Ditt livs resa börjar på Mälardalens högskola

I Västerås sjuder det av liv kring Mälardalens högskola (MDH). Högskolan erbjuder 51 program och 1000 kurser inom en mängd områden samt utbildning på forskarnivå. Ett bra studentliv, aktiva studentföreningar och bra studieförutsättningar i moderna lokaler ger möjligheter till att utvecklas.

Ett bra liv som student
I Västerås finns det goda förutsättningar för ett bra liv som student. Du som kommer från en annan ort garanteras bostad och om du bor i studentlägenhet betalar du oftast bara 10-månaders hyra då sommarmånaderna är fria. Som student på MDH har du även möjlighet att förlägga en del av dina studier utomlands. Det är ett fantastiskt tillfälle att bredda din erfarenhet och dina språkkunskaper inför arbetslivet.

Campus i Västerås ligger bara 15 minuters promenad från centralstationen, med närhet både till city och fritidsmöjligheter. Många olika studentföreningar gör det lätt att trivas som student och studentkåren arbetar aktivt för att du som student ska ha en trygg och rolig tid under och vid sidan av dina studier.

I Västerås finns alla möjligheter till fritidssysselsättning även utanför högskolans ramar. Västerås har ett brett föreningsliv och du kan hitta det mesta oavsett intresse! Fina bad, friluftsområden, gym, cykelleder och motionsspår finns alldeles runt knuten och ett pulserande nöjesliv väntar på de nöjeslystna. Det är nära till allt!

Utbildning som leder till jobb
MDH är ett av de bästa lärosätena i landet på att ge utbildning som leder till jobb; 79 procent av studenterna har ett jobb inom sitt område ett år efter examen. Tack vara nära samarbete med näringslivet och andra arbetsgivare, får studenterna tillgång till många viktiga nätverk och kontakter redan under studietiden.