Artikelarkiv

Västerås är en stad med en 1000-årig historia och en framtid att räkna med. Vi är en uppskattad studentstad och en vinnande handelsstad och vårt ledord är Samverkan.

Nedan finner ni ett arkiv på alla artiklar vi publicerat på hemsidan.

Psst!
2018-03-27

Västerås nya besöksmagasin!

Läs och inspireras av allt som händer i den vackra och händelserika mälarstaden Västerås.

Göra
2018-03-16

Påsklov i Västerås

I Västerås får du ett roligt och aktivt påsklov, v. 14, fyllt med pyssel, evenemang och kanske till och med en påskhare eller två.

Aktiviteter

Vinter i Västerås - här finns något för alla!

Blank mälaris, ljuslyktor, varm choklad och nyspårade friluftsområden - äntligen är vintern här! Men vintern i Västerås bjuder på mer än så...

Aktiviteter
2017-12-19

Jullov i Västerås!

Blank mälaris, snölyktor i trädgården och risgrynsgröt i lass - äntligen är vintern här! Men jullovet i Västerås bjuder på mer än så.

Göra
Psst!
2017-11-15

Årets julmarknader 2017

Doften av glögg och rostade mandlar sprids runt på olika julmarknader i Västerås och Västmanland som är vackert utsmyckade med ljus och facklor.

Psst!
2017-11-14

Expect Västerås invigt – ”Det första mötet med Västerås sker här”

Vid 16-tiden den 13 november invigdes Expect Västerås på entréplan i Skrapan. Här ligger nu stadens nya upplevelsebaserade showroom – en öppen plats för teknik, upplevelser och tradition. Sedan mitten av oktober finns även Västerås Tourist Center här, efter flytten från Konserthuset.

NYHET
2017-10-6

Snart flyttar vi till nya lokaler!

Västerås Tourist Center lämnar sina nuvarande lokaler intill konserthuset. Den 19 oktober öppnar vi på Kopparbergsvägen 10, expectrums entré i Skrapan. Under samma tak finns i dag redan expectrums verksamhet.

NYHET
2017-09-27

H&M fyller 70 år - då invigdes Erling Perssons plats i Västerås

VLT, måndagen den 15 september 1947: ”Läcker liten Västeråsbutik” lyder rubriken på den 20 rader långa notisen om lördagens invigning på Stora Gatan. Västeråsbutiken Hennes är inte så liten längre; den första av 4 000 i världens största butikskedja för kläder - H&M

Psst!
2017-08-24

Västerås 3e mest sökta resmålet i Sverige!

Det finns många anledningar att googla Västerås. Google Sverige har släppt listan över sommarens söktrender. Listan visar att Västerås är det tredje mest sökta resmålet i Sverige efter Stockholm och Göteborg. När googlade du Västerås senast?

Sevärdheter

Slott vid Mälaren

Med Västerås som utgångspunkt tar du dig enkelt till flera av
Mälarens välbevarade slott. Besök dem på egen hand, eller hoppa på någon av våra slottskryssningar.