Med cykel

Cyklister cyklar på cykelväg förbi båtar på Öster Mälarstrand. Fotograf: BildN

Älskar du att cykla eller vill du helt enkelt ha en lite mer miljövänlig semester? Då passar Västerås perfekt. Västerås är sedan länge känd som cykelstad. Här tar du dig enkelt och snabbt fram med cykel på de över 380 kilometer långa cykelvägarna och mountainbikespåren som staden erbjuder. Självklart hittar du även en elskoter i nästan varje hörn, som enkelt och snabbt tar dig dit du vill.

Cykelvänliga boenden

Västerås har många fina cykelleder som kan ta dig till nya platser och spännande äventyr. Flera av våra boenden är dessutom cykelvänliga och har tänkt till på vad du som cyklist behöver. Elite Stadshotellet i centrala Västerås samt Skultuna Brukshotell vid anrika Skultuna Messingsbruk är två av dessa.

Mountainbike och downhill

För dig som föredrar mountainbike finns ett antal markerade leder i skogarna i och runt Västerås, på Rocklunda, i Rönnbyskogen, i Lista kärr och i Gäddeholm. Lederna är skyltade och har olika svårighetsgrad. Under sommaren erbjuder även Vedbobacken liftburen downhillåkning för den modige.

Cyklist på mountainbike i sommarlandskap. Fotograf: Mostphotos

Hyr cykel eller elskoter

Har du ingen egen cykel finns det att hyra. Aktivt Uteliv på Björnögården har både kurser i mountainbike och hyr ut cyklar. För kortare turer i och kring city är Digibike perfekt. Ladda ner digibikeappen så är du igång! I Västerås hittar du i nästan varje gatuhörn en Voi-elskoter. Även för dem laddar du ner en app och är snabbt igång.

Cykelkartor från Västerås stad:

Cykling och cykelvägar
MTB-leder i skogarna

Hyrcyklar från Digibike står på Aseatorget i Västerås. Fotograf: Pia Nordlander