3 platser på hal is

En man som åker skridskor på Mälarisen drar ett barn på en bob. Foto: Avig Kazanjian

Storslagen naturupplevelse utlovas när isbanan på Mälaren plogas! Utöver Mälarisen och många spolade banor finns också flera konstfrusna alternativ. I Västerås är skridskoåkning en självklar vinter- och lovaktivitet.

Plogad bana på Mälaren

Så snart isen är säker tar sig Västerås ideella plogare ut på Mälaren och plogar en lång härlig bana på isen. Perfekt för både promenader, skridskoåkning och även spark så klart! För att veta om isen är säker kan du följa Skridskobana på Västeråsfjärden och Aktivt Uteliv Björnögården på Facebook. Utrustning går att hyra hos Aktivt Uteliv på Björnögården eller att låna hos Fritidsbanken.

Skridskobana på Västeråsfjärden
Israpport Hässlösundet
Fritidsbanken Västerås
Lakeside Adventure

Ett barn som åker skridskor. Foto: Mostphotos

Skridskobanan i city

För de lite mindre barnen finns en konstfrusen isbana mitt i centrala Västerås. På Melkertorget, alldeles intill höghuset Skrapan, ligger isen blank under hela vintern. Banan är öppen alla dagar och har belysning dygnet runt. Det är gratis att åka och alla är välkomna. Spel med klubba och puck eller boll är inte tillåtet just här, men vi har fler tips i nästa stycke!

Isbanan på Melkertorget

 

Allmänhetens åkning

För ungdomar som vill ha större yta och kanske även klubba är tipset allmänhetens åkning på Rocklunda. Fler rinkar finns även på Råby IP och i Skultuna. Runt om i stadsdelarna spolas också många planer till isbanor av både privatpersoner och Västerås stad. Karta och information hittar du via länken nedanför.

Skridskoåkning i Västerås

Fyra barn åker skridskor på isbana.

Du kanske också är intresserad av: