Spännande läsning:

Unusual Hotels of the World

I den gröna skogen lyser det från eldstaden inne i kolarstugan på Kolarbyn. Fotograf: Mikaela Larm