När barnen får bestämma

Barn sitter på rad med en lång orm i knät på Kungsbyn i Västerås. Foto: Pressbild

Blev dina semesterplaner också ändrade?
Så är det nog för mer eller mindre alla i år. Nu gäller det att hitta de där platserna där du tillsammans med barnen kan ladda batterierna och njuta av att vara utomhus utan att vara precis där alla andra är. Här tipsar vi om några platser i omgivningarna kring Västerås och Eskilstuna som kan hjälpa dig att få till just den semestern.

Kungsbyn Djurpark

Besök djurparken som är en rolig plats för barn och lärorik för vuxna. På Kungsbyns djurpark får du uppleva djuren på riktigt nära håll. Alla djur som går att klappa ,får du klappa. Alla djur som du brukar vara lite skraj för får du komma nära. Du får träffa allt från lemurer och kameler till fågelspindlar och nätpyton. En dag på Kungsbyn är en dag du aldrig glömmer! Sommaren 2020 ligger fokus på den delen av parken som är utomhus.

Vallby Friluftsmuseum

Ett av Sveriges största friluftsmuseum, ett Västmanland i miniatyr. Du är välkommen att promenera runt på området, titta på djur, byggnader och trädgårdar. Systrarna på Gaggeska Gården håller öppet i restaurang & kafé. Det går också bra att ta med egen picknickkorg. Det finns sittplatser med bord lite här och där på området. Här finns stora ytor för de små att fara runt på. Testa den nya banan för käpphästar. Hinder och hästar finns i stallet. Har du egen käpphäst är den självklart välkommen.

 

Barn hjälper till att tvätta på klassiskt vis på Vallby friluftsmuseum i Västerås. Foto: Pressbild

Parken Zoo

Med exotiska djur, svalkande bad och fina lekplatser är Parken Zoo det självklara utflyktsmålet för stora och små. Träffa sällsynta, djur från hela världen och få närkontakt på riktigt med tama och vilda djur i Lilla Zoo. Plaska loss ordentligt och svalka dig i parkens stora utomhusbad. Ta med egen matsäck eller köp något gott i matserveringarna. Vill du uppleva mer? Stanna över natten på den fyrstjärniga campingplatsen eller boka ett hotellpaket med zoobesök inkluderat på något av stadens hotell.

 

Ett lite kille klättrar upp för ett rep på parken zoo

 

Träffa kossor hos Magdakullan

Upplev en lantlig idyll, ta med barnen till Magdakullan och gå en guidad kovandring kl. 14.00. Kovandringarna arrangeras varje lördag året om och du får lära dig mer om gårdens rödkullor. En utflykt till Magdakullan är en härlig upplevelse för hela familjen. Här finns restaurang, kafé, gårdsbutik, och den unika loppisen NK Nostalgi. Efter kovandringen kan du smaska loss på något gott i restaurangen eller unna dig en riktig gofika med ekologiskt kaffe och hembakta bakverk i kafeét.

Närbild på en ko