Artikelarkiv

Västerås är en stad med en 1000-årig historia och en framtid att räkna med. Vi är en uppskattad studentstad och en vinnande handelsstad och vårt ledord är Samverkan.

Nedan finner ni ett arkiv på alla artiklar vi publicerat på hemsidan.

Psst!
2015-08-26

Västerås & Co bland de nominerade i stor reklamtävling

Det blev nyligen officiellt att Västerås & Co är nominerade i Sveriges största tävling för inhouseavdelningar. Med produktserien "Västerås Storytelling" och annonsbilagan för Västerås Cityfestival hoppas nu Västerås & Co på att stå som vinnare på den stora galan den 29 september i Stockholm.

Mitt Västerås

Pay it forward, Benjamin Kalinovic

”Västerås har fattat grejen.När de satsar på ungdomarna investerar de samtidigt i staden.”

Mitt Västerås

En stad utan väggar, Tony Lorenzi

”Alla vill ju bo i en stad där folk bryr sig om varandra. Min uppgift som medborgare är att göra mitt bästa för att Västerås ska bli den staden.”

Mitt Västerås

En mötesplats, tekniskt sett, Emma Nehrenheim

”Det finns så mycket livskvalitet här. Jag behöver lite mylla kring fötterna för att känna att jag verkligen är i balans.”

Mitt Västerås

För att förändra måste man våga ta risker, Mikael Genberg

”När jag föreslog för första gången att jag skulle bygga ett hus i ett träd mitt i Vasaparken tittade kulturchefen upp på mig och sa; ’Micke, det här är ju en fantastisk idé men det här kommer du aldrig få igenom!"

Mitt Västerås

Gatorna sjuder, Annelie Salminen

”Det finns väldigt många drivande personer i Västerås. Jag drar mig till dem. Folk som vill saker. Som säger ja till saker.”

Mitt Västerås

Där möjligheterna bor, Diana Kambugu Nannyonjo

”Västerås är litet och stort på samma gång. Litet på så sätt att det är enkelt att nå ut till olika kanaler och personer. Men stort för att det rymmer all världens möjligheter.”

Mitt Västerås

Vintern är som varmast vid Mälaren, Nils-Erik

”Allra helst åker jag ut till Östra holmen. Särskilt när solen ligger på och hela fjärden ligger öppen vid ens fötter. Du tappar allting bakåt. Så vänder man sig om och hela staden växer fram.”

Psst!
2015-08-25

Nytt destinationshotell intill Kokpunkten!

Peab och ESS har tecknat ett hyresavtal för ett nytt destinationshotell i  Västerås. Hotellet, som uppförs intill Kokpunkten - Sveriges första actionbad, omfattar 220 rum, restauranger, mötesanläggning och spa. Hotellet planeras öppna hösten 2017.