Artikelarkiv

Västerås är en stad med en 1000-årig historia och en framtid att räkna med. Vi är en uppskattad studentstad och en vinnande handelsstad och vårt ledord är Samverkan.

Nedan finner ni ett arkiv på alla artiklar vi publicerat på hemsidan.

Hotell
Psst!
2015-11-5

Boka din unika upplevelse för 2016!

Välkommen till Västerås unika boenden Hotell Utter Inn, Hotell Hackspett och Ooops Hotell, alla tre skapade av konstnären Mikael Genberg.

Göra
Psst!
2015-10-13

Årets julmarknader 2015

Nu är det snart jul igen och i Västerås och Västmanland dukas det upp med julmarknader. Goda dofter, fina hantverk och förhoppningsvis gott om snö och en skymt av tomten.

Göra
2015-10-12

Höstlovskul i Västerås 2015

V.44 är det höstlov och barnen är taggade att uppleva nya spännande och roliga saker. I Västerås kan du utmana barnen i någon av cellerna på Prison Island, besöka Kungsbyns Djurpark och uppleva actionbadet Kokpunkten som alla har extra öppet under lovet.

Restauranger
2015-10-3

Julbord

Julen närmar sig och många frågar sig vart årets julbord ska komma att bli. I Västerås finns många restauranger med dignande julbord.

Flyg
Psst!
2015-10-1

WOW air och Stockholm-Västerås lanserar nya flyglinjer

Snart kan man flyga till fem nya destinationer från Västerås flygplats. Det är det isländska lågprisbolaget WOW air som ska flyga mellan Västerås och Reykjavik, Boston, Toronto, Montreal och Washington.

Psst!

Vårt Västerås

En stad är ju ingenting utan oss som bor och verkar där. Varenda människa bidrar med en historia. En stad mår som allra bäst när den växer. 

Psst!
2015-08-26

Västerås & Co bland de nominerade i stor reklamtävling

Det blev nyligen officiellt att Västerås & Co är nominerade i Sveriges största tävling för inhouseavdelningar. Med produktserien "Västerås Storytelling" och annonsbilagan för Västerås Cityfestival hoppas nu Västerås & Co på att stå som vinnare på den stora galan den 29 september i Stockholm.

Mitt Västerås

Pay it forward, Benjamin Kalinovic

”Västerås har fattat grejen.När de satsar på ungdomarna investerar de samtidigt i staden.”

Mitt Västerås

En stad utan väggar, Tony Lorenzi

”Alla vill ju bo i en stad där folk bryr sig om varandra. Min uppgift som medborgare är att göra mitt bästa för att Västerås ska bli den staden.”

Mitt Västerås

En mötesplats, tekniskt sett, Emma Nehrenheim

”Det finns så mycket livskvalitet här. Jag behöver lite mylla kring fötterna för att känna att jag verkligen är i balans.”

Mitt Västerås

För att förändra måste man våga ta risker, Mikael Genberg

”När jag föreslog för första gången att jag skulle bygga ett hus i ett träd mitt i Vasaparken tittade kulturchefen upp på mig och sa; ’Micke, det här är ju en fantastisk idé men det här kommer du aldrig få igenom!"

Mitt Västerås

Gatorna sjuder, Annelie Salminen

”Det finns väldigt många drivande personer i Västerås. Jag drar mig till dem. Folk som vill saker. Som säger ja till saker.”

Mitt Västerås

Där möjligheterna bor, Diana Kambugu Nannyonjo

”Västerås är litet och stort på samma gång. Litet på så sätt att det är enkelt att nå ut till olika kanaler och personer. Men stort för att det rymmer all världens möjligheter.”

Mitt Västerås

Vintern är som varmast vid Mälaren, Nils-Erik

”Allra helst åker jag ut till Östra holmen. Särskilt när solen ligger på och hela fjärden ligger öppen vid ens fötter. Du tappar allting bakåt. Så vänder man sig om och hela staden växer fram.”

Psst!
2015-08-25

Nytt destinationshotell intill Kokpunkten!

Peab och ESS har tecknat ett hyresavtal för ett nytt destinationshotell i  Västerås. Hotellet, som uppförs intill Kokpunkten - Sveriges första actionbad, omfattar 220 rum, restauranger, mötesanläggning och spa. Hotellet planeras öppna hösten 2017.

Mitt Västerås

Mitt Västerås med Frida Axelsson

Frida arbetar som turistinformatör på Västerås Tourist Center. Frida, var badar du gärna med familjen?

Mitt Västerås

Mitt Västerås med Linda Eklund

Linda arbetar som turistinformatör på Västerås Tourist Center. Linda, vilka evenemang går du på i Västerås?

Mitt Västerås

Mitt Västerås med Gabriella Nyman

Gabriella arbetar som turistinformatör på Västerås Tourist Center. Gabriella, vad är det bästa med Västerås shopping?

Göra
Psst!
2015-06-1

En aktivitetsfylld lördag i Västerås!

Den 6 juni 2015 händer det mycket i Västerås. Bland annat kan du besöka nationaldagsfirandet på Djäkneberget och det årligen återkommande evenemanget Classic DamRally.

Göra
2015-05-27

Upplev Mälaren i sommar!

Nu är det äntligen dags att bege sig ut på sjön igen. Botanisera bland alla sommarens båtturer och upplev Mälaren i Västerås.

Psst!
2015-04-28

Fullspäckad maj 2015

Sommaren är på intågande och maj månad bjuder på många olika evenemang och aktiviteter, dessutom är det säsongsöppning för flera av Västerås sevärdheter!

Psst!

Västeråsfamiljen tipsar om aktiviteter!

Strax utanför Västerås bor en familj som hellre ger sig ut på äventyr än sitter framför tv. ”Det är lätt att bli hemmablind, men det finns massor att hitta på om man är lite påhittig”, säger mamma Karin.

Psst!
2015-03-25

Västerås besöks- och upplevelse magasin!

Läs och inspireras av allt som händer i den vackra och händelserika mälarstaden Västerås.

Göra
2015-03-11

Påsklovskul i Västerås 2015

I Västerås får du ett roligt och aktivt påsklov fyllt med pyssel, evenemang och kanske till och med en påskhare eller två.

Göra
Psst!
2015-02-17

Sportlovskul 2015!

Nu stundar sportlovet med långa dagar att ägna sig åt roliga aktiviteter. Flera av Västerås besöksmål arrangerar lek och skoj för hela familjen under vecka 9!

Psst!
2015-01-26

We love Västerås - Västerås är med och tävlar!

WWF anordnar varje år en tävling för klimatsmarta städer, Earth Hour City Challenge. Varje stad som vill delta i tävlingen ansöker och WWF:s jury väljer ut de två till tre bästa städerna från varje land som finalister. Finalisterna får vara med i kampanjen ”We love cities”.