Artikelarkiv

Västerås är en stad med en 1000-årig historia och en framtid att räkna med. Vi är en uppskattad studentstad och en vinnande handelsstad och vårt ledord är Samverkan.

Nedan finner ni ett arkiv på alla artiklar vi publicerat på hemsidan.

Äta
Psst!
2016-12-4

Fira det nya året i Västerås!

Flera av Västerås klubbar håller öppet på nyårsafton och laddar för en glittrande kväll med glamour!

Barer och klubbar
Psst!
2016-12-3

Juldagen är natten som slår alla rekord!

Denna kväll, 25 december, är det fullt ös över hela Västerås, det är årets hemvändarkväll.

Psst!
Vinter

Vinterstämning i Västerås city

Under vinterns mörka månader lyser Västerås city upp av vacker belysning i hela stan.

Aktiviteter
Vinter
2016-11-1

Vinter i Västerås!

Klarblå himmel och ett lågmält knaster i luften: det är vinter och högtid för vinteraktiviteter. Västerås är rustat för full rulle, är du?

Aktiviteter
Psst!
2016-10-5

Allmänhetens skridskotider

I Västerås finns det många skridskobanor och ishallar där allmänheten under vissa vinterdagar fritt kan åka skridskor.

Göra
Psst!
2016-10-3

Årets julmarknader 2016

Doften av glögg och rostade mandlar sprids runt på olika julmarknader i Västerås och Västmanland som är vackert utsmyckade med ljus och facklor.

Psst!
2016-10-3

Höstlovskul i Västerås 2016

Vecka 44 är det höstlov i Västerås med långa dagar att ägna sig åt roliga aktiviteter. Antingen tar ni er ut i skog och mark och njuter av vår natur eller så besöker ni några av våra besöksmål som har roliga höstlovsaktiviteter med lek och skoj för hela familjen.

Göra
Psst!
2016-06-28

Guidade sommarpromenader

Välkommen på guidning i Västerås v.25-35! I år presenterar vi en del nyheter, och kvar är så klart gamla godingar som stadsvandringar och kyrkbackspromenader. Trevlig sommar!

Psst!
2016-04-26

Fira in våren i Västerås!

Nu är det dags att sjunga in våren igen. På många platser i Västerås anordnar man Valborgsfirande och nedan listar vi flera bål runt om i stan. Klicka på länkarna så får du ungefärlig plats för eldarna.

Psst!
2016-03-24

Nytt Västerås magasin!

Läs och inspireras av allt som händer i mälarstaden Västerås. I årets magasin tipsar barnen om sina favoritplatser. Du kan även läsa om Folkhemsturen och frossa i ett potpurri av stadslivets guldkanter och plugga på årets stora evenemang.

Hotell
Psst!
2016-03-18

Storsatsning som ångar på

Verket, som en gång i tiden var en av landets största energiproducenter förvandlas nu till en industriromantisk dröm vid Mälarens strand. Det är dags att lägga namnet The Steam Hotel på minnet.

Göra
Psst!

Västeråsflås

Att träning är bra, det vet vi alla. Det gäller bara att hitta det som du tycker är roligt. Här ges bra förutsättningar för träning både ute och inne, på sommaren och vintern.

Göra
2016-02-12

Sportlovskul i Västerås

V.9 är det sportlov i Västerås. Unna dig ett par lediga dagar och upplev nya spännande saker med barn eller barnbarn. I Västerås kan du utmana barnen i någon av cellerna på Prison Island, besöka Kungsbyns Djurpark och uppleva actionbadet Kokpunkten som alla har extra öppet under lovet.

Psst!
Vinter
2016-01-16

Isbana på Mälaren

På vintern har Västerås en plogad bana mitt ute på Mälaren. Den är cirka 10 km lång och 12 meter bred. Du kan kliva på från Lillåudden och längs Öster Mälarstrand.