SM-veckan i Västerås

Aquabikeåkare in action. Foto: Maxim Thore, Bildbyrån

SM-veckan kommer till Västerås sommaren 2024!
Upplev spänningen när de bästa atleterna i ett 20-tal olika idrotter gör upp om SM-titlarna i Sveriges största idrottsevenemang.

Under veckan kan du se tävlingar runt om i staden, upptäcka nya spännande idrotter och själv prova på roliga och inspirerande aktiviteter. Det mesta är gratis, lätt att ta sig till och alla är välkomna!

SM-festen = Västerås Cityfestival

Under SM-veckan arrangeras årligen en SM-fest i den aktuella värdstaden. För oss i Västerås sammanfaller SM-veckan och Västerås Cityfestival under samma vecka. Därför blir det lyckligtvis festivalen som står för festligheterna under SM-veckans sommarkvällar. 

Tillsammans med Västerås Cityfestival är SM-veckan det största evenemanget i Västerås någonsin. Både storleken och mixen av aktiviteter är unik. Upplev spännande idrott under dagen för att senare på kvällen ta dig ner till festivalen för musik, kultur och härlig folkfest. Dem här dagarna i Västerås vill du inte missa!

Frågor och Svar

Undrar du vad SM-veckan är för typ av evenemang? Eller varför Västerås väljer att engagera sig i den? Är du nyfiken på vilken effekt SM-veckan kommer ha för lokala idrottsföreningar och näringslivet? Här svarar Västerås stad på vanliga frågor om SM-veckan.