Springlopp och flås i Västerås

Tjejer joggar längs Mälarens i Västerås. Fotograf: Hans Nordlander

Att träning är bra - det vet vi ju alla! Det gäller bara att hitta det man tycker är roligt. I idrottsstaden Västerås finns de bästa förutsättningarna för träning både ute som inne, och sommar som vinter. Här berättar vi lite om löpning och vilka springlopp som går av stapeln i år – för snart är det dags att anmäla sig! Om du inte redan har gjort det vill säga.

Fram med löparskorna!

Idag är löpning mer populärt än någonsin och loppen blir fler och fler. I Västerås finns allt ifrån det klassiska loppet Vårruset, till Blodomloppet och tuffare sprintutmaningar som exempelvis Black River Run.

Vill du träna innan loppet finns det flera upplysta motionsspår med olika längd på Rocklunda och Björnö. Eller varför inte ta en tur i centrala Västerås runt Svartån. Är det backträningen du vill åt kan du göra det både på Björnö och på Vedbobacken.

Westeras trail run vid Vedbobacken i Västerås. Foto: Pressbild

2020 finns följande lopp att boka in sig på i Västerås:

Västerås Power Trail 1 juni Loppet som en motionär klarar av men som också kan utmana eliten. Loppet går vid Vedbobacken och blir ett race både uppför backen och ner i den fina skogen bakom.

Mälarenergi Stadslopp 13 juni En löparfest för hela familjen. 5 km eller 10 km mitt i Västerås.

Color Obstacle Rusch 13 juni Årets färgstarkaste lopp med både färgstationer och luriga hinder.

Blodomloppet 24 augusti Folkfest med fler blodgivare på köpet – årets viktigaste lopp!

Ängsö Trail Run 12 september Ett miljömärkt stiglöpningsevent på Ängsö, som omges av Mälaren.

Black River Run 19 – 20 september Distans 16,1 km till 42,2 km. Testa dina gränser ordentligt i Black River Run Marathon.

Color Obstacal Rush springs i Västerås. Foto: Pressbild