Shoppingstaden Västerås

Enligt arkeologiska utgrävningar var Västerås en handelsplats redan under sent 900-tal, så visst kan man säga att staden har köpmannatågan i ryggraden.

I Västerås är  vi idag proffs på det mesta från bemötande och service till att leverera tjänster i absolut toppklass. Det står klart efter att Västerås tilldelats utmärkelserna Årets stadskärna och Bästa svenska köpcentrum under samma år, 2013.

Shoppingområdet Erikslund erbjuder många olika sorters butiker, från byggvaruhus till trendiga klädkedjor. Erikslund Shopping Center slog upp sina portar hösten 2011 och har nu närmare 80 butiker, flera restauranger och kaféer och dessutom 3 500 parkeringsplatser som är helt gratis. Erikslund Shopping Center mottog 2013 den hedersamma utmärkelsen Bästa svenska köpcentrum.

I Västerås city finns nu fler än 400 butiker, kaféer och restauranger och ett dussintal gym. Och det långsiktiga arbetet med att göra centrum till en attraktivare plats – både för besökare och boende – har gett resultat: 2013 utsågs Västerås till Årets stadskärna, ett pris som tilldelas den svenska stad som gjort störst framsteg i sin förnyelse av centrum, genom samarbete mellan både privata och offentliga aktörer. Att en och samma stad vinner dessa utmärkelser under samma år är unikt.

På Hälla finner du ett brett utbud av olika butiker och aktiviteter . På Hälla Shopping finner du flera butiker, och på Hälla-området finns allt från butiksloppis till trädgårdstillbehör och byggmaterial.

Erikslund
Erikslund Shopping Center
Hälla Shopping
Västerås City