Saluhallen Slakteriet

Äldre personer handlar lokala varor på Saluhallen Slakteriet. Fotograf: BildN

Strax utanför Västerås city ligger Saluhallen Slakteriet, en plats för nya kombinationer av gamla traditioner och nya smaker - allt för den gästande gastronomen.

Matmarknad med lokalt fokus

Saluhallen Slakteriet är en trivsam och inspirerande mötesplats för matälskare i alla åldrar. En matmarknad med fokus på både lokalt producerad mat av hög kvalitet och ett internationellt utbud.

Saluhallen är belägen i slakteriets gamla lokaler, vars verksamhet bedrevs i 50 år fram till år 1990. Men 2013 fräschades lokalerna till för att kunna välkomna gastronomer och kurrande magar. Atmosfären blev gemytlig där delar av den ursprungliga slakthusmiljön behölls och kombinerades med gnistrande vitt kakel. De öppna ytorna uppmuntrar till upptäcktsfärd bland lokala producenter och lunchställen i en levande marknad.

Två tonåringar äter mat från Saluhallen Slakteriet utomhus i solen. Fotograf: BildeN

Aktiviteter på Slakteriet

Förutom matmarknaden och restaurangerna arrangeras här även flera populära aktiviteter. En aktivitet som ett par gånger per år lockar massor av besökare till Saluhallen är deras Street Food festivaler. De brukar hållas både på nationaldagen och någon gång i september. Så håll utkik!

Mer information:

Saluhallen Slakteriet