#48timmarhosgrannen

Pressbild för 48timmarhosgrannen

Äntligen sommar!
Äta, slappa, vandra, bada, shoppa, cykla och umgås med favoriterna. Skippa väckarklockor och vardagsmåsten. Glöm möten, måndagar och matlådor. Sommartider är som gjorda för att njuta till fullo!
Oavsett om du vill ha avkopplade stunder eller fartfyllda äventyr, behöver du inte åka långt. Minnesvärda upplevelser behöver inte alltid innebära långa resor. Ibland finns de närmare än du tror - till exempel hos grannen!
Här har vi samlat förslag i våra grannstäder Linköping, Norrköping, Örebro, Karlstad och hit till Västerås

Besök grannstaden i sommar!

#48timmarhosgrannen är ett samarbetsprojekt mellan Visit Linköping, Visit Västerås, Visit Karlstad, Visit Norrköping och Visit Örebro

 

Grannsamarbetet fortsätter!

Sommarkampanjen ”24 timmar hos grannen” byggde på att de fem städerna använde sina egna kanaler till att tipsa om attraktioner i grannstäderna. Huvudfokus låg på sociala media och varje stad satte upp särskilda webbsidor om övriga städer.

Det ovanliga draget uppskattades hos publiken. Intresset var minst sagt stort och som ett av många exempel var webbsidan om Västerås den tredje mest besökta på Örebros webbplats under kampanjperioden.

Succén gör att kampanjen nu får en uppföljare: ”48 timmar hos grannen”. Kampanjen som är uppbyggd på samma sätt utökas från 24 till 48 timmar och fylls med massa intressanta och inspirerande upplevelser från respektive stad.

Tillsammans är vi starka!”


Pressmeddelande

God grannsämja lockar besökare till Västerås!

21 jun. 2021

Många höjde nog på ögonbrynen när Visit Västerås plötsligt marknadsförde Örebro under förra sommaren. Anledningen var den nya marknadsföringskampanjen tillsammans med fyra grannstäder, som normalt upplevs som konkurrenter till Västerås. Det goda grannsamarbetet med Örebro, Karlstad, Norrköping och Linköping blev en succé och när vi nu står inför ännu en svemestersommar, tas tråden upp igen. Och i år är det 48 timmar hos grannen som gäller. - Vi var jättenöjda med fjolåret och ser fram emot att samverka även i år, säger Sofie Lidholm utvecklingschef på Visit Västerås.

Läs mer