Visningsbild för evenemang Mar 21 Fri entré
Evenemang – Övrigt

Tisdagsluncher våren 2017 - Tema: Fri att förändra. Om Katolska Kyrkan. Broder Natan OFM, kyrkoherde i Vår Frus Katolska församling, Västerås.

Det är dags för Tisdagsluncher på Karlsgatan 2! Vårens tema är Fri att förändra.

I år firar vi att det var 500 år sedan reformationen, som kom att förändra mycket i vårt gemensamma samhälle. Hur ser vi på förändringarna idag? Att vara fri att förändra handlar om rörelser i samhället- att sätta spår i hur vi formar vår historia. Vi kommer bland annat att få kunskaper om Luther, de tidigaste skrifterna i Stiftsbiblioteket samt en inblick i vad muslimsk feminism är. Boka din plats redan idag! Föreläsningarna är GRATIS men biljetter hämtas eller förbokas i Informationen på Karlsgatan 2.

Varje termin presenterar museerna på Karlsgatan 2 en föreläsningsserie med ett spännande tema. Föreläsningarna är ca 30 min. Tematiken är hämtad från Västmanlands läns museum och Västerås konstmuseums verksamheter, eller i anslutning till dessa.

Det går bra att köpa lunch på Karlsgatan Kafé före eller efter föredraget.

Tisdagslunch på Karlsgatan 2 är ett Karlsgatan 2 evenemang. Det vill säga ett samarbete mellan Västerås konstmuseum och Västmanlands läns museum.

Liknande evenemang