Glass i Västerås

Äntligen är värmen och våren på ingång och vad passar bättre än att njuta av en glass i solen? Vi listar vart du hittar glass i Västerås. Uppdatera dig med öppettider på aktörerna egna sidor.

Djäknebergets restaurang

Hos Djäknebergets restaurang kan du avnjuta glass från SIA från deras kiosk bredvid Djäknebergets café på markplan. Passa på att köra minigolf och avnjuta den oslagbara utsikten över Västerås city.

Adress: Djäknebergsgatan 10, Västerås

Kajens Café

En klassiker att gå till för glass under sommaren är Kajens Café! Här kan du avnjuta kulglass, mjukglass och andra glassar från Bella Italia och andra kända varumärken.

Adress: Mälargatan 4D, Västerås

Kajplats 9

Precis som på systerkrogen Di Spagna, kan du  njuta av egengjord glass på Kajplats 9 vid hamnen i Västerås. De använder sig av noggranna utvalda råvaror, exempelvis kommer jordgubbarna och hallonen från en odlare på Gotland och vaniljstängerna från Tahiti.

Kajplats 9 glass i Västerås

Adress: Sjötullsgatan 2, Västerås

Gäddeholms Café

I närhet till Mälaren hittar du Gäddeholms café i ett av de gamla stallen som inretts till ett mysigt café. Njut av en god glass i sommarvärmen i en härlig lantlig herrgårdsmiljö nära Mälaren.

Adress: Gäddeholms Gård 3 C, Västerås

Glassverket

Kokpunktens Glassverk är beläget på bryggan utanför Kokpunktens entré. Här hittar du alla möjliga sorters glass: mjukglass, kulglass, milkshake och andra läckra glasskreationer. Du kan välja att äta på plats eller ta med på promenaden längs vattnet. All glass produceras dessutom i Sverige och de har laktosfria och veganska alternativ!

Adress: Kraftverksgatan 5,  Västerås

Mälarparkens café och kök

Njut av en mjukglass med utsikt över Mälaren i gott sällskap!

Adress:  Öster Mälarstrands Allé 156, Västerås

Frösåkers Brygga

På Frösåkers Brygga vid Mälarens strand ges besökarna möjlighet att ta del av det sanna fornnordiska livet. Bland annat kan man äta utsökt egengjord glass, tillverka egna rep eller lära sig mer om hantverk och ekologisk odling. Där finns även Sveriges största flytande båtmuseum, med över 20 vikingaskepp och allmogebåtar.

– Vi kan inte bara sälja vilken glass som helst kände vi, utan det var självklart att vi skulle göra vår egen glass. Det är gourmetglass, inga tillsatser alls utan det är bara de finaste råvarorna vi kan hitta, berättar John-Erik i en intervju med oss.

Adress: Frösåkers Brygga 7, Västerås

Gula hästen 

I Strömsholm hittar du Gula Hästen och mjukglass med olika topping, en populär variant är det färgglada strösslet – en klassiker man aldrig tröttnar på!


Adress: 
Stallbacken 2, Strömsholm

Wåffelbaren 

Finns det en härligare kombination än våfflor och glass? Njut av dessa härliga mästerverk hos Wåffelbaren beläget hos Bygdens bageri. Det finns olika kombinationer och du kommer definitivt vilja prova alla varianter efter du smakat din första våffelglass.

Adress: Björnövägen, Västerås

Borgåsunds restaurang 

Ta dig ut till Borgåsunds restaurang och njut av en fantastisk vy över Mälaren! Du kan ta dig dit med båt och med bil och de erbjuder läcker glass från Götlunda.

Borgåsunds restaurang glass i Västerås

Adress:  Hornssund 2 Västerås

Magasinet Västerås 

Magasinet i sig har anor från mitten 1900- tal och har fungerat som magasin för bojar, tampar och annan hamnutrustning.  Här är du alltid välkommen precis som du är! Unna dig en god glass från glasskiosken och njut av den i sjönära miljö.

Magasinet Västerås glass

Adress: Färjkajen, Kajplats 1-3, Västerås.

Under stora eken  

Ett café värt en utflykt. Falurödfärg, vita knutar, åkermark och grönskande natur. Som hämtat ur en Astrid Lindgren saga har denna oas putsats fram ett stenkast från Västerås bebyggelse. En plats för skratt och lek oavsett ålder – och fantastiska glasskreationer såklart!

Under stora eken Västerås

Adress: Under stora eken, Västerås.

Maria Therese – Ett litet bageri

Therese Linder som driver café- och butiksverksamheten beläget på en av Västerås city’s mysigaste gator.  Hon gör egengjordglass i fantastiska smaker. Alla glassar är dessutom glutenfria och veganska. Therese egna favorit är Chunky Thor – Vaniljglass med bitar av chokladboll toppad med grädde, chokladsås och rostad kokos.

Adress:  Kungsgatan 2, Västerås

Green Mandala Raw café

Green Mandala är ett veganskt raw cafe som erbjuder lite annorlunda och hälsosamma alternativ till populära klassiker, en sann upplevelse för både öga och gom. De erbjuder glass från Lily o’ Hannas som är raw, vegan och  sockerfria.

Glass i Västerås

De har smakerna:
Choklad
Salted Caramel
Jordgubb
Mango-passion

Adress: Sigurdsgatan 4, Västerås

Bryggans glassbar 

Mitt i hjärtat av Öster Mälarstrand, beläget direkt intill Mälaren, hittar du Bryggans som expanderad denna sommar med en egen glassbar där du kan njuta av läckra smaker.

Bryggans glassbar

Adress: Lasse Färnlöfs plats 3, Västerås

Västerås Gästhamn  

Gästhamnen och husbilsparkeringen ligger centralt i östra delen av Lögarängshamnen med cirka 10 minuters promenad till centrum. Du hittar givetvis läcker glass att njuta av under ditt besök, varför inte testa den senaste toppingen med den klassiska Ballerina smaken?

glass i västerås

Adress:  Kungsåra Bjuggsta 9, Västerås

Chocomania 

Det unika Choco Mania hittar du inne på Kvarteret IGOR. Njut av deras egna våfflor, crêpes, choklad i en drömmig kombination med deras gelato, glass och shakes. De har ett brett och magiskt utbud på menyn värt att testa.

Adress: Vasagatan 25, Västerås

Denna artikel publicerades ursprungligen på Findie.se