Mountainbike i Västerås

Cyklist på mountainbike i sommarlandskap. Fotograf: Mostphotos

Mountainbikeåkning blir mer och mer populärt med fler nyfikna som vill testa. I Västerås finns det många leder med olika svårighetsgrad som passar både nybörjaren och den erfarne cyklisten. Och för dig som ännu inte skaffat dig en utrustning finns det möjlighet att hyra. Varför inte satsa på en weekend där en kurs i mountainbikeåkning står i fokus?

Flera leder i olika svårighetsgrad

För dig som vill köra mountainbike, eller MTB som det även kallas, finns ett antal markerade MTB-leder i skogarna på Rocklunda, Rönnby, Lista kärr och i Gäddeholm.

Det finns fyra olika svårighetsgrader med leder som är märkta med samma färgkoder som i slalombackar. Det vill säga; grön = mycket lätt, blå = lätt, röd = medelsvår och svart = svår, vilket är utmanande även för den mer erfarna MTB-cyklisten.

En mycket populär lite längre runda är den blåskyltade turen som går från Björnön till Gäddeholm. I Rönnbyskogen hittar du mestadels röda rundor men även någon svart. Och är det svart du vill cykla så är tipset Rocklunda med sina rundor med ”SM-status”.

Välj någon av alla MTB-leder i Västerås. Foto: Mostphotos

Downhill på Vedbobacken

Vedbobacken erbjuder under sommarhalvåret liftburen downhill. Har du ingen egen cykel så finns utrustning att hyra på plats.

Har du blivit nyfiken på mountainbike och vill testa, är tipset att ta kontakt med Aktivt Uteliv Björnögården som har både utrustning och kurser för nybörjare.

Och du, glöm inte ’plinga-bromsa-le’. Allt blir mycket roligare om vi sprider glädje och visar oss från vår bästa sida. Plingan säger ”hej kompis!”, bromsen visar respekt och leendet skänker glädje. Enkelt, eller hur? Och med det som utgångspunkt önskar vi dig många fina cykelturer i Västerås!

Mer information:

Markerade mountainbike leder i Västerås
Vedbobacken downhill
Aktivt Uteliv Björnögården 

Åk downhill på Vedbobacken i Västerås. Foto: Mostphotos