48 timmar i Västerås – för den aktiva barnfamiljen

Ett barn äter en glass på Frösåkers Brygga i Västerås med ett stort vikingaskepp i bakgrunden. Foto: BildN

I Västerås finns något för alla äventyrare, stora som små. Vad sägs om häftiga wakebordhopp, härligt läskiga vattenrutschkanor eller balansgång uppe bland trädkronorna?

Det finns flera erbjudanden från hotell i Västerås vid en 48 timmars vistelse.

Välkomna till Västerås!

Man hoppar med wakeboard i Västerås Cable park.

Dag 1

14.00 – 17.00, upptäckande eftermiddag

Efter incheckning och provhoppning av hotellsängar är det dags att sträcka på benen! Ta er, via Mälarpromenaden, mot skateparken för lite häng. Ta en glass, kolla in åkarna i cable parken eller prova själv! Superkul och superläskigt på samma gång! Svalka er i Mälaren vid Lögastrand innan ni beger er till hotellet för att göra er iordning för middag.

Fler action tips

18.00 – 21.00, middag för alla smaker

Att hitta en restaurang som passar alla i familjen kan vara en utmaning. Men oroa er inte, i Västerås är utbudet stort! Hamburgare eller pizza brukar alltid gå hem och Bra Hak är specialister på båda. Räcker inte dom valmöjligheterna så är Pinchos ett säkert kort. Här finns allt från langos till pasta, fast i miniatyr. Enkelt, kul och spännande!

Fler restaurang tips!

En riktigt smarrig hamburgare från Bra Hak. Fotograf: Bra Hak
Barn åker i vattenrutschbana på actionbad Kokpunkten. Foto: Pressbild

Dag 2

09.00 – 13.00, fartfylld förmiddag

Utvilade och laddade för äventyr beger ni er till Björnö. Här hittar ni bland annat en utmanande höghöjdsbana, nybörjarvänliga paddelvatten och en familjevänlig mountainbikeled. Avsluta med ett svalkande dopp och en fika.

Skulle vädret mot förmodan inte vara det bästa finns det fullgoda alternativ inomhus. Kokpunkten, Sveriges första actionbad erbjuder häftiga vattenrutschbanor och snorkling i VR (!). På Prison Island får hela familjen samarbeta, lösa problem och mysterier för att ta er igenom banorna.

Här hittar du fler tips på aktiviteter

14.00 – 16.00, energiladdande eftermiddag

Ta igen er efter dagens actionfyllda upplevelser med en fika eller lunch på Mocca deli där hemgjorda bakverk, matiga hälsotallrikar, sallader, wraps eller flatbread pizzor finns att avnjuta i mysig hemma-inspirerad inredning.

Om ni hellre skulle vilja ta en glass vid ett glittrande Mälaren rekommenderar vi Västeråsarnas egna favoritställen: hemmagjord glass av kvalitativa råvaror från glassbaren på Kajplats 9 eller unika och häftiga glasskreationer från Glassverket vid Kokpunkten.

Fler glass tips!

3 färgglada glassar i strut från glassverket. Fotograf: Pressbild
Bartender blandar en dring i baren på Agrill i Västerås. Foto: Pressbild/ Mikael Nystrand

17.00 – 21.00, mysig middag

När ni ändå befinner er i området rekommenderar vi en härlig lördagsmiddag på Agrill. Kolgrillad mat i en mystisk och spännande 20-tals miljö.
Här kan ni via det öppna köket se de skickliga kockarna tillaga maten. Underhållande och inspirerande!

Dag 3

10.00 –14.00 förmiddagsfika och upptäckter

Avrunda er Västeråsvistelse med att besöka vikingabyn vid Frösåkers brygga. Här kan ni prova på aktiviteter från vikingatiden. Runristning, smide, bågskytte och kapprodd. Ta en paus och smaka deras goda hemgjorda glass!

Eller ge er ut på picknik!
Under stora eken har ett picknikcafé där de samlat allt som en trevlig stund i det gröna ska innehålla. Korgarna hänger redo och alla tillbehör finns till belåning.

 

Vikingabyn på Frösåkers Brygga. Fotograf: Pia Nordlander

Du kanske också är intresserad av: