Två killar och en tjej paddlar SUP i kvällsljus i Svartån, med Rådhuset och Turbuínhuset i bakgrunden. Foto: AvigPhoto.

Lögarängen-området med vattnet som viktig arena

Lögarängen är ett grönområde vid Svartåns mynning. I området ligger Västerås Cable Park och Västerås Skatepark. Utöver grönytorna finns det även beachvolleybollplaner, utegym och en sandstrand. I Mälaren vid Lögarängen har det tidigare anordnats olika typer av idrottsevent, såsom segling- och simtävlingar.

Kajplats/Elbakajen

I direkt anslutning till city ligger Kajplats och Elbakajen. Ett område som möjliggör för vattenidrott vid Tullhuskajen med väldigt goda åskådarmöjligheter från alla uteserveringar som här ligger på rad. Här har bland annat kappseglingstävlingen Höstkroken genomförts under många år. Förutom vattnet finns här en stor parkering. Området fungerar även som ett nav för alla som ska ut på Mälaren med färjorna som avgår härifrån.

Skiss på kartbild över Lögarängsområdet.
Skiss på kartbild över Vasaparken i City.

Centrum

Vasaparken är den största parken i Västerås. Platsen ligger omgiven av Svartån, stadshuset, slottet, konserthuset och järnvägsstationen. Parken har kvar karaktären av engelsk park med stora parkträd, gräsmattor och blomsterplanteringar. Parken används ofta som aktivitetsyta för exempelvis prova-på-aktiviteter och musikevenemang.

Västerås stadshus med Svartån framför. Fotograf: Avigphoto.

Centrum


Fiskartorget 1, 722 12 Västerås

Elbafärjan som ligger vid hamnen med folk som är på väg att gå ombord. Foto: Pressbild

Kajplats/Färjkajen


Mälargatan 20, 722 10 Västerås

Drönar vy över Lögarängen i Västerås. Foto Avig Kazanjian.

Lögarängsområdet


Lögarängsvägen, 724 60 Västerås