Tre platser på hal is

Hotell Utter Inn, undervattenshotellet i Västerås och Mälaren, en vinterdag med klar is och ljusblå himmel. Skridskoåkare rör sig på isen och fikar vid det lilla röda huset. Foto: BildN

Storslagen naturupplevelse utlovas när isbanan på Mälaren plogas! I Västerås är skridskoåkning en självklar vinter- och lovaktivitet. Vid tider då Mälaren inte fryser till finns det som tur är andra platser att åka skridskor på.

Plogad bana på Mälaren

Så snart isen är säker tar sig Västerås ideella plogare ut på Mälaren och plogar en lång härlig bana på isen. Perfekt för både promenader, skridskoåkning och även spark så klart!  För att veta om isen är säker kan du följa Skridskobana på Västeråsfjärden och Aktivt Uteliv Björnögården på facebook. Och du, glöm inte isdubbarna!

Tips! Utrustning går att hyra hos Aktivt Uteliv på Björnögården.

Barn åker skridskor på isbanan i västerås city. Fotograf: Pia Nordlander

Skridskobana i City

För de lite mindre barnen finns en konstfrusen isbana på Melkertorget mitt i centrala Västerås.

Allmänhetens åkning

För ungdomar som vill ha större yta och kanske även klubba är tipset allmänhetens åkning på Rocklunda. Fler rinkar finns exempelvis på Råby IP och i Skultuna.

Här hittar du tider för allmänhetens åkning.

Nyhet för 2021 är att Västerås stad spolar 21 st planer till isbanor och åtta av privatpersoner runt om i stadsdelarna i Västerås!

Du kanske också är intresserad av: