Kanalslaget 2021

Fagersta golfklubb vid vattnet. Foto: Pressbild

Upplev Strömsholms kanal från golfbanan. Var med i Kanalslaget 2021 och spela på sex utvalda banor längs kanalen under sommaren för att sedan i slutet av säsongen delta i utlottning av fina priser.

Strömsholms kanal

Strömholms kanal som firade 225 år 2020 är ett unikt byggnadsminne som än i dag används i original. Kanalen följer Kolbäcksåns vattensystem och är 110 km lång med 26 slussar från Borgåsund till Smedjebacken. Läs mer om Strömsholms kanal här.

Kanalslaget 2021

Kanalslaget är en aktivitet som skapades som en del av firandet av kanalen 2020 och blev kvar även 2021. Du spelar de sex utvalda golfbanorna längs kanalen under perioden 1 juni – 31 augusti för att sedan i slutet av säsongen delta i utlottning av fina priser. Det krävs ingen anmälan och det är inte poängen som räknas. Här är det själva rundan som räknas.

Viktoria Slussen i Strömsholms kanal. Foto: Pressbild
Vy över Strömsholms Golfklubb. Fotograf: Anders Geidemark

Hur går det till?

Du spelar när du vill under perioden 1 juni – 31 augusti för att sedan i slutet av säsongen delta i en utlottning av fina priser. Det är ingen kostnad för att delta förutom den greenfee du betalar på respektive bana. Varje deltagare har ett ”spelkort”. Kortet ska signeras i shopen/receptionen på respektive golfklubb vid ditt speltillfälle. Spelkort ska sedan när du spelat alla sex banor och det är signerat fotas och mailas till turism@stromsholmskanal.se senast den 15 september 2021 för att delta i utlottningen. Varje spelare har ett varsitt kort och korten finns att hämta hos de sex golfklubbar som är med i Kanalslaget 2021.

Tips på fler aktiviteter!