Mat & dryck med utsikt

Bar med vy över Mälaren från Locavore, Steam Hotel. Fotograf: Pressbild

Det finns platser och det finns platser - vissa mer magiska än andra. Och visst är det speciellt att äta en god middag i trevligt sällskap med fin utsikt! Frågan är bara vad som är en fin utsikt för dig?

Ställen med fantastisk utsikt

För dig som både vill ha historia och en vacker utsikt är tipset Djäknebergsrestaurangen i Västerås. Restaurangen är belägen på Djäkneberget som är en populär naturpark med stora gräsytor, lekpark, minigolfbana. Restaurangen erbjuder både lunch och middagsservering med panoramautsikt över Västerås city och Mälaren, och i kaféet kan man köpa både fika och glass. Vill man, så tar man med sig sin glass och avnjuter den i något av lusthusen på berget.

Några matgäster serveras på Djäknebergets restaurang med vy över Västerås stad. Fotograf: Findie

Både högt och lågt på Steam Hotel

Högst upp på Steam Hotel finner du en häftig bar med en fantastik utsikt över Mälaren. På markplan, i deras Orangeri, finns även där en bar med Mälarutsikt som uppskattas året runt av både hotellgäster och Västeråsare.

Vy över baren i solsken från Steam Hotel Locavore i Västerås. Fotograf: Af Adam Pressbild

Utsikt över Mälaren

Vill du hänga vid Mälaren, så nära så att du kan höra vågskvalpet, är hamnen vid färjekajen platsen för dig. Här hittar du Kajplats 9 som är kända för sina skaldjursplatåer. Precis intill hittar du Kajens Café, som serverar goda pizzor och härliga sallader, bakverk och glass. Ett perfekt ställa för att ta det lugnt, njuta av Mälaren och en härlig atmosfär. På samma kaj hittar du även A-grill som är en restaurang för köttälskare.

Så nära Mälaren det går

Under sommaren håller också Magasinet Västerås öppet. Här kan du unna dig något gott att dricka och äta alldeles vid sjökanten – närmare Mälaren är svårt att komma!

Skaldjur från K9 i Västerås. Fotograf: Pressbild

För dig som kommer mer båt

Kommer du med båt eller husbil till Västerås gästhamn har du nära till alla dessa restauranger, men extra nära till Mälarkrogen eftersom den ligger alldeles vid gästhamnsbryggan.

Utsikt från mälaren

Det här är bara några av de platser som erbjuder både mat och dryck med en härlig utsikt – självklart finns det fler. Vill du istället äta ute på sjön, rekommenderar vi en kryssning på Mälaren. Utbudet hittar du hos Rederi Mälarstaden. Vi hoppas att du hittar din favoritplats!

Människor kliver av en turbåt vid hamnen i Västerås. Fotograf: BIldN